![]() |
![]() |
|
|
|||||
|
|||||
![]() Citat:
Credinta se vede din viata omului, degeaba zic oamenii ca il cunosc pe El daca trairea lor nu o arata. Citat:
Judecata de Apoi se uita la fapte dar in acelasi timp se uita daca esti scris sau nu in cartea vietii si pe baza acestui fapt vei fi sau nu condamnat la iad. Uite ce spune Apocalipsa 20: "Și am văzut, iar, un tron mare alb și pe Cel ce ședea pe el, iar dinaintea feței Lui pământul și cerul au fugit și loc nu s-a mai găsit pentru ele. Și am văzut pe morți, pe cei mari și pe cei mici, stând înaintea tronului și cărțile au fost deschise; și o altă carte a fost deschisă, care este cartea vieții; și morții au fost judecați din cele scrise în cărți, potrivit cu faptele lor. Și marea a dat pe morții cei din ea și moartea și iadul au dat pe morții lor, și judecați au fost, fiecare după faptele sale. Și moartea și iadul au fost aruncate în râul de foc. Aceasta e moartea cea de a doua: iezerul cel de foc. Iar cine n-a fost aflat scris în cartea vieții, a fost aruncat în iezerul de foc." Uita-te atent la ultimul verset ce spune. Dupa cum vezi faptele nu au nici o putere in a te mantui pentru ca nu pot aduce iertarea de pacat, doar prin jertfa lui Hristos poti fi iertat. In ceea ce priveste pe cei credinciosi, ale caror pacate sunt iertate, faptele lor vor fi judecate in perspectiva rasplatii. Credinciosul are parte de rasplata, asta e ceea ce invata Sf Scriptura. Citat:
"Cel ce are pe Fiul are viața; cel ce nu are pe Fiul lui Dumnezeu nu are viața. Acestea am scris vouă, care credeți în numele Fiului lui Dumnezeu, ca să știți că aveți viață veșnică." Citat:
Citat:
"Dar chiar dacă noi sau un înger din cer v-ar vesti altă Evanghelie decât aceea pe care v-am vestit-o - să fie anatema!" Chiar pe el insusi se anatemizeaza in caz ca ar veni cu alte invataturi. Prin asta Pavel afirma ca faptul ca il chema Pavel nu insemna ca oamenii trebuie sa asculte de el orbeste daca ceea ce spune contravine Sf Scripturi. Dar nu poti cunoaste invatatura adevarata decat studiind Sf Scriptura. Iar acelasi stil care e de-a dreptul penibil, se merge pe ideea ca un om daca expune o idee care nu convine a preluat-o de la cineva care e invatator fals. Eu imi fundamentez convingerile pe Sf Scriptura, daca imi demonstrezi cu Sf Scriptura ca gresesc atunci accept greseala. |
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Noi avem nou martir | mihaiB | Stiri, actualitati, anunturi | 9 | 07.11.2012 19:51:45 |
BOR, rabinii si cooperarea pentru "binele comun" | Decebal | Biserica Ortodoxa Romana | 4 | 10.09.2012 21:07:28 |
Ce au miscarea legionara si musulmanismul in comun? | mihailt | Generalitati | 14 | 02.11.2010 21:35:34 |
Avem Patriarh | danyel | Stiri, actualitati, anunturi | 34 | 11.02.2009 22:03:42 |
|