![]() |
![]() |
|
|
|
|||||||
| Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
pai, respingand propunerea lui Dumnezeu, omul a inceput sa gandeasca dupa criteriile propuse de sarpe. ar fi culmea sa nu fie bine sa gandesti, doar ca in faza initiala, omul trebuia sa-si exerseze gandirea si sa si-o rafineze observandu-L pe Dumnezeu, pentru a ajunge la asemanarea cu El. Ramanand in apropierea lui Dumnezeu, prin respectarea poruncii, omul nu este in pericol pentru ca raul nu are loc. Raul prinde substanta numai prin departarea de Dumnezeu. Raul se naste prin indepartarea de bine, prin respingerea celor spuse de Dumnezeu. O creatura finita care vrea sa-si afirme autonomia absoluta si propria vointa, lipsindu-se de Creator - sursa binelui, nu poate decat sa o sfarseasca in directia opusa binelui. Dumnezeu l-a facut pe om ca omul sa se indumnezeiasca si sa-i fie partener, dar trebuia sa parcurga niste pasi, sa invete asta ca un copil mic. si prima lectie era ASCULTAREA. |
|
|
|||
|
|||
|
Ascultarea (a face intocmai cum vrea cineva) e opusa liberului arbitru, care implica existenta libertatii ca stare de fapt si nu ca o stare mentala de posibilitate.
|
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
draga topcat LECTIA 1 -ASCULTAREA a asculta cele spuse de Dumnezeu inseamna a tine cont de ele, a nu le neglija, a nu considera ca le-a spus doar ca sa se afle in treaba. iar la momentul in care, in vreo imprejurare oarecare de acum incolo (in cazul de fata, ispita diavolului), i se sugereaza omului ceva opus celor spuse de Dumnezeu si e nevoie sa foloseasca liberul arbitru pentru a decide, ASCULTAREA inseamna sa-si aduca aminte si sa tina cont de parerea lui Dumnezeu mai mult decat de cea opusa. a ignora spusele lui Dumnezeu inseamna a te crede mai destept in calitate de creatura finita decat Creatorul. (in starea de dinainte de pacat, desigur, oamenii vorbeau direct cu Dumnezeu, nu se pune problema halucinatiilor si iluziilor) |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Un caine care stie ca daca face ceva ce nu ii convine stapinului o ia peste bot are o libertate potentiala, el nu face acel lucru (cel putin pina ii intra in reflex) doar pentru ca stie ca o va lua peste bot. El nu are o libertate adevarata. Te mai intreb o data si imi cer scuze pentru insistenta: Dumnezeu chiar i-a spus lui Moise sa mearga sa-si ucida vecinii, avea Moise halucinatii sau Dumnezeu i-a spus sa ii iubeasca si el a inteles sa ii macelareasca? |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
http://www.crestinortodox.ro/forum/s...ead.php?t=9328 Acu sa te intreb ceva pe tine si pe TOTI ateii care Dumnezeu stie ce cautati pe aici :) CREDETI CA HRISTOS ESTE FIUL LUI DUMNEZEU SI MANTUITORUL NOSTRU AL TUTUROR? Ca sa stim clar pe ce pozitii stam.Sa lasam ipocrizia la usa.DA sau NU fratilor.Fara ocolisuri,fara manevre sau schimbarea subiectului.Am pus o intrebare directa si astept un raspuns direct dintr-un cuvant format din 2 litere. |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Citat:
|
|
|
|||
|
|||
|
Te-am rugat sa spui public.Daca esti sigur pe tine nu ai de ce sa eviti.Daca spui NU atunci>Hristos a fost un mincinos sau un nebun(pt ca EL a spus clar cine este)Maica Domnului nu este Maica Domnului,toti apostolii si sfintii au fost orice altceva decat au spus,toti cei care au crezut de-a lungul timpului au fost prosti,nebuni,inselati(sa calculam cati au fost de-a lungul istoriei?)si mai mult>Biblia minte sau nu este ceea ce stiam ca este.
Pentru un crestin>o asemenea afirmatie este de o gravitate fara limita.Eu ti-am cerut sa spui DA sau NU la intrebarea mea.Nu ti-am cerut o justificare.Doar un raspuns care este...?O sa eviti iar? |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Nu am certitudinea in cazul existentei sale ca tot ce afirma evanghelile ca a facut sau afirmat e chiar asa. Iar dupa cum puneti intrebarea pareti sa pregatiti terenul pentru o eventuala acuzatie de blasfemie, blasfemie ce pentru un ateu chiar nu are sens... Later edit: deci ca sa nu discutam asa in gol. Pai va propun eu un subiect interesant atunci si care ar putea sa nu mearga in gol: teoria evolutiei si sa ne legam mai ales de dovezile genetice in favoarea ei :) Last edited by Zarathustra_revenind; 17.06.2010 at 17:44:37. |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Last edited by Scotianul; 17.06.2010 at 17:45:46. |
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
Nu stiu daca trebuie sa gandim in termeni ultimativi. toti suntem inca pe cale, nu toti pot spune da sau nu asa usor. plus ca de abia la final putem trage concluzii. pana atunci multe se pot schimba. in fond, chiar si un antiteu sau ateu versat aflat pe un forum de genul asta (fie cu o agenda ascunsa sau pe fata) e in planul lui Dumnezeu si nimic nu se intampla fara o finalitate. poate sunt si atei de aia care in era chat-ului nu prefera sporovaiala si inainte de a lansa 5 mii de intrebari, tac si citesc ce s-a scris pana acum pe diverse topicuri si incep sa caute si prin carti. In afara de faptul ca ne risipim inutil in discutii sterile, in locul unui dialog viu cu Cel Viu, cine stie,.... poate cand va veni vremea decantarilor si o sa fim pusi in situatii dramatice, o sa ne amintim si noi si ateii, macar esenta – ca fara Dumnezeu totul e absurd. De fapt din intamplarile vietii invatam cel mai mult. Ca asa cum e, viata fiecaruia, intre nastere si moarte nu e altceva decat intervalul daruit noua de Dumnezeu ca sa-i raspundem la iubire. Unii sunt mai prompti, altii mai lenti. Dar Dumnezeu are rabdare cu fiecare. Noi de ce n-am avea unii cu altii? El stie ca multa vreme nu avem urechi de auzit, dar cand din vina noastra o sa ne vina suferinte fizice sau sufletesti, Dumnezeu le ingaduie pentru ca ele sunt ocazii sa ni se desfunde urechile si sa ne intoarcem la El. Ideea e sa nu ratam intalnirea macar atunci. |
![]() |
| Thread Tools | |
| Moduri de afișare | |
|
Subiecte asemănătoare
|
||||
| Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
| Dumnezeu a fost creat de Ra. (?) | Bilibox | Generalitati | 118 | 05.12.2011 09:03:26 |
| De ce ne-a creat Dumnezeu? | Templier Knight | Generalitati | 6 | 17.03.2011 18:56:39 |
| De ce a creat Dumnezeu lumea? | crisnic | Intrebari utilizatori | 4 | 23.04.2010 14:52:13 |
|
|