Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Umanitare
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 05.06.2010, 22:41:44
voxdei55 voxdei55 is offline
Banned

Data înregistrării: 30.10.2009
Locație: ANCONA..iTALIA
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de laurschepsis Vezi mesajul
Doamne-ajuta!

Se poate. Adresa este: Comuna Topraisar, sat Biruinta, str. Unirii, nr 1, jud Constanta. Cu ocazia aceasta fac si rectificarea cuvenita. Adresa de mail este agromar_nico@yahoo.com Pe parinte il puteti contacta si la 0762.125.281.

Pentru ca au fost crestini care m-au sunat pe mine sa ma intrebe amanunte. si pentru ca lucrurile se precipita foarte grav, va pot spune pe scurt ca este vorba de un preot care a girat cu casa sa reparatiile la biserica. A venit criza, au mai venit si alte probleme si acum banca i-a trimis scrisoare de anuntare ca va fi executat silit, pentru ca nu a achitat ratele. Asta inseama ca se va muta in strada cu sotia si copiii. Concret, are nevoie cat se poate de urgent de 10.000 RON, sub forma de imprumut, pana isi vinde recolta. Probabil ca este vorba de una, doua, trei luni ragaz pana isi vinde produsele. O singura persoana e greu azi sa acorde un imprumut atat de mare. Dar, daca mai multi dintre noi cei de pe forum, sau cunostinte de ale noastre care au o situatie mai buna pot face ceva, cat de putin, de la mai multi ne va ajuta Dumnezeu sa strangem acesti bani.

Dragii mei, cu un pic de efort, sunt convins ca il vom putea scoate din necaz pe acest om care a imbratisat preotia ca pe o misiune si nu ca pe o afacere. Sunati-l si va veti convinge ca este un preot incercat si nu unul pedepsit.

Va rog frumos, cine vrea sa ajute, sa-l sune. Discutii si pareri pline de vorbe nu ii sunt de nici un folos.

Cu tot dragul si cu nadejdea ca sunt inca oameni cu suflet,
Doamne-ajuta!
In numele dragostei crestine..sant mai mult ca sigur ca Patriarhia,impreuna cu ceilalti preoti vor sari imediat in ajutorul fetei bisericesti in dificultate,si chiar nu va mai fi nevoie de ajutorul nostru.Puteti apela chiar la IPS Pimen..care are posibilitati materiale uriase..ne poate scoate chiar din criza pe toti...daramite pe un preot cu necazuri.
Reply With Quote
Vechi 05.06.2010, 23:41:31
laurschepsis laurschepsis is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.09.2008
Locație: Bucuresti
Implicit Ne simtirea ca mod de a fi

Citat:
În prealabil postat de voxdei55 Vezi mesajul
In numele dragostei crestine..sant mai mult ca sigur ca Patriarhia,impreuna cu ceilalti preoti vor sari imediat in ajutorul fetei bisericesti in dificultate,si chiar nu va mai fi nevoie de ajutorul nostru.Puteti apela chiar la IPS Pimen..care are posibilitati materiale uriase..ne poate scoate chiar din criza pe toti...daramite pe un preot cu necazuri.
Doamne-ajuta!

Repet: Discutii si pareri pline de vorbe nu ii sunt de nici un folos.

Multumesc pentru participare. Va doresc sa nu ajungeti sa fiti singur in fata unui obsatacol mai mare decat cinismul pe care il afisati.

Doamne-ajuta!
Parintele Arsenie Boca: Am vrut sa pun mana pe radacina durerii, care nu este alta decat pacatul... Rugandu-ma - pentru Pacea a toata lumea si pentru bunastarea Sfintelor lui Dumnezeu Biserici - aud deodata in urechea dinauntru infruntarea amarnica: "Nu te ruga de Mine sa le dau Pace, roaga-te de oameni sa-si schimbe purtarile, daca vor sa mai vada Pace pe pamant"..."
Reply With Quote
Vechi 07.06.2010, 16:40:50
laurschepsis laurschepsis is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.09.2008
Locație: Bucuresti
Implicit Am intrat in linie dreapta

Doamne-ajuta!

Parintele Nicolae nu avea cuvinte sa exprime ce simtea fata de toti cei care au gasit o rugaciune, un banut, un gand si s-au alaturat familiei sale in fata necazulului. Si pentru ca era intraductibil ce ii spunea inima, pentru ca emotia i-a inecat in lacrimi cuvintele discutia s-a frant.

Dragii mei, ati pus inceput bun acestei uniri in bine. Iertati-ma ca am reinnoit apelul la solidaritate si pe privat. Am indraznit pentru ca timpul e foarte scurt. Saptamana aceasta, in cazul in care nu reusim sa adunam suma de 10.000 RON, incepe procedura de executare silita.

Va rog, nu ezitati sa faceti bine.

Azi a mai deschis un cont la BRD Constanta, o banca care are filiale in toata tara. Parintele Nicolae roaga pe toti cei care doresc sa ajute sa depuna in acest cont ajutorul, pe numele sotiei sale:

CONT BRD: RO51 BRDE 140S V316 7221 1400
BRD CONSTANTA
PE NUMELE: NISTORENCO MARIA

Dumnezeu sa ne ajute sa ducem la bun sfarsit aceasta incercare. Pentru ca este - doar Dumnezeu poate masura just - si o incercare a noastra.

Doamne-ajuta!
Parintele Arsenie Boca: Am vrut sa pun mana pe radacina durerii, care nu este alta decat pacatul... Rugandu-ma - pentru Pacea a toata lumea si pentru bunastarea Sfintelor lui Dumnezeu Biserici - aud deodata in urechea dinauntru infruntarea amarnica: "Nu te ruga de Mine sa le dau Pace, roaga-te de oameni sa-si schimbe purtarile, daca vor sa mai vada Pace pe pamant"..."
Reply With Quote
Vechi 07.06.2010, 16:58:47
Banned

Implicit

Rugam toti preotii care citesc acest forum sa nu pregete de a ajuta un confrate in necaz.Eventual..IPS..Teodosie Snagoveanu..care e vecin..poate ajuta cu intreaga suma fara a mai fi nevoie de nimeni.
Reply With Quote
Vechi 07.06.2010, 17:29:57
anita anita is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.06.2007
Implicit

Citat:
Rugam toti preotii care citesc acest forum sa nu pregete de a ajuta un confrate in necaz.Eventual..IPS..Teodosie Snagoveanu..care e vecin..poate ajuta cu intreaga suma fara a mai fi nevoie de nimeni.
Parintele Arsenie Boca spunea :"De ce sa astepti tu la cel ce vine dupa tine sa dea celui sarman ,Dumnezeu de la tine asteapta milostenie ,pe tine te vrea mantuit".Am citat din memorie.
Cu siguranta parintele va primi ajutor ,daca suntem si noi mai saritori.
Raspunsul tau nu mi se pare a fi a unui crestin ,cerceteaza-ti sufletul mai bine.
Pana la urma nimeni nu iti baga mana in traista.
Ai ce ai cu preotii .
Am citit si ultima postare a lui Laurentiu ,saptamina asta trebuie ajutat.
Ma gandeam la cei care au posibilitati sa ajute cu macar 50 lei si tot ar fi ceva.

Last edited by anita; 07.06.2010 at 17:42:46.
Reply With Quote
Vechi 07.06.2010, 17:45:31
Banned

Implicit

Ma bucur ca ai sesizat nuanta stimata doamna,..eu nu sant ateu dar sustin ca 90 la suta din preoti sant la ani lumina departe de Hristos.De ce acum..in acest caz nu afiseaza solidaritate cu acest om in necaz..de ce nu se da un exemplu concret de dragoste crestineasca daca se predica asa ceva.Santem sfidati de luxul si aroganta celor mai multi din preoti.Santem stupefiati de indiferenta si neimplicarea sociala a bisericii in alinarea necazurilor celor multi.Hristos daca ar veni acum ar trimite direct la iad..90 la suta din ei.Amin..
Reply With Quote
Vechi 07.06.2010, 17:50:35
anita anita is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Ma bucur ca ai sesizat nuanta stimata doamna,..eu nu sant ateu dar sustin ca 90 la suta din preoti sant la ani lumina departe de Hristos.De ce acum..in acest caz nu afiseaza solidaritate cu acest om in necaz..de ce nu se da un exemplu concret de dragoste crestineasca daca se predica asa ceva.Santem sfidati de luxul si aroganta celor mai multi din preoti.Santem stupefiati de indiferenta si neimplicarea sociala a bisericii in alinarea necazurilor celor multi.Hristos daca ar veni acum ar trimite direct la iad..90 la suta din ei.Amin..
Fiecare vede cum ii este sufletul ,nu eu o spun ,a spus-o Hristos.
Noi nu avem de unde sa stim cati preoti l-au ajutat pe acest parinte.
Stim ca are nevoie de ajutor.
Pe de alta parte ,iti dau exemplul unui preot cu sotia bolnava de cancer la cap care a primit ca ajutor o frumoasa suma de bani de la colegii lui preoti .
"Oare nu cuvintele noastre il osandesc pe acest om inainte de a sti ce a facut si a spus?" a zis Nicodim despre Hristos.
Sa nu fim si noi asemeni fariseilor care aruncam cu pietre fara sa stim realitatea.
Reply With Quote
Vechi 08.06.2010, 10:07:09
anita anita is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Imi pare rau ca trebuie sa revin ,dupa ce am recitit mai cu atentie cele spuse de tine.
Acel preot a fost ajutat de colegii lui de facultate si a reusit sa isi duca sotia in Germania la tratament.
Nu inteleg ce astepti ?
Ca preotii care au ajutat sa se laude ,sa scrie pe acest forum?
Imi pare rau ca judeci si ii si trimiti in iad pe presupusii preoti corupti.
Se vede ca nu vrei sa te imbunatatesti ,sa avansezi in credinta.
Noi trebuie sa ne cercetam cu atentie si de cate ori gresim sa ne spovedim ,cu dorinta de a nu mai pacatui.
Sa dorim sa fim mai buni ,sa criticam mai putin.
De multe ori ni se pare ca stam bine ,dar nu este asa ,pentru ca nu avem deschisi ochii cum trebuie ,nu ne-am rugat destul ,nu am cerut luminarea mintii.
Doamne ajuta !

Last edited by anita; 08.06.2010 at 10:11:46.
Reply With Quote
Vechi 11.06.2010, 11:26:12
symyon symyon is offline
Junior Member

Data înregistrării: 22.05.2010
Unhappy

Citat:
Mare dreptate ai...dar vorba Apostolului...'''Multi chemati...putini alesi'''
Reply With Quote
Vechi 11.06.2010, 15:55:19
Constanta
Guest

Implicit adresa de mail corecta a parintelui Nicolae Nistorenco

Am vorbit cu parintele si adresa sa de e-mail corecta este :

agromar_nico2006@yahoo.com (intre agromar si nico este liniuta jos)

Last edited by Constanta; 04.09.2011 at 12:52:55.
Reply With Quote
Răspunde

Thread Tools
Moduri de afișare