Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Sfanta Scriptura > Din Vechiul Testament

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 05.06.2010, 13:11:51
flying's Avatar
flying flying is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.03.2010
Locație: MIGREZ PRIN DIFERITE LOCURI ALE INIMII IN CAUTAREA LUI DUMNEZEU
Religia: Ortodox
Arrow

Citat:
În prealabil postat de gavriil Vezi mesajul
Deci pina la urma Ioan este Ilie care trebuia sa vina iar biserica nu vrea sa accepte acest lucru.
Cind biserica spune ca Ioan nu este Ilie este inpotriva cuvintelor LUI IISUS care spun ca Ioan este Ilie.
Iar El, răspunzând, a zis: Ilie într-adevăr va veni și va așeza la loc toate. Eu însă vă spun vouă că Ilie a și venit, dar ei nu l-au cunoscut, ci au făcut cu el câte au voit; așa și Fiul Omului va pătimi de la ei. Atunci au înțeles ucenicii că Iisus le-a vorbit despre Ioan Botezătorul.

1.Ilie va veni
2.Ilie a si venit

Mantuitorul in aceeasi fraza a spus si 1 si 2 , din punct de vedere logic nu au cum sa fie adevarate amandoua decat daca se refera la persoane diferite .

dupa cum spunea si doriana mai sus(exemplul cu Luca 1,17) :"Duhul și puterea lui Ilie" s-au pomenit în legătură cu Sfântul Ioan Botezătorul. Când i-a vestit că va avea un copil și că îi va pune numele Ioan, îngerul binevestitor i-a spus tatălui Sfântului Ioan Botezătorul, că acesta va merge înaintea Domnului, cu duhul și cu puterea lui Ilie. Adică va fi hotărât împotriva răului - asta înseamnă să mergi înaintea cuiva cu duhul și cu puterea lui Ilie.( citat luat de aici )

ai gasit in VT sau NT exemple care sa sustina reincarnarea ?
te ajut eu :"...Și precum este rânduit oamenilor o dată să moară, iar după aceea să fie judecata..... " (Evr 9,27)

Citat:
În prealabil postat de gavriil Vezi mesajul
Eu nu pot invata pe nimeni dar DUMNEZEU poate.
=>tu esti cumva vocea lui Dumnezeu ? Dumnezeu vorbeste prin tine dar ratacitii nu vor sa te asculte ? esti profetul gavriil pe care il asteptam toti sa ne salveze ?

uite am o propunere sa-ti schimbi avatarul cu imaginea de mai jos asa te vor recunoaste cu adevarat ca esti noul profet gavriil

Thread Tools
Moduri de afișare