Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 23.05.2010, 23:27:44
iustin10 iustin10 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.01.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de costache marilena Vezi mesajul
O sa incerc eu o explicatie. Si de voi gresi, precis va interveni altcineva cu explicatii pertinente.
Avva Pimen indeamna la vigilenta. Ispititorul da tarcoale si ataca fara incetare din toate partile cu ispite de tot felul. Si fugi odata, mai fugi iara si iara dar, pana cand?... in final, ataci cu armele cele duhovnicesti.
...Parerea mea...
:) mda ,nu ma gandisem la asta.
Reply With Quote
Vechi 24.05.2010, 22:26:04
costache marilena
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de iustin10 Vezi mesajul
:) mda ,nu ma gandisem la asta.
dar o fi corecta interpretarea mea? Tu, Iustin, cum ai explica zicerea avvei Pimen?
Reply With Quote
Vechi 24.05.2010, 22:35:36
glykys's Avatar
glykys glykys is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.08.2009
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de costache marilena Vezi mesajul
dar o fi corecta interpretarea mea? Tu, Iustin, cum ai explica zicerea avvei Pimen?
Si eu am inteles la fel. Induri o data, de doua ori, dar apoi trebuie sa infrunti pericolul si sa lupti. Crestinul e, pana la urma, un luptator, insa nu trebuie sa se avante asa, din prima.
Vechi 24.05.2010, 22:40:25
iustin10 iustin10 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.01.2010
Implicit

Eu nu intelegeam de loc,dar interpretarea voastra mi se pare corecta.Si e chiar haios ,in sensul bun al cuvantului :induri ce induri dar la un moment dat nu mai ai ce pierde,si iti omori eul egoist,teama,dorinta de a nu pierde desfatarea vietii.Si lasi lumea deoparte ,pe tine insuti chiar,'iti lingi ranile' ,si iesi la lupta impotriva celui amagitor.
Reply With Quote
Vechi 24.05.2010, 22:42:03
glykys's Avatar
glykys glykys is offline
Senior Member

Implicit

Un frate a intrebat pe batranul, zicand: m-a ajuns o porunca si unde este porunca, este razboi. Deci voiesc sa merg pentru porunca, dar ma tem de razboi. Si a zis lui batranul: de ar fi fost Agathon, facea porunca si biruia razboiul.

Zis-a iarasi: fara de pazirea dumnezeiestilor porunci, nu sporeste omul in nici o fapta buna.
Vechi 24.05.2010, 22:55:12
costache marilena
Guest

Implicit Mandria

A mai zis avva Isidor preotul: daca va nevoiti postind dupa randuieli nu va ingamfati. Daca va infumurati cu asta, mai bine mancati carne. Caci e mai bine omul sa manance carne, decat sa se mandreasca si sa se faleasca.
Reply With Quote
Vechi 24.05.2010, 23:04:07
costache marilena
Guest

Implicit

A mai spus avva Macarie: daca ti se face dispretul ca lauda si saracia ca averea, si lipsa ca belsugul, nu vei muri. Ca e cu neputinta ca cel care crede bine si lucreaza cu evlavie sa cada in necuratia patimilor si in ratacirea demonilor
Reply With Quote
Vechi 24.05.2010, 23:10:45
costache marilena
Guest

Implicit

Cand a coborat avva Pamvo , vazand o actrita, a izbucnit in plans. Intrebat fiind pentru ce plange, zise: doua lucruri m-au miscat: unul, pierzarea aceleia ( actritei) celalalt, ca eu nu am sarguinta atat de mare ca sa-i plac lui Dumnezeu, ca ea pentru ca sa placa oamenilor destrabalati
Reply With Quote
Vechi 27.05.2010, 22:46:17
glykys's Avatar
glykys glykys is offline
Senior Member

Implicit

Zis-a iarasi: de nu as fi stricat tot, n-as fi putut sa ma zidesc; adica, de n-as fi lasat tot ce mi se pare bun din vointa mea, n-as fi putut sa dobandesc faptele bune.

Zis-a iarasi: de va voi omul, de dimineata pana seara ajunge in masura duhovniceasca.

A zis iarasi: taie prietesugurile celor multi, ca sa nu se ridice razboi asupra mintii tale si va tulbura chipul linistirii!
Vechi 03.06.2010, 16:59:53
glykys's Avatar
glykys glykys is offline
Senior Member

Implicit

Zis-a avva Serin: mi-am facut vremea mea secerand, cosind, impletind si, cu toate acestea, de nu m-ar fi saturat mâna lui Dumnezeu, nu puteam sa ma satur.

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
intamplari gasite in pateric donisaadriana Calugarul 13 18.01.2015 06:42:43
Pilde si istorioare cu folos duhovnicesc ionel Stiri, actualitati, anunturi 7 14.05.2014 07:26:38
Viata crestina in pilde OvidiuO Generalitati 66 03.04.2014 08:45:03
Pilde LapetiteMoc Din Vechiul Testament 6 03.03.2010 14:42:17
Cuvinte din Pateric phradmon Despre Biserica Ortodoxa in general 34 22.11.2008 15:35:23