Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 11.05.2010, 19:43:31
Radu32 Radu32 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 01.02.2010
Locație: Cluj-Napoca
Religia: Ortodox
Implicit o intrebare provocatoare !

de multe ori m-am intrebat, vazand ca numarul sustinatorilor fanatici ai cainilor este in majortate, de sex feminin : de unde vine aceasta iubire a femeilor pentru caine ?
In mare majoritate, cu oarecare mici exceptii, sustinatorii infocati ai cinilor sunt in general femeile !
Raspunsul,( scandalos-dealtfel ) ,lam aflat putin mai tarziu cand am inceput sa citesc lucrari de psihanaliza (Freud,Adler...etc)si in care spune ca pasiunea femeilor pentru caini este de natura instinctual-erotica si sexuala ,fiind inconstient acest lucru !
stiu ca aceasta interpretare va starni indignare,insa trebuie sa mentionez ca nu este interpretarea mea, ci a acestor profesori renumiti de psihanaliza si psihiatrie !
eu numai am pus-o in evidenta, si de ce nu,am apreciat-o ca un raspuns destul de plauzibil !
Deci, in asta rezida marea grija ce le-o poarta femeile cainilor, in pasiuni inconstiente de ordin erotic !
De asemnea am observat ca putini barbati simpatizeaza cainii, vazand in ei mai degraba un dusman,adica un concurent !
Mai spun odata,ca aceste interpretari ale fenomenlui sunt cele ale psihanalizei,si eu nu am facut decat sa le expun,deci nu imi apartin !
Vechi 11.05.2010, 20:40:08
heaven's Avatar
heaven heaven is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.11.2008
Locație: Brasov
Implicit

Un sambure de adevar este in ceea ce ai scris,insa nu trebuie generalizat,situatia difera de la individ la individ,dar trebuie avuta in vedere in primul rand latura materna a femeii,fiind in natura ei sa ocroteasca fiintele mai slabe si lipsite de ajutor.
Deasemenea,femeia a fost cea care a imblanzit prima data lupul.
Cu toate acestea te asigur ca printre iubitorii de animale se afla foarte multi barbati.
In ce il priveste pe Sigmund Freud,probabil stii si amanuntul ca in cabinetul de psihoterapie avea alaturi de el un caine din rasa Chow-Chow,pe nume Jofi,avand credinta ferma ca prezenta acestuia ajuta pacientii in procesul de vindecare,Freud fiind primul care a pus bazele terapiei asistate cu animale care se practica cu succes in zilele noastre.

Last edited by heaven; 11.05.2010 at 20:43:49.
Vechi 15.05.2010, 19:48:16
Radu32 Radu32 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 01.02.2010
Locație: Cluj-Napoca
Implicit

Citat:
În prealabil postat de heaven Vezi mesajul
Un sambure de adevar este in ceea ce ai scris,insa nu trebuie generalizat,situatia difera de la individ la individ,dar trebuie avuta in vedere in primul rand latura materna a femeii,fiind in natura ei sa ocroteasca fiintele mai slabe si lipsite de ajutor.
Deasemenea,femeia a fost cea care a imblanzit prima data lupul.
Cu toate acestea te asigur ca printre iubitorii de animale se afla foarte multi barbati.
In ce il priveste pe Sigmund Freud,probabil stii si amanuntul ca in cabinetul de psihoterapie avea alaturi de el un caine din rasa Chow-Chow,pe nume Jofi,avand credinta ferma ca prezenta acestuia ajuta pacientii in procesul de vindecare,Freud fiind primul care a pus bazele terapiei asistate cu animale care se practica cu succes in zilele noastre.
desigur, ca nu generalizam, insa,nu mi se pare cinele ca fiind o fiinta slaba, dimportiva, una destul de bine dotata de natura, pentru a se apara !
mai degraba cred ca slaba este pisica- o fiinta dragalasa si fara aparare, care cade mereu victima cainilor!
Cainii omoara cu cea mai mare placere pisici ! Mie personal, mi-au disparut in modul asta, de-a lungul anilor zeci de pisici,gata crescute !
Vechi 16.05.2010, 08:18:58
heaven's Avatar
heaven heaven is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.11.2008
Locație: Brasov
Implicit

Da,doar ca aceasta este o viziune personala,subiectiva,care nu poate fi luata drept etalon.
Si pisicile,desi imi plac in mod deosebit pentru personalitatea lor sunt mult mai vanatoare decat cateii,in gherutzele lor cazand prada pasari si alte animalutze mici la fel de nevinovate.
Aici vorbim de instincte,e cu totul altceva.

Eveniment ieri in fata Teatrului National-Flashmob:

http://www.primatv.ro/stiri-focus/o-...vilizatie.html

Last edited by heaven; 16.05.2010 at 08:22:56.
Vechi 16.05.2010, 08:27:48
Rodica50's Avatar
Rodica50 Rodica50 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 03.05.2010
Implicit

Din bucata mea de paine am hranit un om si-un caine.
Cainele ma recunoaste, omul nu ma mai cunoaste.
Si-acum stau si ma-ntreb, care-i om si care-i caine...
Cel ce crede, se teme; cel ce se teme, se smereste; cel ce se smereste, se îmblânzeste; cel blând, pazeste poruncile; cel ce pazeste poruncile se lumineaza; cel luminat se împartaseste de tainele Cuvântului dumnezeiesc. (Sfântul Maxim Marturisitorul)
Vechi 16.05.2010, 13:40:12
Rodica50's Avatar
Senior Member

Implicit

Din rugaciuni si poezii pentru copii- cu binecuvantarea Preasfintitului Parinte Galaction

Dorinta unui caine

O,Dumnezeule al tuturor creaturilor, fa ca omul, stapanul meu, sa fie fidel fata de ceilalti oameni asa cum si eu ii sunt fidel.
Fa-l sa fie atasat de familia sa si de prietenii sai , tot asa cum si eu sunt atasat de el.
Fa-l sa pazeasca cu cinste bunurile pe care i le incredintezi, asa cum si eu cu cinste i le pazesc pe ale sale.
Da-i Doamne, un zambet sincer, senin si spontan, macar asa cum gudurarea mea este senina, spontana si neprefacuta.
Fa-l sa fie gata oricand de recunostinta, asa cum si eu sunt gata sa-l alint mereu.
Da-i Doamne, o rabdare macar asemanatoare cu a mea, care astept intoarcerea sa fara sa ma plang nimanui, niciodata.
Da-i curajul meu, promptitudinea mea de a sacrufica totul pentru el, de la comoditate la jertfa.
Cel ce crede, se teme; cel ce se teme, se smereste; cel ce se smereste, se îmblânzeste; cel blând, pazeste poruncile; cel ce pazeste poruncile se lumineaza; cel luminat se împartaseste de tainele Cuvântului dumnezeiesc. (Sfântul Maxim Marturisitorul)
Vechi 16.05.2010, 13:45:10
Rodica50's Avatar
Senior Member

Implicit

Pastreaza-i tineretea inimii mele si bucuria gandului meu.

Mai vezi -"Cainele soldatului"--Motto-"Cainele cand se hraneste, da din coada, multumeste-Omul, chiar cand e satul, nu-Lslaveste pe Stapan."
Vechi 16.05.2010, 14:07:42
Scotianul
Guest

Implicit frumos post

Citat:
În prealabil postat de Rodica50 Vezi mesajul
Din bucata mea de paine am hranit un om si-un caine.
Cainele ma recunoaste, omul nu ma mai cunoaste.
Si-acum stau si ma-ntreb, care-i om si care-i caine...
Te pune pe ganduri.
Vechi 16.05.2010, 14:20:41
jefferson
Guest

Implicit

te pune pe ganduri pe tine care traiesti in Glasgow unde nu sunt haite de caini sa te manince.
Vechi 11.05.2010, 23:21:24
modele modele is offline
Member

Data înregistrării: 27.11.2009
Thumbs down

Citat:
În prealabil postat de Radu32 Vezi mesajul
de multe ori m-am intrebat, vazand ca numarul sustinatorilor fanatici ai cainilor este in majortate, de sex feminin : de unde vine aceasta iubire a femeilor pentru caine ?
In mare majoritate, cu oarecare mici exceptii, sustinatorii infocati ai cinilor sunt in general femeile !
Raspunsul,( scandalos-dealtfel ) ,lam aflat putin mai tarziu cand am inceput sa citesc lucrari de psihanaliza (Freud,Adler...etc)si in care spune ca pasiunea femeilor pentru caini este de natura instinctual-erotica si sexuala ,fiind inconstient acest lucru !
stiu ca aceasta interpretare va starni indignare,insa trebuie sa mentionez ca nu este interpretarea mea, ci a acestor profesori renumiti de psihanaliza si psihiatrie !
eu numai am pus-o in evidenta, si de ce nu,am apreciat-o ca un raspuns destul de plauzibil !
Deci, in asta rezida marea grija ce le-o poarta femeile cainilor, in pasiuni inconstiente de ordin erotic !
De asemnea am observat ca putini barbati simpatizeaza cainii, vazand in ei mai degraba un dusman,adica un concurent !
Mai spun odata,ca aceste interpretari ale fenomenlui sunt cele ale psihanalizei,si eu nu am facut decat sa le expun,deci nu imi apartin !
Iata cu cine esti tu de acord, cu cel ce a afirmat printre altele si ca: -Omul l-a inventat pe Dumnezeu ca sa faca nefericirea mai tolerabila! -Religia este comparabila cu o nevroza a copilariei. -Cand un om este eliberat de religie, acesta are sanse mai bune sa traiasca o viata normala si plenara.

Last edited by modele; 11.05.2010 at 23:30:56.
Subiect închis

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Curtea constitutionala a respins legea cainilor vagabonzi !!! guardian knight Generalitati 192 01.08.2013 18:08:53
Tiganii, eterna plaga romaneasca !!! guardian knight Generalitati 20 31.08.2012 00:00:28
Cainii vagabonzi-eterna problema a romanilor !!! guardian knight Generalitati 134 21.02.2011 21:07:32
Cainii,prietenii lui Lazar!... 14carol06 Generalitati 0 05.02.2009 17:35:05