Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 05.05.2010, 14:34:19
zoridezi zoridezi is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.04.2009
Implicit

Nu ma refeream la niste ispite "micute", ci la acele ispite/incercari care ne dau toata viata peste cap si vin gramada, gramada, de parca nu se mai termina. E normal ca un om sa mai aiba greutati in viata, insa atunci cand ii merg toate prost si tin ani de zile mergand din ce in ce mai rau, cu toate ca are o legatura stransa cu biserica, ce poate sa insemne? Ca Dumnezeu predestineaza? Nu Dumnezeu e Cel care creeaza "vase" de cinste si de "necinste"?
De ce unii ajung atei si Dumnezeu nu le da o minune ca sa creada??? Nu e sufletul omului mai important decat un univers intreg?
Reply With Quote
Vechi 05.05.2010, 14:43:53
almaris
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de zoridezi Vezi mesajul
E normal ca un om sa mai aiba greutati in viata, insa atunci cand ii merg toate prost si tin ani de zile mergand din ce in ce mai rau, cu toate ca are o legatura stransa cu biserica, ce poate sa insemne?
A fi credincios nu inseamna neparat ca trebuie sa iti mearga bine, eu am inteles asta destul de tarziu. Prin unele locuri din lume, faptul ca nu iti merge bine dupa ce ai primit "credinta" e semn ca e ceva in neregula cu tine, nu lasi pe Domnul "sa lucreze", nu ai "abandonat viata de pacat" si altele de gen.

In realitate lucrurile stau altfel, Mantuitorul Cristos a desfiintat fara drept de apel credinta prosperitatii, in care toate merg bine, aratand foarte clar ca intre cel care crede si cel care nu crede nu trebuie sa existe diferente la acest nivel.

Mantuitorul Insusi a demonstrat in nenumarate randuri ca desi ar fi putut sa traiasca asemenea unui bogat, a ales sa duca o viata de om simplu muncitor.
Reply With Quote
Vechi 05.05.2010, 15:19:13
anita anita is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.06.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de almaris Vezi mesajul
A fi credincios nu inseamna neparat ca trebuie sa iti mearga bine, eu am inteles asta destul de tarziu. Prin unele locuri din lume, faptul ca nu iti merge bine dupa ce ai primit "credinta" e semn ca e ceva in neregula cu tine, nu lasi pe Domnul "sa lucreze", nu ai "abandonat viata de pacat" si altele de gen.

In realitate lucrurile stau altfel, Mantuitorul Cristos a desfiintat fara drept de apel credinta prosperitatii, in care toate merg bine, aratand foarte clar ca intre cel care crede si cel care nu crede nu trebuie sa existe diferente la acest nivel.

Mantuitorul Insusi a demonstrat in nenumarate randuri ca desi ar fi putut sa traiasca asemenea unui bogat, a ales sa duca o viata de om simplu muncitor.
Asa este ,credinta nu iti asigura prosperitate ,dar Dumnezeu nu ne lasa la greu ,caci a spus "Cautati imparatia lui Dumnezeu si dreptatea Lui si toate se vor adauga voua"
Sa nu uitam ca dreptul Iov a avut de toate ,dar pentru darnicia lui.
Poate unii nu sunt bogati ,credinciosi fiind , pentru ca nu le este de folos ,sau mai mult s-ar pierde .
Pe de alta parte ,imi amintesc de primul psalm unde zice "Fericit barbatul care n-a umblat in sfatul necredinciosilor" si " toate cate va face va spori"(am citat din memorie)
Poate ca Zoridezi are alte necazuri ,nu neaparat materiale.
Reply With Quote
Vechi 10.05.2010, 23:04:58
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de anita Vezi mesajul
Poate ca Zoridezi are alte necazuri ,nu neaparat materiale.
Eu n-am liniste in casa. Vreau LINISTE. Atata cer si eu de la Dumnezeu: LINISTE. Dar ma aude oare?
Reply With Quote
Vechi 05.05.2010, 15:00:27
anita anita is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.06.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de zoridezi Vezi mesajul
Nu ma refeream la niste ispite "micute", ci la acele ispite/incercari care ne dau toata viata peste cap si vin gramada, gramada, de parca nu se mai termina. E normal ca un om sa mai aiba greutati in viata, insa atunci cand ii merg toate prost si tin ani de zile mergand din ce in ce mai rau, cu toate ca are o legatura stransa cu biserica, ce poate sa insemne? Ca Dumnezeu predestineaza? Nu Dumnezeu e Cel care creeaza "vase" de cinste si de "necinste"?
De ce unii ajung atei si Dumnezeu nu le da o minune ca sa creada??? Nu e sufletul omului mai important decat un univers intreg?
Zoridezi dupa ploaie vine si soarele ,sa nu disperam.
Totul e sa respectam poruncile si sa facem fapte bune ,sa nu ne departam de Dumnezeu.
Nu a zis Hristos :"Veniti cei obositi si impovarati ,ca va voi odihni pe voi"?
Multe ,foarte multe necazuri din viata de zi cu zi sunt din cauza noastra.
Reply With Quote
Vechi 10.05.2010, 22:19:40
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de anita Vezi mesajul
Zoridezi dupa ploaie vine si soarele ,sa nu disperam.
Totul e sa respectam poruncile si sa facem fapte bune ,sa nu ne departam de Dumnezeu.
Nu a zis Hristos :"Veniti cei obositi si impovarati ,ca va voi odihni pe voi"?
Multe ,foarte multe necazuri din viata de zi cu zi sunt din cauza noastra.
Anita, la mine ploua incontinuu de cativa ani si merge din ce in ce mai rau. Singurul lucru care imi mai mentine credinta in viata este o minune de care am avut parte in copilarie. Ca ma tot intreba un ateu pe aici, ce dovada concreta am eu ca exista Dumnezeu. Ca de exemplu, eu am dovada ca este posibil sa invingi legile gravitatiei. Cum?? Uite asa bine. Sa-mi explice si mie un ateu cum e posibil ca un om sa se ridice de la pamant! Si daca un om poate 'zbura' si trece prin pereti, ce e stiinta, nu nebunie inaintea lui Dumnezeu?
Sunt muuuulte lucruri pe care nu le stim noi.....
Reply With Quote
Răspunde

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
pierderea credintei inspiron Generalitati 19 08.07.2012 01:04:29
Rugaciune la vreme de calatorie tatolivia Intrebari utilizatori 2 12.05.2012 20:46:46
pierderea controlului de sine.. victortiti89 Generalitati 2 14.06.2011 14:28:59
Intr-o vreme sunsray Generalitati 5 16.08.2009 16:53:51