![]() |
![]() |
|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Am intrebat ceva..ati gasit undeva canoane diferite pentru barbati si femei vizavi de acest pacat? Daca da, va dau dreptate. Daca nu, interpretarea dvs este o slabiciune pur umana si pentru ca sunteti barbat, pur masculin-partinitoare din evidente motive. Citat:
Adica chiar nu vad de ce nu s-ar mai adauga la cele 18 motive principale la o adica tot atatea in baza unei interpretari la fel de "competente" si "autorizate". Iar chestia cu impotenta/neindeplinirea datoriei conjugale ..cel putin amuzanta. Cu cat ma uit mai mult la lista asta cu atat mi se pare mai conforma cu Scriptura interpretarea catolica a problemei.. De altfel nu stiu de ce nu se ramane la ceea ce scrie in Biblie pentru ca este destul de clar scris: singurul motiv valid de despartire este desfranarea: "Eu însă vă spun vouă: Că oricine va lăsa pe femeia sa, în afară de pricină de desfrânare, o face să săvârșească adulter, și cine va lua pe cea lăsată săvârșește adulter." (Matei 5:32) "Iar Eu zic vouă că oricine va lăsa pe femeia sa, în afară de pricină de desfrânare, și se va însura cu alta, săvârșește adulter; și cine s-a însurat cu cea lăsată săvârșește adulter." (Matei 19:9) Si mai este un text asemanator dar care nu mai mentioneaza pricina valida de despartire (desfranarea): "6. Dar de la începutul făpturii, bărbat și femeie i-a făcut Dumnezeu. 7. De aceea va lăsa omul pe tatăl său și pe mama sa și se va lipi de femeia sa. 8. Și vor fi amândoi un trup; așa că nu mai sunt doi, ci un trup. 9. Deci ceea ce a împreunat Dumnezeu, omul să nu mai despartă. 10. Dar în casă ucenicii L-au întrebat iarăși despre aceasta. 11. Și El le-a zis: Oricine va lăsa pe femeia sa și va lua alta, săvârșește adulter cu ea. 12. Iar femeia, de-și va lăsa bărbatul ei și se va mărita cu altul, săvârșește adulter. " (Marcu cap. 10). Citat:
Este clar ca asta vrea, ca la altceva decat libertate fata de el nu se poate gandi, dar nu poate. dintr-un conformism care probabil il confunda cu mila.. Last edited by AlinB; 04.05.2010 at 01:47:57. |
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Alesul | Anna | Nunta | 213 | 07.11.2017 18:40:17 |
cauta cu inima si cu tot ce stii, nu cerceta cu ochii | Man Teo | Generalitati | 15 | 15.08.2011 19:17:52 |
cum putem stii care este voia lui Dumnezeu? | skicolour | Intrebari utilizatori | 13 | 18.01.2011 14:12:28 |
|