Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 03.05.2010, 22:06:33
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de heaven Vezi mesajul
Daca citeai atent ce am scris,ai fi vazut ca tocmai pentru asta militeaza si iubitorii de animale:sa nu mai vada caini pe strada!Suntem primii care ne dorim asta,crede-ma.
Doar ca acele metodele propuse de prefect nu sunt niste metode in realul sens al cuvantului si nici nu vor stopa vreodata cauza pentru care aceste animale se afla pe strada.
Legea care ne-ar salva pe toti de la a mai vedea caini pe drumuri nu vor sa o dea,sta blocata de doi ani.
Pentru cei care militeaza atat de infocat pro eutanasiere:cum va explicati ca pana in anul 2008 aceasta metoda s-a aplicat intens,iar rezultatele nu doar ca au fost nule,ci in 2008 aveam si mai multi caini pe strazi?
Ca sa nu mai spunem ca si dupa 2008 au continuat tot la fel in spatele usilor inchise.
Ce vreti sa se intample,cate animale trebuie sa macelarim,pana ne vom da seama ca nu este nici eficace si nici uman?
Omul nu este stapanul Pamantului,ci acest Pamant i-a fost dat spre folos,dar si spre pastrare,nu distrugere.Noi nu avem acest drept asupra Creatiei si este o trufie nemarginita in fata Creatorului sa ni-l arogam!
Nu cunosc statistica dar cred sunt absolut sigur ca daca se aplica sistematic si intens situatia era mult mai fericita.

Asta daca nu cumva poti sa ma lamuresti tu cum de eutanasia care spui dumneata ca a fost aplicata intens n-a rezolvat problema.
Au inviat cumva miraculos cainii eutanasiati, dedublandu-se in acelasi timp si astfel sporindu-le numarul?

Ce solutie ar fi mai eficienta decat eutanasierea as fi si eu curios daca exista..
Vechi 04.05.2010, 08:35:19
heaven's Avatar
heaven heaven is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.11.2008
Locație: Brasov
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Nu cunosc statistica dar cred sunt absolut sigur ca daca se aplica sistematic si intens situatia era mult mai fericita.

Asta daca nu cumva poti sa ma lamuresti tu cum de eutanasia care spui dumneata ca a fost aplicata intens n-a rezolvat problema.
Au inviat cumva miraculos cainii eutanasiati, dedublandu-se in acelasi timp si astfel sporindu-le numarul?

Ce solutie ar fi mai eficienta decat eutanasierea as fi si eu curios daca exista..
Cu domnul Radu 32 chiar n-am ce sa mai discut,pentru ca este absolut lipsit de sens acel dialog si solutiile dumnealui.
Ca raspuns la postarea ta,Alin,am scris absolut toate metodele care se pot aplica in prima mea postare de pe acest topic.Te rog din suflet reciteste-o si vei intelege.
"Eutanasia" s-a aplicat intens in acea perioada si mii de caini au fost masacrati (nimeni nu a stat sa ii injecteze,pt ca banii pentru acea substanta care e destul de scumpa s-au folosit in alte scopuri) si sunt in continuare pe strazi pentru ca s-a actionat doar asupra efectului,nu si a cauzei.
Cainii nu au inviat,dupa cum ai spus,ci au aparut altii din curtile romanilor,care nu au nici cel mai mic dram de responabilitate in privinta animalelor de companie:le inmultesc haotic si le abandoneaza puii pe toate colturile strazii.Si nimeni nu ii trage la raspundere!Daca mergi sa le vorbesti despre efectele acestei actiuni si cum nu este normal sa faca asa ceva pentru ca avem ca rezultat animale aflate pe strazi,iti mai zic si vreo doua de dulce.Astfel de indivizi nu pot fi educati decat prin constrangerea legii.Dar nimeni nu face asta!
Ucidem caini in continuare pana nu mai putem si ei vor fi in numar la fel de mare pe strazi!
Despre asta vorbesc!Este uman?Eficace?Evident ca nu si este exact ceea ce isi doreste mafia primariilor si ecarisajelor sa aiba.Habar nu aveti ce interese sunt in toata aceasta poveste si le cumparati gogosile,fara sa va uitati ca nimic nu s-a schimbat,dimpotriva,situatia are o si mai mare amploare.
Deja m-am repetat,desi am fost foarte clara in prima postare.Din anumite postari de aici mi-am dat seama ca prea putini s-au straduit cu adevarat sa citeasca si sa inteleaga ce am scris,ci mai degraba au fost preocupati sa imi dea niste replici bazate pe o idee fixa.
Eu nu pot duce un dialog al surzilor,ma iertati.Este ultima mea postare aici,iar cei ce vor avea deschiderea si bunavointa sa isi deschida sufletul si mintea,o vor face.

Last edited by heaven; 04.05.2010 at 08:39:09.
Vechi 04.05.2010, 10:41:35
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Era bine daca indicai de la inceput postarea respectiva, discutam mai la obiect.

1. Sterilizarea cainilor chiar cu stapan si microciparea lor, s-a mai propus asta anul trecut au sarit unii din ortodocsii nostri (le-a picat la tzanc in campania anticipusor) sa strige "DICTATURA!".
Si nu numai ei.

Microciparea binenteles este buna si adauga un dram de responsabilitate, asta daca nu cumva tzaranu' stiind faza cu microcipu' inainte sa abandoneze cainele pune mana pe shish si ii scoate cu manutza lui microcipul care de altfel se implanteaza in straturile superficiale ale pielii.

Sa obligi un posesor de caine sa-si sterilizeze animalul cred ca iarasi este un abuz si legea poate fi atacata in instanta, daca nu ma insel chiar cu Constitutia.

2. Va deranjeaza eutanasierea?
Este clar ca metodele propuse de dvs. nu au in vedere deja cainii fara stapani (zeci de mii dupa unele statistici) aflati deja pe strazi.
Bani pentru intretinerea lor,in conditii decente, de unde?
Ca nu cred ca tinerea lor in custi pe o perioada de 5-10 ani cat e durata lui de viata si hranit de la buget este o solutie umanitara.
Faptul ca nu s-a facut eutanasierea cum trebuie in toate cazurile,nu inseamna ca ea nu este eficienta in rezolvarea problemei.

3. Chestia cu coruptia si mafia sunt fenomene ale societatii romanesti. Nu pot fi eradicate dar nici nu inseamna ca ar trebui sa renuntam la toate serviciile sociale pentru ca exista coruptie, interese, etc.

ONG -urile care le propuneti sa conduca operatiunea pot fi la fel de corupte la o adica daca se vede ca pot iesi bani frumosi din chestia asta, de ce nu?
Sa nu uitam faimoasele afaceri cu masini scutite de taxe vamale, facute de ONG -uri acum ceva ani.
Si am avut personal ocazia sa vad cum gandeste un ONG in domeniul oamenilor si am mai auzit si de la altii, asa ca stiu despre ce vorbesc.

Si am auzit ca ONG -urile dvs. ca si alti iubitori de animale nu de putine ori "infiau" caini ca sa-i scape de eutanasiere dupa care le dadeau iar drumul pe strazi.
La asa responsabilitate, nu e greu sa-i vedem facandu-si singuri de lucru, mai ales daca ies bani frumosi din asta.

Solutia cea mai buna ar fi pana la urma care ar elimina coruptia ar fi pana la urma ca eutanasierea sa fie facuta la date anuntate ONG -urilor interesate, care pot asista la proces, astfel incat sa se asigure ca procedura decurge conform legii.

Perioada de 7 zile inainte de eutanasiere prelungita macar la o luna.

De cainii nedoriti se poate scapa mai usor, in loc sa fie aruncati in strada pur si simplu, se cheama direct ecarisajul.
Gratuit.

Microciparea se poate incerca dar nu cred ca ar fi o solutie. Amenzile usturatoare ii face pe oameni ingeniosi. Pentru o suma mult mai mica poate fi extras de veterinar. Sau poti sa o faci singur, gratuit.

Daca aveti solutii mai bune, chiar sunt curios.
Vechi 05.05.2010, 00:10:36
tigerAvalo9 tigerAvalo9 is offline
Banned

Data înregistrării: 28.03.2008
Locație: Galati
Implicit

eterna problema a romanilor?
Care?Cum ?Ce?Nu prea am auzit de asa ceva.Cazuri in care au fost muscati oameni de catre caini comunitari(asa li se spun,nu vagabonzi) sunt,la fel cum exista cazuri in care oamenii au fost atacati de ursi,lupi,vulpe.Sunt multe animale care ataca.Dar de unde si de unde o problema?NU avem bani sa ii bagam in adaposturi,sa ii sterilizam foarte bine si gata ii eutanasiem?Ce usor.
Omul nu este mai presus decat un caine,parerea mea.Cainele de obicei musca daca fugi,daca ti-e frica,daca te uiti ciudat la ei,daca ai in mana ceva periculos pentru ei etc.NU m-a muscat niciodata un caine si nu mi se par asa periculosi.Cazuri in care au pierit copii din cauza acestor caini exista,la fel cum exista si cazuri in care oamenii sunt atacati de ursi,lupi etc dar sa facem din asta o problema mi se pare absurd.
Cazuri in care oamenii arunca cu pietre in caini si alte animale,ii tortureaza,ii omoara,le pun otrava nu vedeti?Care ar fi solutia atunci?Eu cred ca sa eutanasiem oamenii.
Sa fim seriosi,eutanasierea nu e o solutie buna,nu avem dreptul sa luam viata unui om.Eutanasierea e normala la un caine foarte violent,turbat sau mai stiu eu ce dar nu la cainii obisnuiti fara stapani.
Vechi 05.05.2010, 11:06:42
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de tigerAvalo9 Vezi mesajul
eterna problema a romanilor?
Care?Cum ?Ce?Nu prea am auzit de asa ceva.Cazuri in care au fost muscati oameni de catre caini comunitari(asa li se spun,nu vagabonzi) sunt,la fel cum exista cazuri in care oamenii au fost atacati de ursi,lupi,vulpe.Sunt multe animale care ataca.
Da, dar ele traiesc de obicei in padure nu in oras.
Probabil diferenta asta ti-a scapat.

Citat:
Dar de unde si de unde o problema?NU avem bani sa ii bagam in adaposturi,sa ii sterilizam foarte bine si gata ii eutanasiem?Ce usor.
Cum zicea si Radu32 mai sus e o mare ipocrizie sa consideri ca sterilizarea si inghesuirea in custi pentru 5-10 ani cat traieste un caine este o solutie "umanitara".

Citat:
Omul nu este mai presus decat un caine,parerea mea.
Ia-te de mana cu topcat atunci care se considera verisorul maimutei.
Si inca maimuta e ceva mai evoluata ca un caine.

Citat:
Cainele de obicei musca daca fugi,daca ti-e frica,daca te uiti ciudat la ei,daca ai in mana ceva periculos pentru ei etc.NU m-a muscat niciodata un caine si nu mi se par asa periculosi.
Faptul ca tu personal nu te-ai confruntat cu problema nu inseamna ca exista.
Asta se cheama ignoranta deliberata.

Cainele singur, fara stapan si teritoriu intr-adevar nu ataca decat daca e turbat.

Insa atunci cand e hranit de anumit oameni dintr-o zona, incepe sa creada ca are stapan, isi formeaza un teritoriu si ataca pe oricine intra in acel teritoriu.

SAU

Si mai grav, se aduna in haite si atunci ataca, in special noaptea sau zonele cu trafic redus.

Daca esti asa curios, sa-ti dea Dumnezeu sa te intalnesti cu o haita din asta si pe urma sa vii sa ne povestesti cum te-ai descurcat.

Citat:
Cazuri in care au pierit copii din cauza acestor caini exista,la fel cum exista si cazuri in care oamenii sunt atacati de ursi,lupi etc dar sa facem din asta o problema mi se pare absurd.
Cand ai sa dai de un lup sau de un urs liber prin mijlocul orasului, atunci sa vii cu "argumente" din astea.

Citat:
Cazuri in care oamenii arunca cu pietre in caini si alte animale,ii tortureaza,ii omoara,le pun otrava nu vedeti?Care ar fi solutia atunci?Eu cred ca sa eutanasiem oamenii.
Daca e proprietarul cainelui, sa fie pedepsit.
Daca omul incearca sa scape asa de un caine vagabond (sau mai multi), sa i se explice ca cel mai bine este sa cheme ecarisajul si se ocupa de chestiune.
Simplu, nu?

Citat:
Sa fim seriosi,eutanasierea nu e o solutie buna,nu avem dreptul sa luam viata unui om.
La un om nu, dar la un caine sau orice animal care se transforma intr-o problema sociala, medicala, etc. da.

Citat:
Eutanasierea e normala la un caine foarte violent,turbat sau mai stiu eu ce dar nu la cainii obisnuiti fara stapani.
La cainii obisnuiti fara stapan care ataca oameni nu e doar normala ci chiar foarte necesara.
Vechi 05.05.2010, 16:48:55
eodor nastasa's Avatar
eodor nastasa eodor nastasa is offline
Senior Member

Data înregistrării: 31.03.2010
Locație: ...
Implicit

Asa ca se impune solutia (cea mai) umanitara : moartea de mana lu' civilizatu' si maretu' de omu, stapan a toate cate sunt, vazute si nevazute, facute si nefacute.
Vechi 05.05.2010, 18:13:13
ory ory is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.09.2006
Locație: Galați
Implicit

Problema cainilor comunitari este una spinoasa, dar nu de nerezolvat, faptul ca ramane nerezolvata tine doar de nepasarea autoritatilor care, Slava Domnului, de la revolutie incoace au tot fost sponsorizati si ajutati in acest sens, dar nu au vrut sa faca nimic.
Tocmai imi povestea sotul despre o intamplare aflata pe la patronii si politicienii pe care i-a intalnit prin intermediul serviciului ( care nu are de-a face cu acestia ). Cica s-a gasit o asociatie non profit si a sunat asociatiile care se ocupa cu administrarea problemei cainilor vagabonzi din Galati sugerandu-le sa accepte sa le ofere hrana pentru animale pe o perioada de un an sau doi, absolut gratis, insa, totul sa se realizeze in mod oficial si legal.
Societatea respectiva care detinea responsabilitatea pentru intretinerea cainilor a refuzat categoric, desi cainii traiau ca vai de ei . De ce ?
Din motive politice si din motivele tipice la romani ; cum sa mai primeasca astfel fonduri financiare ? de unde sa mai fure aceste fonduri ? Logic !...
Unde este iubire de animale, unde sa mai incapa si credinta presupusa a poporului " ortodox ", unde sa situam primejdiile la care sunt supusi oamenii care merg pe strada ? Nu avem unde, nu ne ajunge tara asta, nu ne ajunge lumea asta, nu ne ajungem nici noi insine caci tare perversi ne-am mai facut.
Nu inteleg, totusi, asociatiile astea care se bat in piept pentru drepturile animalelor, unde-si tin adevarata mila si compasiune si ce fac in mod concret pentru aceste animale ?
Personal, ocolesc doua, trei sau , chiar patru strazi numai sa nu dau de un caine. Imi este frica de ei fiindca sunt cu adevarat violenti, mai ales cand se aduna in haite, pun, efectiv, monopol pe zona in care traiesc. Nu se poate asa ceva, nu se poate sa nu poti merge pe strada, sa nu poti lasa copii sa se joace in parc sau in fata blocului, sa nu poti merge cu bicicleta si nici sa nu poti alerga pentru sanatatea organismului. Exista un pericol real in ceea ce priveste aceste animale ale strazii, iar problema trebuie rezolvata, nu doar " predicata " si masluita in fel si chip fata de poporul prost si rabdator.
Imi doresc sa pot alerga dimineata in parcul de pe langa casa, dar nu am cum din cauza cainilor.
Cum de in alte tari se poate, iar la noi...NIMIC !
Nu sunt pentru eutanasierea bietelor animale, ar trebui sa existe si alte solutii viabile si concrete, insa, sincer, daca v-ar omora un caine vagabont copilul sau ruda apropiata, cu siguranta ati fi in stare sa cumparati o mitraliera si sa curatati toate zonele fara sa va mai ganditi, manati de o durere mult prea nedreapta datorita societatii mizerabile in care traiti.

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Curtea constitutionala a respins legea cainilor vagabonzi !!! guardian knight Generalitati 192 01.08.2013 18:08:53
Tiganii, eterna plaga romaneasca !!! guardian knight Generalitati 20 31.08.2012 00:00:28
Cainii vagabonzi-eterna problema a romanilor !!! guardian knight Generalitati 134 21.02.2011 21:07:32
Cainii,prietenii lui Lazar!... 14carol06 Generalitati 0 05.02.2009 17:35:05