![]() |
![]() |
|
|
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Iar expresia "taina" este folosita de Sfintii Apostoli de cca. 17 ori, dar cu sensul de taina descoperita noua (adica facuta cunoscut). Spre exemplu, botezul nu este prezentat ca o taina necunoscuta. Crestinismul Sfintilor Apostoli (crestinismul autentic) nu se baza pe misticism ci pe cunoastere si credinta. O intrebare: in Sfanta Scriptura se vorbeste despre o taina de o mare importanta, care lipseste ortodoxiei. Este vorba de taina credintei (nu apare printre cele 7 taine cu care se tot lauda unii). "sã pãstreze taina credintei într-un cuget curat."(1 Timotei 3:9). Unde va este aceasta taina? Bine ca ati numit altele ca fiind taine (sa pareti misteriosi, enigmatici) ca sa prostiti lumea. Vino cu argumente. Ce am prelut din Sfinta Scriptura si ce am respins? "Mîndria merge înaintea pieirii și trufia merge înaintea căderii."(Proverbe 16:18) "Astfel cã Fiul Omului este domn si al sâmbetei."(Marcu 2:28) Nu stiu carui domn ii slujesti. Ai ceva impotriva Domnului sambetei? Te impotrivesti poruncii lui Dumnezeu, care spune ca ziua a saptea este "ziua de odihna inchinata Domnului"? Ai grija ca vei da socoteala pentru incumetarea si incapatanarea ta. Si, nu o sa poti spune ca nu ai stiut. S-a supus aratandu-ne si noua cum sa ne supunem. "S-a spus in vechime sa.... dar Eu va spun." |
|
|