![]() |
![]() |
|
|
|
|||||||
| Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|
|
|
|||
|
|||
|
as fi curios sa stiu in alte tari cum e cu acest fenomen al cainilor vagabonzi ?!
poate or fi si in Ungaria,... la polonezi poate..., or fi o problema si-n Varsovia ! sau la sarbi,ca tot au avut ei razboaie, i-or colpesi cainii prin Belgrad ! italienii, poate au si ei caini,firi meridionale, deschise si iubitoare, sau poate ca i-au adoptat odata cu roamanii ! la rusi, langa zidul Kremlinului, poate alaturi de soldati, defileaza intamplator si cate un caine pribeag... la londra poate, fostii lupi ai marilor, si stapanitori de imperii traiesc in buna fratietate si intelegere cu aceste patrupede,dealtfel simpatice,asa pe strazi in devalamasie.. nu stiu cum e in toate aceste locuri,pt ca nu am fost la fata locului sa vad, exact ! am intrebat doar, as fi foarte curios sa aflu insa exact situatia de acolo... asa ca sa ne putem compara si noi cu altii...poate mai la vest, sau mai la est, nu conteaza ! |
|
|
||||
|
||||
|
dim bucata mea da pane, am hranit un om s'un cane..unde am gresit ?
|
|||
|
|||
|
hraneste-l mult si bine,dar la dumneata in ograda, nu pe strada,sau in fata blocului,pt ca,cainele va intelege ca ala e teritoriul sau si-i va musca pe trecatori !
|
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
|
||||
|
||||
|
http://www.dilemaveche.ro/sectiune/i...uitatea-canina
„hingherii să îmble pe toate ulițele Bucureștilor și veri cîți cîini vor fi, să-i omoare pe toți, în scurt. Nici ziua, nici noaptea cîinele slobod să nu se afle“
|
|||
|
|||
|
Citat:
|
|
|
|||
|
|||
|
E clar ca o convietuire pasnica cu caini vagabonzi e imposibila.
Si nu cred ca exista vreo societate care sa-si permita sa intretina zeci de mii de caini vagabonzi pe parcursul intregii vieti naturale a unui caine. Si in conditii decente pentru respectivele animale. Daca cineva poate veni cu contra-exemple chiar sunt curios. |
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
Doar ca acele metodele propuse de prefect nu sunt niste metode in realul sens al cuvantului si nici nu vor stopa vreodata cauza pentru care aceste animale se afla pe strada. Legea care ne-ar salva pe toti de la a mai vedea caini pe drumuri nu vor sa o dea,sta blocata de doi ani. Pentru cei care militeaza atat de infocat pro eutanasiere:cum va explicati ca pana in anul 2008 aceasta metoda s-a aplicat intens,iar rezultatele nu doar ca au fost nule,ci in 2008 aveam si mai multi caini pe strazi? Ca sa nu mai spunem ca si dupa 2008 au continuat tot la fel in spatele usilor inchise. Ce vreti sa se intample,cate animale trebuie sa macelarim,pana ne vom da seama ca nu este nici eficace si nici uman? Omul nu este stapanul Pamantului,ci acest Pamant i-a fost dat spre folos,dar si spre pastrare,nu distrugere.Noi nu avem acest drept asupra Creatiei si este o trufie nemarginita in fata Creatorului sa ni-l arogam!
|
|||
|
|||
|
Citat:
pe simpaticul porc, care nu face rau nici la o musca, cu maxima placere sadica il omaram in fiecare an, iar la abatoare in cantitati industriale ! De ce numai cainele merita sa nu fie omorat, e un fel de rege al animalelor ???!!! de ce i se confera acest statut privilegiat ? aparatorii cainilor fac discriminare sadica fata de celelalte animale, si o batjocura la adresa lor,cand afirma sus si tare, ca numai cainele dintre toate, nu merita sa fie eutanasiat ! Unde e dreptatea aici ca eu unu nu o vad, nu-l omoram pe caine ca nu e voie, dar omoram masiv celelalte animale pt a le manca ?! |
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
Deasemenea vad ca ai o problema nu cu solutionarea in sine a acestei situatii,ci esti teribil de dornic sa stii ca asta se petrece cu pretul vietii unor animale.In locul dumitale m-as uita in propria persoana si m-as intreba la modul cel mai serios...de ce oare? Am un oarecare feeling (sa-i spunem de clarvazator ca tot ti-a placut sa ma numesti asa! :) ) ca asta nu are legatura cu cainii in sine... Iar in ce ma priveste strict pe mine nu cred ca are vreo relevanta,dar,totusi,daca te linisteste cu ceva,sunt ani de zile de cand nu mananc carne si nu doar din motivul sacrificiului animalelor. Dar,asta este alegerea mea,sunt constienta ca in momentul de fata nu o poate face toata lumea,deci,repet...nu cred ca este atat de relevant punctul meu de vedere,ci faptul ca discutam despre doua categorii:animale de companie si de consum. Daca,totusi,vei fi curios sa imi stii parerea si in aceasta privinta,poti cauta in arhiva forumului si vei gasi. Deasemenea,discutia deschisa de dumneata pe acest topic a fost legata de cainii comunitari si am incercat sa respect topicul,nu de purcei,nu de magari,aligatori sau diavoli tazmanieni. Oricum,ce am avut de scris am postat,restul sunt discutii insipide care nu duc nicaieri. Cine doreste sa isi deschida mintea si sufletul va intelege. Nu ma aflu pe acest forum sa port conversatii in contradictoriu si pot intelege ca nu toti oamenii suntem la fel,dar,anumite adevaruri trebuie spuse,mai ales atunci cand se doreste solutionarea unei chestiuni care ne deranjeaza in egala masura pe toti:iubitori sau neiubitori de animale.
Sa invatam de la ingerul nostru pazitor...http://www.youtube.com/watch?v=pG52f...&feature=share Last edited by heaven; 02.05.2010 at 19:53:14. |
![]() |
| Thread Tools | |
| Moduri de afișare | |
|
Subiecte asemănătoare
|
||||
| Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
| Curtea constitutionala a respins legea cainilor vagabonzi !!! | guardian knight | Generalitati | 192 | 01.08.2013 18:08:53 |
| Tiganii, eterna plaga romaneasca !!! | guardian knight | Generalitati | 20 | 31.08.2012 00:00:28 |
| Cainii vagabonzi-eterna problema a romanilor !!! | guardian knight | Generalitati | 134 | 21.02.2011 21:07:32 |
| Cainii,prietenii lui Lazar!... | 14carol06 | Generalitati | 0 | 05.02.2009 17:35:05 |
|
|