Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 01.05.2010, 18:39:28
modern talking
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de laurschepsis Vezi mesajul
Doamne-ajuta!

Da. Te intreb, pentru ca nimeni, cat timp a fost in aceasta lume, nu l-a vazut pe Dumnezeu Tatal. Nu poti face statuie conforma cuiva pe care nu il stii. Totusi exista statui care il reprezinta pe Dumnezeu Fiul.

Nu Dumnezeu Tatal este asemenea noua ci noi am fost facuti dupa chipul si spre asemanarea Lor (a Sfintei Treimi).

Draga frate si eu m-am dus la biserica vreo zece ani si dupa aceea mi-am dat seama ca de fapt ceea ce stiam era doar coaja unui Adevar infinit mai profund. Sa practici ortodoxia nu trebuie confundat cu o acumulare de cunostinte despre aceasta zona.

Sunt 4 pasi: afli, intelegi, faci si traiesti. Majoritatea dintre noi aflam, mai putini intelegem, si mai putini facem si foarte putini, mult prea putini mai si traiesc cele aflate, intelese si experimentate.

Am mai scris mai devreme cuvintele minunate ale parintelui vrednic de pomenire, Teofil Paraian: "Important este sa ajungem la cunostinta pe care ne-o da Dumnezu si nu la cunostinta despre Dumnezeu". Este o mare diferenta intre a stii si a-ti da Dumnezeu spre a stii. Este diferenta intre a cauta dupa mintea mea si a cauta dupa voia Lui. Pentru ca fratia ta este olimpic la religie, inteleg ca esti de acord ca fara constanta in pasii pe care ii faci spre Dumnezeu, induhovnicirea se transforma in regresie. De aceea, cand te duci la duhovnic si spui ca ai repetat un pacat, duhovnicul iti spune ca "aceasta te scade". Nu este vorba de o scadere dintr-o acumulare cantitativa ci un regres calitativ.

Inca un argument ca sfintirea in aceasta viata nu iti este data doar de cantitatea de cunostinte pe care le inmagazinezi ci de cantitatea de cunostinte la care ajungi prin randuiala Lui este si faptul ca absolut toti Sfantii Parinti, indiferent de bagajul teologic strans prin lectura sau oral, au avut o viata constant curata. De aceea, pentru ca s-au facut si s-au mentinut vase curate au primit acele daruri care i-au facut remarcati. Si, ca sa fim convinsi ca intradevar, aceasta este CALEA, ADEVARUL SI VIATA, Dumnezeu i-a randuit Sfinti.

La aceasta constanta in curatenie si nu numai, se referea marele duhovnic Ilie Cleopa cand spunea ca trebuie sa avem RABDARE, RABDARE, RABDARE, RABDARE...

Daca am gresit in cele spuse te rog sa ma ierti si sa ma corectezi.

Doamne-ajuta!
Vă rog să citiți asta http://forum.softpedia.com/index.php?showtopic=595426
probabil că veți înțelege mai mult.
ȘI o întrebare. Ce are biserica cu sexul?
Reply With Quote

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Vreau o dovada? Templier Knight Generalitati 12 15.01.2011 14:17:34
O dovada incredibila de ipocrizie freespirited Generalitati 85 26.09.2010 09:02:57
prostie omeneasca padrevicentiu Generalitati 51 31.07.2010 18:43:21
Bunatate=prostie? sergiu Generalitati 3 12.10.2009 00:35:52
O dovada vie Laurentiu Intamplari adevarate 34 22.10.2007 18:18:07