Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 16.04.2010, 20:15:33
vasalie
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de AndruscaCIM Vezi mesajul
Chiar aveai?

Ce ai avea sa reprosezi ortodocsilor prezenti pe acest forum, mai exact...care dintre patimile de care incercati sa vndecati societatea, care va intristeaza in general, si va motiveaza sa reincrestinati pe unii crestini ortodocsi?
Chiar aveam. Nu vreau sa reprosez nimic ortodocsilor de pe acest forum. Nu ei sunt cauza pentru care mi-am schimbat in rau parerea despre ortodoxie. Sa ma explic, pe scurt.

Am fost curios (sau nevoit) sa studiez anumite lucruri legate de credinta ortodoxa. Din pacate, am facut unele constatari neplacute si nepotrivite pentru o biserica crestina: minciuni scrise chiar si in "Pravila bisericeasca", neconcordante mari intre "Catehismul ortodox" si practica ortodoxa, invataturi ale Sfintilor Parinti respinse (desi erau in armonie cu Sfanta Scriptura), etc. Cam astea sunt cauzele pentru care mi-am schimbat parerea.

Citat:
Cu totii cred ca gresim in viata asta, insa eu faceam referire mai exact la cultul tau, sau daca nu la el, atunci la Protestantism, sau la cultele NP in ansamblul lor,
Prea mare ghiveciul. Pana la urma la cine faceai referire?

Citat:
o opinie sincera si formulata in interiorul cultului, despre erorile celorlalti,
Cultul meu nu este preocupat de erorile celorlalti. Poate la nivel individual sunt unii care sunt "pasionati" de asa ceva. Nu cred ca ai sa gasesti scrieri adventiste despre erorile celorlalte biserici (pacat ca nu estevalabila si viceversa).

Citat:
dar si ale voastre...deci in sensul de lupta cu erezia, cu erorile umane, greseli in interpretare, eretici, inselati de cel rau, de protejare si pastrare a Adevarului de inselare.
Asta chiar este o preocupare in interiorul cultului. Suntem supusi greselii, erorilor, inselatoriilor celui rau, etc. Spiritul autocritic, constructiv, se gaseste in biserica din care fac parte. Avem de luptat cu greselile care sunt gata sa patrunda (sau chiar au patruns) in biserica noastra.
Reply With Quote

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Definitie topcat Generalitati 9 28.09.2008 10:41:01
O definitie a singuratatii Ioan_Ciobota Generalitati 14 28.11.2007 09:03:32