![]() |
![]() |
|
|
|
|||||||
| Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
Sa ne gindim la un exemplu frapant de nimerit pt. subiectul pe care il discutam (invitatie valabila pt. cei care care doresc asa ceva !!) stim ca in minastire monahii se spovedesc f. des si cu toate acestea ei liber consimtit procedeaza la o atitudine omniprezenta : toata viata isi pling pacatele . Care desigur au fost deslegate dar a caror efect real pt. noi si asupra noastra pot fi incalculabile . Aproape ca ar fi indreptatita intrebarea : ce isi tot pling acestia pacatele deoarece au intrat de tineri in minastire si de cind sunt monahi nu au mai facut cine stie ce ? Si cu toate aceste aplinsul pacatelor , parerea de rau dar mai ales pocainta este continua si fara margini . Acesta cred (cred - este dor un fel de a spune )ca este exemplul pe care trebuie sa-l urmam fiecare dintre noi indiferent ca suntem mai moderni sau mai clasicisti daca vrem sa ne mintuim deadevaratelea ! Last edited by zaharia_2009; 13.04.2010 at 16:30:51. |
|
|
||||
|
||||
|
Cu cat te afli mai aproape de Domnul, cu atat te vei spovedi mai des.
Cu cat esti mai departe de El, cu atat te vei spovedi mai rar. Macar o data pe luna sa alergam la duhovnic, pentru Spovedanie si Euharistie. In manastiri, spovedanie se face saptamanal, iar in lume ar trebui sa fie la fel. Doar ca noi alergem dupa te miri ce fel de lucruri si fapte si locuri. Este nevoie de constientizarea pacatului ce se ascunde in noi. Fara spovedanie, lumea devine un iad, dupa cum si este... pe zi ce trece tot mai mult.
|
||||
|
||||
|
Cred ca articolul de azi de pe site vine in completarea celor spuse de Anna21 referitor la pocainta:
http://www.crestinortodox.ro/sfaturi...sca-68516.html
|
|||
|
|||
|
Multumesc de raspunsuri.:-)
|
|
|
||||
|
||||
|
Spovedania este gresit inteleasa de unii dintre noi. Sunt unii atat de indrazneti ca spun ca nu e nimic rau in a pacatui, ca de aceea avem Taine. Cu alte cuvinte merg sa ma spovedesc, ma curat de pacate si plecand de aici ies cu elan in a ma murdari, ca de, trebuie sa mai revin la spovedanie. Nu exista decat ratacire in mintea acestora.
Cat de des trebuie sa ne martuisim? Ori de cate ori simtim ca nu mai suntem curati. Iar aceasta simtire nu vine decat din privirea mai deasa in noi. |
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
|
||||
|
||||
|
Cum sa nu. Cred ca mai toata lumea a fost tentata de ideea de "fac chestia asta, stiu ca e pacat, dar nu-i nimic, ma spovedesc si se iarta." Adica, de exemplu, nu-i nimic daca dau mita ca sa imi rezolv o chestie, ma spovedesc si gata, am si sufletul curat, si problema rezolvata. Este pacatul prezumptiei, adica te gandesti ca Dumnezeu oricum te iarta.
| Moduri de afișare | |
|
Subiecte asemănătoare
|
||||
| Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
| Bine de stiut | camy_d | Biserica Romano-Catolica | 18 | 20.03.2012 19:27:44 |
| Cum e mai bine? | Thheo | Generalitati | 9 | 20.11.2008 22:27:35 |
| e bine? | mina94 | Generalitati | 5 | 23.09.2008 17:20:47 |
| e bine ? | dulcineea | Secte si culte | 3 | 03.12.2007 15:58:02 |
|
|