Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 10.04.2010, 16:26:56
penticostalulmantuit
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de mariamargareta Vezi mesajul

Pericolele sunt cel mai adesea insesizabile (căci temelia turnului Babel pare sănătoasă și solidă) dar uneori pot lua forme monstruoase. Amintiți-vă secta lui Jim Jones, “Templul popoarelor”, care a dispărut prin sinuciderea colectivă a aproape o mie de adepți care au băut otravă, dar a reapărut imediat într-o formă moderată, deoarece câțiva adepți au scăpat cu viață. Amintiți-vă de David Koresh. Amintiți-vă de “Copiii Domnului” , cerșind pe străzile marilor metropole ale vestului. Amintiți-vă de crimele sectei lui Charles Manson (“The Family”), ale sectei Aum sau ale sectei “Templul Soarelui”. Amintiți-vă de familiile destrămate ale adepților pucioși de la noi, care au lansat inovația “căsătoria nu este Taină, ci instituționalizarea desfrâului. Ea nu este de la Dumnezeu, căci Dumnezeu a oprit căsătoria! De acum încolo, toți copiii care vor mai fi născuți vor fi ai diavolului”. Amintiți-vă de Joseph Smith, care a inventat un alt “Isus Hristos” și “O Altă Evanghelie: Cartea lui Mormon”, și care a decretat că poligamia este un precept impus de Dumnezeu.
Am citit cu atenție postarea dumneavoastră și agreez în întregime ceea ce ați spus. Problema apare în momentul în care definim sectele și le enumerăm.

Dumeavoastră ați amintit: Templul Popoarelor, Davidienii, The Family, Aum, Templul Soarelui și altele. TigerAvalo9 nu vorbea însă despre acest tip de secte, ci el amintea Biserica Adventistă, Biserica Penticostală, Biserica Protestantă cu diversele ei ramuri. Alții de aici de pe forum scriau despre Secta Ortodoxă, știți?

În momentul în care sunt puse în aceeași oală Biserica Ortodoxă și Secta Aum, Biserica Penticostală și Templul Popoarelor sau davidienii cu adventiștii deja eu nu am nici o reținere în a-i acuza pe cei care comit o astfel de mârșăvie că sunt rău intenționați.

Nu vreau nicidecum să afirm că dumneavoastă ați făcut asta. Am spus deja că ceea ce ați scris este și părerea mea. Dar din nefericire există persoane care, într-un mod diabolic, induc ideea că de moment ce toate sunt „secte” toate-s la fel.

De fapt topicul deschis avea un alt subiect: „secta” penticostală, adventistă, protestantă. Era vorba de fapt despre Biserica Lui Hristos.

Last edited by penticostalulmantuit; 10.04.2010 at 16:33:34.
Vechi 04.05.2010, 15:35:09
Heurtebise Heurtebise is offline
Senior Member

Data înregistrării: 12.04.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de penticostalulmantuit Vezi mesajul
Am citit cu atenție postarea dumneavoastră și agreez în întregime ceea ce ați spus. Problema apare în momentul în care definim sectele și le enumerăm.

Dumeavoastră ați amintit: Templul Popoarelor, Davidienii, The Family, Aum, Templul Soarelui și altele. TigerAvalo9 nu vorbea însă despre acest tip de secte, ci el amintea Biserica Adventistă, Biserica Penticostală, Biserica Protestantă cu diversele ei ramuri. Alții de aici de pe forum scriau despre Secta Ortodoxă, știți?

În momentul în care sunt puse în aceeași oală Biserica Ortodoxă și Secta Aum, Biserica Penticostală și Templul Popoarelor sau davidienii cu adventiștii deja eu nu am nici o reținere în a-i acuza pe cei care comit o astfel de mârșăvie că sunt rău intenționați.

Nu vreau nicidecum să afirm că dumneavoastă ați făcut asta. Am spus deja că ceea ce ați scris este și părerea mea. Dar din nefericire există persoane care, într-un mod diabolic, induc ideea că de moment ce toate sunt „secte” toate-s la fel.

De fapt topicul deschis avea un alt subiect: „secta” penticostală, adventistă, protestantă. Era vorba de fapt despre Biserica Lui Hristos.

Si cultul penticostal procedeaza cam la fel pentru ca iti induce o stare "electizanta" sau "de

cercetare divina" care nu e altceva decat sugestie sau mai rau, hipnoza. Ti se pare normal

ca oamenii cand se roaga sa urle, sa fuga prin biserica, sa aplaude, sa rada, sa se arunce

pe jos, sa cante la orga(in timpul rugaciunii), sa debiteze o limba pe care ei nu o inteleg si

multe altele?
Si parintii mei sunt penticostali si ma duceau la adunare si ma implicau in tot felul de

activitati bisericesti iar cand am incetat sa mai merg(pe la 13 ani) au venit cativa pastori la

noi acasa pentru a vorbi cu mine(de obicei veneau pentru a vb cu parintii mei si pt. a le da

bani) si m-au supus unui interogatoriu, m-au intors pe toate partile, mi-au adus dulciuri, mi-

au oferit bani dar eu "nu si nu; nu ma mai duc la adunare"; atunci m-au trimis in camera ca

sa vorbeasca cu ai mei...

Deja cred ca am scris prea mult; in orice caz, ar mai fi o groaza de "denuntat" da' pana nu

iti dai tu singur seama pot eu sa tot scriu.
Vechi 04.05.2010, 16:08:24
penticostalulmantuibil penticostalulmantuibil is offline
Banned

Data înregistrării: 27.04.2010
Locație: Constanta
Religia: Protestant
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru penticostalulmantuibil Send a message via Skype™ to penticostalulmantuibil
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Heurtebise Vezi mesajul
Si cultul penticostal procedeaza cam la fel ...
Eu mi-am exprimat in postarea anterioara punctul meu de vedere despre cei care fac astfel de asemanari. Daca veti citi cu atentie postarea il veti gasi.

Citat:
...iti induce o stare "electizanta" sau "de cercetare divina" care nu e altceva decat sugestie sau mai rau, hipnoza.Ti se pare normal ca oamenii cand se roaga sa urle, sa fuga prin biserica, sa aplaude, sa rada, sa se arunce pe jos, sa cante la orga(in timpul rugaciunii), sa debiteze o limba pe care ei nu o inteleg si multe altele?
Si parintii mei sunt penticostali si ma duceau la adunare si ma implicau in tot felul de activitati bisericesti iar cand am incetat sa mai merg(pe la 13 ani) au venit...
Puteai tu sa faci realizezi sugestia si hipnoza si ai vazut tu aruncari pe jos si toate cele descrise mai sus...

Cred ca n-ai vazut nimic. Ori ai o imaginatie bogata ori ai vizionat prea multe filme pe youtube.
Citat:
Deja cred ca am scris prea mult
Asta da. Ai scris prea multe si din nefericire si neadevarate. Mai cerceteaza-te inaintea Domnului, daca, intre timp, ai devenit crestin(a).
Vechi 04.05.2010, 16:23:24
Doriana Doriana is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.11.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de cuvant Vezi mesajul
Putina lamurire, la raspunsuri.
La intrebarea: Cum ajuta un protestant pe un ortodox aflat intr-o asemenea ratacire? De ce ati raspuns "depinde", de ce ar fi un ortodox in ratacire? Ati spus ca nu ar exista o prapastie intre cele doua culte.
Acum sa ne intelegem..este ortodoxul in ratacire..exista prapastie intre cele doua culte..are nevoie ortodoxul de ajutor?
Ma refeream la ortodocsii doar cu numele, care nu Il cunosc pe Dumnezeu si traiesc in pacate mari si rataciri. Cred ca sunteti de acord cu mine ca nu tot ce se numeste ortodox este si ortodox.

Citat:

Oare interesul cui o fi sa nu observam aceasta prapastie, caci eu spun ca exista o atat de mare necunoastere la unul dintre noi doi, existand si o mare prapastie intre noi.
Fie si prapastie daca doriti. Insa pentru mine nu este una de netrecut. Interesul celor ce vor sa dezbine e evident.

Citat:
Acum, in speranta ca nu v-am mahnit nici de data aceasta, astept marturisirea dumneavoastra de credinta, si cu cat cuvintele vor fi mai sincere...nu acele cuvinte ocolitoare, caci cel ce marturiseste un adevar, il va marturisi cu tarie, cu credinta.
Mie mi se pare ca am fost destul de directa si la obiect si nu am ocolit nimic.
Marturisirea mea de credinta este Crezul. In plus cred ca Hristos a murit pentru ca oricine crede in El sa aiba viata vesnica, cum spune Scriptura. Cred ca Dumnezeu mai lucreaza si astazi ca pe vremea apostolilor, mantuind, vindecand, vorbind prin prooroci si facand minuni. Si cred ca Iisus Hristos imi este arhisuficient pentru mantuire si implinire sufleteasca.

Citat:
Si o ultima intrebare..oare Toti acesti Sfinti pe care noi i cinstim, or fi o lucrare a potrivnicului, caci noi I cinstim si ne rugam sa mijloceasca pentru noi, si credem ca sunt Sfintii Lui Dumnezeu, adevaratii Marturisitori ai Domnului Iisus Hristos. La Prislop, anul trecut la Parintele Arsenie Boca, la mormant au fost peste 40 de mii de pelerini, deci toti acestia or fi in mare inselare..
Aveti oportunitatea sa va marturisti credinta, spre a ne scoate pe toti din aceasta mare inselare..si cuvintele sa fie sincere.
Va multumesc inca o data.
Aici dati-mi voie sa ma indoiesc eu de sinceritatea dvs. Nu cred ca vreti sa aflati parerea mea pentru a iesi din aceasta inselare si nici nu e treaba mea sa spun omului ce nu doreste sa afle.
Insa, pentru ca m-ati intrebat, bine ar fi sa cinstim sfintii. E bine sa mergem la parintele la mormant cu flori, eventual sa tinem un discurs despre el sau sa povestim altora ce om a fost, sa-i propagam invataturile. Dar ce se intampla in fata unor icoane e muuult mai mult decat o cinstire. Si ar trebui sa fim sinceri si sa o recunoastem.
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14
Subiect închis

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Atitudine crestina fata de ceilalti iustin10 Generalitati 35 18.02.2013 21:17:39
Haideti sa luam atitudine! Crestin_Simona Stiri, actualitati, anunturi 256 13.12.2010 22:07:35
Să luam atitudine impotriva reclamei Red Bull ce huleste Nasterea Domnului colaps Generalitati 16 10.12.2010 22:17:27
Sunt foarte deprimat.... BaLLaNcE Intrebari utilizatori 41 09.10.2010 14:22:20
Sunt sectele foarte periculoase?Cum sa luam atitudine fata de ele? tigerAvalo9 Generalitati 5 03.05.2010 15:24:13