![]() |
![]() |
|
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
De polemica suntem buni toti , dar de facut, cum si ce facem ?: ,,... taci tu, sa vorbeasca faptele tale " (Ev. Matei !) Last edited by zaharia_2009; 27.03.2010 at 08:33:56. |
|
|||
|
|||
![]()
Apoi, daca de chestii din astea ca menstruatia tine ascultarea...
Antonia, eu am citat din sfinti parinti mai sus.
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Desi m-am pastrat rezervat in a va aborda direct va informez ca aceste pareri au contraargumente f. serioase la Sf. Vasile cel mare si la sf. Teodor studitul dar neavind acum lucrarile la indemina ramin in aceiasi rezerva pt. citeva zile . Dar pina atunci daca va intereseaza ,,acuratetea" unei trairi in duh si adevar va propun : - 1. Constitutiile apostolice, VI, 28 , privind calitatea femeii la estru si neapropierea trupesca de ea; - 2. Canonul al II al Sf. Dionisie : neintrarea femeii in biserica in acea perioada ; - 3. Canonul al VII al Sf.Timotei : nu se cuvine a se apropia de biserica si taine pina ce nu se va curati; - 4. Indreptarea Legii sau Pravila de la Tirgoviste, art. 33: ,, muierea care se afla intru a ei , dupa obiceiul firii muieresti nu se poate pricestui pina la curatire, nici sa intre in biserica pina la 7 zile, nici a se impreuna cu barbatul ei pina ce se va curati. - 5. Canonul 28 al Sf. Ioan Postitorul :,, femeile cele cu scurgere sa nu se apropie de cele sfinte (si parca biserica ar fi sfintita , nu ????) pina intra 7 zi . Va invit sa lecturati si sa cautati a intelege modelul numit Maica Domnului , adica a te supune si a implini si nu a te rasvrati . Orice fapta a omului care nu este inchinata lui D.zeu sau nu este savirsita intru D.zeu , zadarnica este . Primul care s-a impotrivit imbuibat fiind de idei bune a cazut din ceruri si la urma urmei va sfirsi f. rau . Ascultarea si supunerea este esenta vietii in duh si adevar si nu tagada ! Mai ramine sa il rog pe parintele Sf. Vasile cel mare ca sa va vorbeasca peste citeva zile ce intelege dumnealui despre curatia femeii si cum se procedeaza !! |
|
|||
|
|||
![]()
Asa e si-n zona Banatului de unde sunt io de loc, femeile nu au voia sa intre in biserica in acea perioada a lunii.
Nu exista modernitate in ortodoxie, sau ca s-au schimbat lucrurile intre timp, si au mai evoluat. NU ! Ortodoxia e acceasi si va fi aceeasi. Nu exista calea de mijloc. Doamne ajuta! Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Candva si eu aveam incertitudini in aceasta privinta. Dar prin voia lui Dumnezeu, am primit o micuta copie xerox sfintita a unei icoane facatoare de minuni a Maicii Domnului de la Rarau. M-am rugat insistent sa-mi arate daca este sau nu este pacat sa ma ating de ea in perioada respectiva. Apoi am sarutat icoana, am pus-o in rama icoanei Sfantului Nicolae, peste sticla, am fixat-o in partea stanga si in partea de jos, si m-am culcat. Dimineata, pur si simplu n-am mai gasit icoana. N-avea cum sa sara de acolo, n-avea nici cum sa cada. Am cautat-o peste tot, m-am rugat apoi sa ma ierte. Am gasit-o dupa o jumatate de an, cand am facut curatenie, sub marginea din spate a patului. Era intr-un loc unde n-ar fi putut ajunge prin alunecare, sa zicem. Icoanele mele se afla pe perete, pe partea laterala a patului. Prin urmare, eu, pentru mine, am inteles. Tu faci cum vrei, pe raspunderea ta. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Dumnezeu sa ne ajute sa ducem alegem Calea, Adevarul si Viata! |
|
||||
|
||||
![]()
SI totusi -- cum poate sa fie o ascultare folositoare cand de fapt incalca una dintre poruncile lui Dumnezeu, aceea de a cinsti ziua Domnului (care la noi se mai traduce si prin a merge la biserica duminica). Adica il cinstesti pe Dumnezeu prin necinstire -- sau cum altfel?
Si da, poate ce spuneti despre ascultare si smerenie ar avea sens daca ai merge la biserica din mandrie. Dar eu, cel putin, nu merg la biserica din mandrie, nici din obligatie, ci din bucurie. Deci... Citat:
La inceput Sf Impartasanie se dadea la fiecare in mana, dar din nou, aceasta practica a trebuit schimbata fiindca oamenii erau superstitiosi si in loc sa o consume pe loc, o luau acasa si o tineau de talisman, comitand astfel sacrilegiu. Si exemplele pot continua la nesfarsit, concluzia fiind ca nu incremenirea in trecut si in practici din trecut este caracteristica Ortodoxiei, si de fapt Bisericii Universale, ci urmarea caii celei drepte. Last edited by Noesisaa; 27.03.2010 at 14:34:38. |
|
|||
|
|||
![]()
dupa cate stiu eu Pastele, cozonacul si ouale nu se sfintesc ci se binecuvanteaza spre hrana, noua asa ne spune preotul, mai bine intrebati duhovnicul...
|
|
||||
|
||||
![]()
Avand in vedere cele ce s-au scris pana acum la acest subiect, eu nu inteleg de ce ne mai revoltam atunci cand ateii spun ca religia consta intr-o atitudine de "crede si nu cerceta" si ca in institutia ortodoxiei intri dar iti lasi creierul la usa pentru ca iti va fi netrebuincios acolo.
Argumentele aduse de Fani si Noesissaa au fost "desfiintate" pe motiv de razvratire si lipsa de ascultare / smerenie. Pe mine ma ia Zaharia in ras pe motiv de capacitate de "analiza si sinteza". Eu stau si va-ntreb: de ce ne-a inzestrat Dumnezeu cu inteligenta daca rolul nostru pe acest pamant e sa facem ascultare oarba si nimic mai mult. Si nu ascultarea in sine ma deranjeaza, va rog sa nu intelegeti gresit, ci faptul ca nu e loc de intors in momentul in care sesizezi neconcordante intre milioanele de canoane facute de om si Sfintele Evanghelii!!! Ti se vara imediat pe gat conceptul de neascultare, ba te lovesti de poruncile bisericesti (a caror ratiune de a exista mie una imi scapa), ba hulesti, ba.... Eu ma voi opri aici in aceasta discutie. Doamne ajuta!
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Posibil sa fii ca mine din Bucovina sau Moldova, unde nu avem notiunea de Pasti ca in Ardeal sau restul tarii. Eu stiu ca am ramas foarte mirata cand eram in SUA si am fost la slujba de Inviare la biserica romaneasca unde multi, inclusiv preotul, erau ardeleni si s-au impartit pahare pe jumatate vin pe jumatate paine. Am intrebat si mi-au spus ca astea-s Pastile. Eu asa ceva pana atunci nu vazusem. :D La noi se da anafura cand se sfintesc cosurile cu mancare, dar nimic cu vin sau ceva de genul. Pastile nu e echivalent cu pasca pe care o avem noi. :D |
![]() |
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Cum sa procedez cu ai mei ca ei sa-L primeasca pe Domnul? | teodoraianys | Generalitati | 4 | 04.04.2012 23:55:18 |
|