Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 20.03.2010, 23:22:55
cherub cherub is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.06.2007
Religia: Ortodox
Implicit inclinatiile spre cleptomanie, la unii copii

Sincer vorbind, si eu ma apucasem de mintzit si de furat, mici obiecte si bani din casa parintilor, bunicii sau altor pers., si cam in jurul aceleiasi varste (9-12 ani), iar cu banii furati din casa, de la parinti si, respectiv, bunica, dadeam fuga si-mi cumparam dulciuri (o multime de inghetzate din acelea mici la cornet, dar si gogosi impletite, calde, tare gustoase, 'cum erau odata', de la brutaria din satul bunicii; ah, si, ulterior, o multime de gume de mestecat ('ciunga' - lol) 'cu surprize' si care faceau 'baloane', si pachete de biscuiti din aceia gen 'sandvish', cu umplutura de crema in mijloc, abia 'aparuti' la noi pe-atunci, imediat dupa Revolutia din '89, importati mai mult de prin Turcia si tarile vecine, si care nu erau nici tocmai f. ieftini etc), dar si unele seturi de jocuri pt. copii (de care, oricum, ma plictiseam repede, ori le pierdeam sau, respectiv, rupeam sau, dimpotriva, le puneam 'la pastrare/colectzie' fara a mai reveni asupra lor sau deschide prea curand etc).

De asemenea, eu mai furam si alte chestii si mici lucrusoare, cum ar fi fost sticlutze cu oja in culori tari, stridente si tzipatoare (de ex. rosu aprins ori albastru electric), reviste si/sau carti frumos colorate/ilustrate, fructe (niste caise ori prune si pere super-apetisante care atarnau imbietor de pe crengile copacilor unor vecini mai apropiati sau mai indepartati etc - tin minte ca incercam sa ma furisez asa incat sa nu ma poata surprinde nimeni, si cautam sa-mi strecor cat de multe puteam, in san, in tricou, prin buzunare daca aveam, sau prin pantaloni etc, pe unde se putea si se nimerea - lol), altoaie de flori (muscate sau puietzi f. mici de lamai crescuti direct din semintze prin ghivecele unor babe pe la care ma mai lua bunica mea cand mergea prin vizite cu vreo treaba etc), si multe altele...

In gr-al furam lucruri marunte, si din cele mai diverse, dar care erau, fiecare in felul lor, 'o noutate' pt. mine, sau care mi se pareau mie 'exotice' sau ceva de genul, si pe care le vedeam pe la altii si eu sau familia nu le aveam (fiindca poate nu ne-ar fi fost de trebuintza vitala sau imperios necesare etc, dar eu nu intelegeam pe atunci astfel de lucruri, si nici nu realizam sau puteam explica etc). De ex. parintii imi cumparau destule jucarii, dulciuri etc, si f bune (unele chiar greu de obtinut pe atunci si rare), dar eu mereu imi doream ceea ce vedeam la altii si nu aveam atunci (dar si eu aveam ceea ce altii poate nu aveau, insa nu realizam asta si le desconsideram etc), si pierdeam repede interesul asupra acelor lucruri, de indata ce le aveam, ce mi le insuseam si deveneau 'ale mele'... De 'lasat' m-am lasat prin bataia serioasa primita, in cateva repetate randuri... la mine a functzionat 'metoda bataii' - lol - imi amintesc si acum, referitor la asta, palmele grele si bataia primite de la mama, Dumnezeu s-o ierte, odata, cand am incercat sa fur o linguritza de prajituri (al carei design cu motive florale de pe coditza ma incantase pe mine asa de tare) de la o cofetarie, dupa ce terminasem de mancat prajitura - strecurasem linguritza in chilotzi, cu mare abilitate/rapiditate, si cand m-am ridicat de la masa, mi-a cazut de acolo pe pardoseala, cu zgomot, atragand si atentzia... culmea penibilului, stiu, dar pe-aunci nu prea imi dadeam eu seama ce era aia o situatie penibila/jenanta...
Reply With Quote

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
cum s-o scap pe fiica mea de fumat luminita40 Intrebari utilizatori 19 16.12.2011 17:13:25
eu fur, el fura. voi furati? dianadi Din Vechiul Testament 24 17.06.2011 22:01:40
pot sa ma casatoresc cu fiica nasului de botez? rogabrielus Nunta 14 04.08.2010 22:20:26
Masonii din Comunitatea Europeana ne fura padurile mihailt Generalitati 21 01.06.2010 16:10:42
PACATOSII FURA IMPARATIA CERURILOR!!! sergiub Preotul 6 11.05.2008 23:50:11