Citat:
În prealabil postat de ostas nastaca
sunt intr-o situatie dificila.lucrez intr-un post de conducere si din toamna am foarte multe reclamatii anonime in care mi se aduc acuzatii nedrepte si mincinoase .in ultima sunt acuzate pe nedrept si neamurile mele care lucreaza in institutie. nu mai stiu ce sa fac. sunt foarte suparata deoarece nu am facut rau la nimeni.totdeauna doream sa fac bine la cei din jurul meu. acum am ajuns in pragul disperarii. as vrea un sfat despre ce rugaciuni sa ma rog pentru imblanzirea vrajmasilor mei.
|
1) Pai in primul rand intreaba-te daca ai luat decizii care ar fi nedreptatit pe altii. De exemplu: ai ajutat un pic o ruda sa acceada la o functie, fara sa-ti dai seama ca de fapt poate e altcineva mai potrivit pt acel post. Sau ai ajutat pe cineva sa obtina o prima etc etc. Daca ai facut asa ceva, trebuie sa mergi sa te spovedesti pt ca s-ar putea de acolo sa ti se traga.
2) Daca nu e cazul pt punctul 1, atunci intreaba-te ce-i motiveaza sa faca acele lucruri. Cine ar avea de castigat daca demisionezi?
3) Daca acele anonime iti afecteaza imaginea, poti solicita un soi de comisie care sa le ia pe rand si sa faca o lista cu acuzatii. Dupa care pe rand sa fie studiata in amanunt fiecare acuzatie si la fiecare sa existe o rezolutie, un verdict, cu dovezile atasate. Daca se probeaza adevarate ai o problema. Daca nu, se va clarifica ca sunt clevetiri.
4) Nu in ultimul rand, daca ai fost dovedita nevinovata, trebuie stabilita o cale de a trata acele anonime din partea sefilor tai eventual al altor responsabili. Adica: am vazut ca sunt minciuni si de acum inainte nu le vom mai baga in seama.
Evident ca celelalte sfaturi despre rugaciune, si neaparat post, sunt foarte bune si trebuie indeplinite.