Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Biserica Romano-Catolica
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 13.03.2010, 00:38:26
Mihnea Dragomir's Avatar
Mihnea Dragomir Mihnea Dragomir is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.02.2010
Locație: Ținuturile Loirei, Franța
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Ioana-Andreea Vezi mesajul
dar faptul ca stiinta,care e impotriva minunilor,o atesta,nu-ti spune nimic?
Nu vreau sa te supar,dar eu cred ca ar fi cam ilogic sa o recunoasca,din moment ce la rugaciunea papei nu vine,ar fi ca si cum s-ar elimina singur...
La fel,intoarcerea Iordanului.
Ce inseamnă "știința" o atestă ? Cât timp nu există o comisie asupra seriozității căreia să nu existe dubii, nu putem spune nimic. Asta îmi aduce aminte de articole de tip "oameni de știință sovietici afirmă că" (mai nou "americani" în loc de "sovietici"). Pe urmă, cine spune că "știința este împotriva minunilor" ? Minunile nu sunt nici științifice, nici non-științifice, ci a-științifice, adică studiază domenii diferite ale realității: supranaturalul, respectiv naturalul. Ce e drept, știința e un ajutor prețios în certificarea minunilor: ea este chemată să afirme că nu există o explicație științifică a producerii lor.

Chiar și când existența și caracterul supranatural al unui miracol este atestat de papa, după trecerea tutuor "furcilor caudine" a două comisii de experți, două comisii teologice, un episcop și un cardinal, minunea respectivă face parte dintre revelațiile particulare, care nu sunt obligatorii pentru noi. În principiu, poți să fii un bun catolic și dacă nu crezi că Sf Fecioară a apărut la Fatima. Dar nu poți să fii un bun catolic dacă nu crezi că Isus a înviat.

www.catehism.com
http://regnabit.wordpress.com
Vechi 13.03.2010, 01:15:41
Ioana-Andreea's Avatar
Ioana-Andreea Ioana-Andreea is offline
Senior Member

Data înregistrării: 01.11.2009
Locație: Ploiesti
Religia: Ortodox
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru Ioana-Andreea
Implicit

Citat:
minunea respectivă face parte dintre revelațiile particulare, care nu sunt obligatorii pentru noi. În principiu, poți să fii un bun catolic și dacă nu crezi că Sf Fecioară a apărut la Fatima. Dar nu poți să fii un bun catolic dacă nu crezi că Isus a înviat.
Ideea e ca acestea 2 se intampla numai dupa slujba ortodoxa,de aceea le-am adus in discutie.
Vechi 13.03.2010, 01:52:53
Mihnea Dragomir's Avatar
Mihnea Dragomir Mihnea Dragomir is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.02.2010
Locație: Ținuturile Loirei, Franța
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Ioana-Andreea Vezi mesajul
Ideea e ca acestea 2 se intampla numai dupa slujba ortodoxa,de aceea le-am adus in discutie.
Noi credem că slujba ortodoxă este perfect validă. Cea mai mare minune care se întâmplă la slujba ortodoxă este Sf Prefacere. De aceea, este în principiu posibil ca Iordanul să curgă invers. Dacă e posibil ca vinul să se prefacă în Sf Sânge, de ce nu ar putea Iordanul să curgă invers ? Când am spus că aceste minuni nu sunt atestate de autoritățile catolice și la standardele catolice în materie, nu am respins posibilitatea unor asemenea miracole.

www.catehism.com
http://regnabit.wordpress.com
Vechi 11.05.2010, 13:05:22
Grabriella Grabriella is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.05.2009
Locație: Cluj
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir Vezi mesajul
Noi credem că slujba ortodoxă este perfect validă. Cea mai mare minune care se întâmplă la slujba ortodoxă este Sf Prefacere. De aceea, este în principiu posibil ca Iordanul să curgă invers. Dacă e posibil ca vinul să se prefacă în Sf Sânge, de ce nu ar putea Iordanul să curgă invers ? Când am spus că aceste minuni nu sunt atestate de autoritățile catolice și la standardele catolice în materie, nu am respins posibilitatea unor asemenea miracole.
Ma bucur sa aud aceasta apreciere.
Dar nu inteleg ce considerati atunci ca fiind 'nevalid' in ortodoxie ? Sau ce reprosati ortodoxiei ?
Vechi 11.05.2010, 16:26:23
dani2004 dani2004 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.10.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Grabriella Vezi mesajul
Ma bucur sa aud aceasta apreciere.
Dar nu inteleg ce considerati atunci ca fiind 'nevalid' in ortodoxie ? Sau ce reprosati ortodoxiei ?
Ortodoxia nuu vrea sa asculte de papa. Ii deranjeaza rau de tot.
Vechi 12.05.2010, 13:18:23
Erethorn Erethorn is offline
Banned

Data înregistrării: 28.12.2009
Locație: Timisoara
Implicit

Raportat la Biserica unita, cea de dinaintea schismei, catolicii le reproseaza ortodocsilor ca au renuntat la ceva (supunerea fata de urmasul lui Petru) iar ortodocsii le reproseaza catolicilor ca au introdus ceva (primatul papal, filioque etc.).
Vechi 12.05.2010, 13:38:31
costel's Avatar
costel costel is offline
Senior Member

Data înregistrării: 22.09.2006
Implicit

Ortodocsii nu au renuntat la supunerea fata de papa, pentru ca nu au avut-o niciodata. Celalalta afirmatie este corecta.
Vechi 17.05.2010, 10:10:45
Grabriella Grabriella is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.05.2009
Locație: Cluj
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Erethorn Vezi mesajul
Raportat la Biserica unita, cea de dinaintea schismei, catolicii le reproseaza ortodocsilor ca au renuntat la ceva (supunerea fata de urmasul lui Petru) iar ortodocsii le reproseaza catolicilor ca au introdus ceva (primatul papal, filioque etc.).
Imi cer iertare. nu stiu prea multa istorie a Bisericii Crestine,dar saptamana trecuta am vazut un film cu viata Sf. Francisc de Assisi.M-a ingrozit marturia unui cruciat care cere ajutorul Sf.pentru a face pace.Acesta avea sarcina sa apere Ierusalimul ,dar marturiseste ca nu s-au putut abtine sa nu atace Constantinopolul , sa nu prade si sa jefuiasca, sa ucida si sa siluiasca . Spunea ca de trei zile cavalerii cruciati 'crestini' sunt mai cruzi si mai odiosi chiar decat cumplitii sarazini. Filmul nu este facut de ortodocsi. Si mai sunt toate aberatiile si crimele facute prin niste hotarari 'infailibile'
Nu cred ca cineva contesta alegerea si rolul pe care Sf. apostol Petru l-a avut. Ortodocsi , cred ,contesta continuitatea principiilor si a moralei si teologiei crestine a apostolilor perpetuata prin conducatorii ajunsi in fruntea Bisericii Crestine.Mi se pare o mare eroare si chiar o grozavie ca unui om ( chiar daca are o functie suprema in conducerea bisericii) sa i se asigure dreptul de a face orice, sau a da orice hotarare, fara nici un control.
Subiect închis

Tags
primatul papal, roma, vatican

Thread Tools
Moduri de afișare