Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Sarbatori > Diverse Sarbatori
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 26.02.2010, 18:10:57
lore86's Avatar
lore86 lore86 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.05.2009
Locație: timisoara
Religia: Ortodox
Implicit

martie-martisor, intradevar, au un element pagan.dar afirmatia ca sunt idoli mi se pare f deplasata.
1 martie e considerata inceputul primaverii, deci micul cadou reprezinta bucuria ptr aceasta etapa a vietii omului.
lucrurile se schimba daca vb de data de 8 martie.nu e ziua internationala a femeii(in austria e in 8 mai).
initial sarbatoarea se suprapunea cu purimul evreiesc( o sarbatoare cu o istorie destul de sangeroasa), treptat i s-adaugat valente comuniste.

uite, ai aici un link
http://www.lovesite.ro/obiceiurile-p...e-ziua-femeii/

vezi mai multe inf
Vechi 26.02.2010, 19:22:29
andreicozia andreicozia is offline
Banned

Data înregistrării: 23.02.2009
Locație: Hristos, Budha, Mohamed, Krisna, iubire, pace
Implicit

Citat:
În prealabil postat de lore86 Vezi mesajul
lucrurile se schimba daca vb de data de 8 martie.nu e ziua internationala a femeii(in austria e in 8 mai).
Si care-i problema? Ar trebui sa ne bucuram nespus de mult ca exista diverse zile in care putem sa ne exprimam recunostinta si dragostea pentru mame si sotii. Nu ma asteptam ca aceste scuze( ca este sarbatoare comunista:))neaprobata de biserica)... sa vina din partea unei femei

Preferi indiferenta si raceala lipsei de sarbatoare?

Ce legatura are iubirea cu politica?

Oare nu ne ajung restul de 300+ zile de ura, dispret pentru toti si toate si lipsa de empatie desi este primavara?
Cit de singuri si tristi suntem!
Reply With Quote
Vechi 27.02.2010, 19:39:12
lore86's Avatar
lore86 lore86 is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de andreicozia Vezi mesajul
Si care-i problema? Ar trebui sa ne bucuram nespus de mult ca exista diverse zile in care putem sa ne exprimam recunostinta si dragostea pentru mame si sotii. Nu ma asteptam ca aceste scuze( ca este sarbatoare comunista:))neaprobata de biserica)... sa vina din partea unei femei

Preferi indiferenta si raceala lipsei de sarbatoare?

Ce legatura are iubirea cu politica?

Oare nu ne ajung restul de 300+ zile de ura, dispret pentru toti si toate si lipsa de empatie desi este primavara?
Cit de singuri si tristi suntem!
femeia se poate cinsti si in alte zile. 25 martie ar fi o ocazie excelenta, ar putea fi decretata chiar ziua mamei caci este cel mai frumos exemplu de mame din cate au existat vreodata.

nu se pot amesteca lucrurile.spre ex data pastelui(daca se suprapune cu pastele evreiesc,pesah se amana cu o saptamana). daca ar merge dupa logica ta, asta nu ar mai fi o problema.se poate sarbatori oricand.

ce legatura are o sarbatoare de omagiere a femeii crestine cu una a femeii comuniste?
una e femeia crestina, alta e femeia revolutionara.
daca o sa te intorci la origini o sa vezi ca 8 martie coincidea cu o sarbatoare evreiasca, purim(sarbatorirea celebrului masacru al imparatesei estera).
dar asta toate nu conteaza, nu?
oricum linia bisericii e demodata....ce nu lasa omul sa iubeasca?
Vechi 27.02.2010, 20:24:55
CRIS2010
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de lore86 Vezi mesajul
femeia se poate cinsti si in alte zile. 25 martie ar fi o ocazie excelenta, ar putea fi decretata chiar ziua mamei caci este cel mai frumos exemplu de mame din cate au existat vreodata.

nu se pot amesteca lucrurile.spre ex data pastelui(daca se suprapune cu pastele evreiesc,pesah se amana cu o saptamana). daca ar merge dupa logica ta, asta nu ar mai fi o problema.se poate sarbatori oricand.

ce legatura are o sarbatoare de omagiere a femeii crestine cu una a femeii comuniste?
una e femeia crestina, alta e femeia revolutionara.
daca o sa te intorci la origini o sa vezi ca 8 martie coincidea cu o sarbatoare evreiasca, purim(sarbatorirea celebrului masacru al imparatesei estera).
dar asta toate nu conteaza, nu?
oricum linia bisericii e demodata....ce nu lasa omul sa iubeasca?
Biserica lui Hristos este Biserica Ortodoxa ! Hristos e iubire, iar Biserica Ortodoxa nu are cum sa fie altceva ! ! !
Reply With Quote
Vechi 27.02.2010, 21:52:57
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de CRIS2010 Vezi mesajul
Biserica lui Hristos este Biserica Ortodoxa ! Hristos e iubire, iar Biserica Ortodoxa nu are cum sa fie altceva ! ! !
Si eu sunt ortodox practicant insa stau in banca mea cu aprecieri de "valoare"..este mai bine asa!
Te-ai gindit vreodata ca daca BO este in exclusivitate B lui Hristos, de ce oare nu adera cu disperare toata lumea la ea, de ce nu sunt cozi pe strazi? de ce in Occident nici nu se stie prea bine despre ea daca este asa cum spui?( decit ca este ceva..grecesc arhaic..la asta se rezuma BO in intelegerea lor)

A lasat oare Hristos un testament in care metioneaza BO ca fiind ADEVARATA? NU!

Intra un pic in orice religie si confesiune si vei vedea ca si ei aproape salivind afirma acelasi lucru..ca la EI este ADEVARUL si ca si la ei este Iubire cit cuprinde!

Si-i vezi ca cumva iau drumul iadului?..nicidecum
Deci sa fim mai cu respect si fara disperare si tremur in voce!..militantismul religios nu face bine la suflet
Reply With Quote
Vechi 27.02.2010, 22:36:07
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Implicit

Citat:
Si eu sunt ortodox practicant insa stau in banca mea cu aprecieri de "valoare"..este mai bine asa!
Te-ai gindit vreodata ca daca BO este in exclusivitate B lui Hristos, de ce oare nu adera cu disperare toata lumea la ea, de ce nu sunt cozi pe strazi? de ce in Occident nici nu se stie prea bine despre ea daca este asa cum spui?( decit ca este ceva..grecesc arhaic..la asta se rezuma BO in intelegerea lor)

Intra un pic in orice religie si confesiune si vei vedea ca si ei aproape salivind afirma acelasi lucru..ca la EI este ADEVARUL si ca si la ei este Iubire cit cuprinde!

Deci sa fim mai cu respect si fara disperare si tremur in voce!..militantismul religios nu face bine la suflet
Nici prea , prea si nici foarte , foarte , caci smerenia e mult mai de folos . In general in viata e bun echilibrul , cat de cat , asa ca ai dreptate Cozia .
Vechi 28.02.2010, 11:52:55
lore86's Avatar
lore86 lore86 is offline
Senior Member

Implicit

Citat:

raspunsul e simplu:omul are liberatea de alegere, or calea ortodoxiei e grea, cu multe renuntari, cu ascultare(cat e de grea ascultarea!).iar omul prefera varianta soft, care ii aduce mai multe avantaje, no stres, no problems.

nimeni nu s-ar in ghesui la o viata care presupune rugaciune zilnica, post lung de 7 saptamani, slujbe lungi de 2-3 ore de stat in picioare, dar cel mai mult:schimbarea vietii:sa renunti la mandre, la orgoliu, sa fi cinstit, iar cea mai grea porunca: sa iubesti pe cel ceti face rau si sa ii faci bine.

dupa asa o reclama, intelegi de ce nu se inghesuie turma la biserica ortodoxa?
faptul ca e biserica lui Hristos, exemple sunt multe:uita-te la predania ei, la inv de credinta, la continuitatea lasata de Hrsitos si sfintii apostoli, la asemanarile dintre cultul actual al ei si cel al primilor crestini.....si lista poate continua

cat despre faptul ca toti afirma ca ei au aflat adevarul si asta e adevarat, si e imposibil sa convingi un adeptat la vreunei confesiuni ca se insala.
dar ai atins un punct esential:nu ar trebui sa facem atata propaganda de credinta nostra cea dreptmaritoare, ci cel mai potrivit ar fi sa aplicam cele stiute ca asta sa fie concluzia celor cu care traim
Vechi 28.02.2010, 18:06:48
mc2009 mc2009 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.04.2009
Implicit Ce spune Biserica Ortodoxa Romana

"Deoarece mironositele care au uns trupul Mantuitorului cu mir au dat dovada de dragoste, credinta, devotament si de tot ce poate fi mai frumos si mai inaltator, si pentru ca gasim adesea aceleasi virtuti la mamele, sotiile, fiicele sau prietenele noastre, Sfantul Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane a hotarat, ca zi de sarbatorire a femeii crestine, Duminica mironositelor, adica Duminica a III-a de dupa Pasti.
O alta sarbatoare dedicata femeii crestine este praznicul Bunei Vestiri, sarbatorit in fiecare an la 25 martie."

De aici: http://www.ziua.ro/news.php?id=27024&data=2009-04-30
Reply With Quote
Vechi 28.02.2010, 22:35:36
andrei25's Avatar
andrei25 andrei25 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.02.2009
Implicit ...

Citat:

Te contrazici singur. Spui ca esti ortodox practicant, si pui la indoiala Biserica lui Hristos, si Duhul Sfant, a treia persoana a Sfintei Treimi, care a vorbit prin Sf Apostoli, prin Sfinti, samd pana in ziua de astazi, si pana la sfarsitul veacurilor.
Scuze tuturor de offtopic.

Sunt un mandru, un fatarnic, si-un viclean! Fac ceva bun ca sa ma vada altii, si astept sa fiu laudat!

"Gustati si vedeti ca bun este Domnul".
Reply With Quote
Vechi 28.02.2010, 23:07:37
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de andrei25 Vezi mesajul
Te contrazici singur. Spui ca esti ortodox practicant, si pui la indoiala Biserica lui Hristos, si Duhul Sfant, a treia persoana a Sfintei Treimi, care a vorbit prin Sf Apostoli, prin Sfinti, samd pana in ziua de astazi, si pana la sfarsitul veacurilor.
Scuze tuturor de offtopic.
Tu oare nu vezi ce prostii vorbesti pe care mi le asumi mie. Tu nu stii sa citesti?
Omul este supus pacatului si interpretarilor eronate.
Deci daca Hristos nu a declarat acest lucru PERSONAL, nu este adevarat, ca urmare nu mai insista cu Traditia.
Ea este bunicica insa a fost creata prin mari filtre UMANE si scapari specifice firii cazute a omului...asa ca tine-ti parerea pentru tine pune mina si mai studiaza psihologia umana..nu considera ca stai in fund nefacind nimic si brusc vei fi invaluit de inteligenta, asa miraculos .

NU toti practicantii cred orbeste.
Reply With Quote
Răspunde

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
1 Martie - 8 Martie geo.nektarios Diverse Sarbatori 107 27.04.2015 19:57:53
9 martie costel Generalitati 5 09.03.2012 10:46:12
4 martie 1977 . . . cristiboss56 Stiri, actualitati, anunturi 10 11.03.2011 17:47:41
8 Martie 2009 arkash Generalitati 0 08.03.2009 16:21:41
8 martie radup Generalitati 61 14.03.2008 22:45:47