Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 18.02.2010, 19:41:47
gavriil gavriil is offline
Banned

Data înregistrării: 04.11.2005
Locație: Galati
Religia: Ortodox
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru gavriil
Implicit

Citat:
În prealabil postat de topcat Vezi mesajul
De exemplu dumnezeul care, in timp ce ne lasa liberi, ne influenteaza prin diferite metode. Despre care putem spune ca ne lasa liberi si ne influenteaza in acelasi timp.
Despre care se spune ca e omniprezent si omnibenevolent dar totodata ca nu are vreo legatura cu raul.
Ma gindeam ca te referi la zeii pe care iau avut poppoarele din trecut de pe toata planeta ma gindeam ca ai sa ii scrii pe toti.

Te referi la VT si ce sa intimplat in acele perioade ?
In acele perioade ale pamintului oamenii erau foarte diferiti de cei din prezent.Daca ai fi fost atunci tiar fi parut normal ca sati arunci copilul in foc pentru nustiuce necesitate personala a cetatii in care locuiai si acum multiplica aceste acte pe care le savirsiau oamenii de atunci ne mai vorbind de inchinarea la fel de fel de lucruri.In acel timp omul nu avea acelas liber arbitru ca acum era conditionat de anumite legi pe care leau facut oamenii de atunci individualismul nu era atunci era mai important sa fii Atenian decit sa fii tu insuti si tot asa.Liberul arbitru era la DUMNEZEU dar oamenii lau incalcat prin legile care si leau facut singuri.

Raul nu e o stare a LUI DUMNEZEU ci o stare a individului(entitate)care este creata din liberul arbitru pe care nil ofera DUMNEZEU.Ex. tatal unui copil poate fi un om bun si sa nu se gaseasca in el nici un rau dar el poate deveni rau pentru ca tatal lui il lasa sa aleaga ce vrea el si nu itervine in deciziile copilului.Problema cu atot puternic nu are treaba cu liberul arbitru pentru ca nu intervine in deciziile pe care le ia omul daca ar interveni nu ar mai fi liber arbitru dar nu il lasa sa faca ce vrea el pentru ca altfel sar putea ca lumea care o vezi sa nu mai existe datorita actiunilor pe care le poate face unii oameni.Imagineazati ca un om bolnav psihic ar ajunge sa poata produce un razboi atomic atunci cine ar putea sa il opreasca ca sa nu distruga lumea deci e o limita a liberului arbitru pe care neo da DUMNEZEU pentru ca tu si eu sa putem supravietui mai departe si sa implinim destinul pe care il avem de indeplinit.Liberul arbitru e inteles prost de noi oamenii liberul arbitru e in functie de constiinta omului cu cit este mai mare constiinta cu atit e mai mare liberul arbitru asupra deciziilor personale dar pentru deciziile unui oras sau unei tari nu mai vorbesc de toata planeta liberul arbitru e limitat in fuctie de destinul omenirii .

DUMNEZEU este a tot puternic.
Vechi 19.02.2010, 08:33:49
anaana71's Avatar
anaana71 anaana71 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 06.11.2009
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru anaana71
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mariusica Vezi mesajul
numai rade ca razi degeaba
vad ca pentru tine conteaza forma exprimarii nu mesajul
si cine crezi tu ca a facut aceasta programare genetica?
eu rad ca m-a distrat ideea. nu eu am spus asta, ci topcat. era doar o ironie. n-am stiu ca n-ai simtul umorului
Vechi 19.02.2010, 09:14:28
anaana71's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de iana Vezi mesajul
Oare cine l-a programat genetic!?
Bill Gates.......
Vechi 19.02.2010, 09:17:44
Mariusica
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Dar le-ai cautat vreodata?

Sau cat au fost (sau pareau ca sunt) au fost, cand s-au dus (ca nu prea erau) duse au fost, ai pus si tu in loc ce ai apucat si o fost mai la indemana.
Faptul ca am stat 12 ani in biserica imi este de ajuns sa consider ca l-am atat cautat pe Dumnezeu, cat si argumentele de a crede in el.
Ca aceste cautari ale mele au avut sau nu eficienta, nu cred ca mai este vina mea.
Ce stiu eu, este ca am vrut sincer, cu toata fiinta mea, sa-l gasesc pe Dumnezeu si sa cred in El.
Dar tu singur zici mai sus ca nu prea erau argumente pentru a crede.
Vechi 19.02.2010, 09:19:42
Jane Says Jane Says is offline
Senior Member

Data înregistrării: 03.02.2010
Locație: KooKooLand
Implicit

Si cand a intervenit ruptura? Pur si simplu intr-o zi te-ai trezit si ti-ai dat seama ca e totul doar o iluzie?
Sau intr-o zi te-ai trezit, ai vrut sa faci ceva ce stiai ca ar contraveni legilor lui Dumnezeu si ti-ai spus, eh, oricum Dumnezeu nu este, ce rost mai are sa-mi irosesc viata?
Vechi 19.02.2010, 09:20:35
Mariusica
Guest

Smile

Citat:
În prealabil postat de anaana71 Vezi mesajul
eu rad ca m-a distrat ideea. nu eu am spus asta, ci topcat. era doar o ironie. n-am stiu ca n-ai simtul umorului
nu mai plange ca te-am iertat
Vechi 19.02.2010, 09:26:03
florin1966 florin1966 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 30.08.2007
Implicit

Citat:
sorry... Nu esti bine pregatit... Omul nu are capacitate de sacrificiu, este doar programat genetic
pai daca a evoluat cine la programat?programul presupune un programator nu?
Vechi 19.02.2010, 09:32:04
anaana71's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de mariusica Vezi mesajul
nu mai plange ca te-am iertat
.
Vechi 19.02.2010, 09:36:30
anaana71's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de florin1966 Vezi mesajul
pai daca a evoluat cine la programat?programul presupune un programator nu?
am raspuns mai sus prin 2 ironii, o zic si pe a 3-a.... programatorul suprem este tatal lui Bill Gates... haahhahahahaha....
acum serios, raspunsul il are topcat, el a spus ca suntem programati genetic.
Vechi 19.02.2010, 09:43:52
Mariusica
Guest

Implicit

Citat:
am raspuns mai sus prin 2 ironii, o zic si pe a 3-a.... programatorul suprem este tatal lui Bill Gates... haahhahahahaha....
acum serios, raspunsul il are topcat, el a spus ca suntem programati genetic.
vrei sa spui ca tu nu crezi in aceasta programare genetica?
Subiect închis

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Partener ateu onyx235 Nunta 87 26.03.2011 21:52:20
Suntem crestini, intrebati-ne orice andreicozia Generalitati 133 16.08.2010 23:01:34
Eminescu ateu? pisi Generalitati 39 18.01.2010 16:49:03
De ce sunt ateu agnostic hmiron Teologie si Stiinta 43 30.12.2009 22:51:32
ateu sau crestin? Dan-Virgil Generalitati 33 12.07.2008 21:21:58