Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 15.02.2010, 08:45:29
GeorgeS GeorgeS is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.10.2009
Locație: Slobozia
Religia: Ortodox
Implicit

Acum cativa ani , vine la mine o "domnisoara" studenta sa se spovedeasca si marturiseste ca are un prieten, ca a "calcat pe alaturi", ca s-a dus si a avortat. Am incercat sa o fac sa inteleaga ca a comis un mare pacat, o crima , si ca nu vad la ea nici un semn de parere de rau pentru ceea ce a facut. Era in prima saptamana din postul mare si ma intreaba daca o dezleg la impartasanie. Ii raspund ca deocamdata acest lucru nu este posibil, trebuie sa-si faca canonul, mai vorbim in ultima saptamana , sa vina atunci sa se spovedeasca din nou. Voiam sa vad daca este vreun semn de indreptare, daca postul si canonul au fost eficiente. Surpriza: n-a mai trecut de loc pe la biserica mea, am aflat de la altcineva ca s-a dus la oras si s-a spovedit si chiar s-a impartasit, zicand ca ea in veci n-a crezut ca pentru avort se opreste de la Sfanta Impartasanie.
Concluzia: tot noi preotii suntem de vina ca dezlegam prea cu usurinta la aceasta Mare si Sfanta Taina , ingaduim ceea ce nici Sfintii Parinti nu ingaduie, aratandu-ne permisivi atunci cand nu trebuie. Sa ne feresca Dumnezeu de asa ceva si sa nu ne osandim pentru o astfel de atitudine....
Reply With Quote

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Canon de pocainta pentru cel cazut in desfranare costa1988sv Intrebari utilizatori 9 21.12.2012 18:35:48
Avortul in BC camy_d Biserica Romano-Catolica 108 04.07.2012 05:57:38
Avortul selectiv Mihnea Dragomir Stiri, actualitati, anunturi 22 04.06.2012 23:54:52
AVORTUL roxanica Generalitati 170 16.02.2008 23:00:39
AVORTUL! Tudor Generalitati 526 08.09.2007 14:16:46