Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 01.02.2010, 12:51:41
anaana71's Avatar
anaana71 anaana71 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 06.11.2009
Religia: Ortodox
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru anaana71
Implicit

Citat:
În prealabil postat de topcat Vezi mesajul
asta e inca un exemplu ca toti avem o masura de wishful thinking...
speranta moare ultima, iar Dumnezeu e mare.
Vechi 01.02.2010, 13:33:41
cristinalex cristinalex is offline
Junior Member

Data înregistrării: 23.05.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AteulCelRau Vezi mesajul
Am venit aici pe forum sa lamuresc orice intrebari ati avea in privinta ateilor, nu cred ca am sa ma cert cu voi ca eu nu am nimic de castigat si voi aveti posibil ceva de pierdut, dar daca vreti dezbatere facem si asta. Intrebati orice.

Cateva lucruri care sa va supere dar daca vreti va explic de ce am opinia care o am. Sunt Pro avort, pro legalizarea prostitutiei si drogurilor usoare. Deasemenea am sa spun ceva care probabil va va tulbura pe multi, din punctul meu de vedere Credinta, Patriotismul si Religia sunt niste aberatii care ar trebui sa dispara de pe fata pamantului pentru ca noi toti sa traim intr-o lume mai buna si sa fim mai fericiti si uniti cu totii.
Eu iti respect "ateismul" ! Dar nu ma pot abtine sa nu te intreb... nu-i cam devreme sa spui asta despre tine, la 23 de ani ?!? Ai tu atata cunoastere incat sa faci deja alegerea asta?!?
Uite,eu doar iti recomand sa citesti Evangheliile, Noul Testament, asa, frumos in liniste, in tacere, rezervat, cu creionul in mana. pe text, legat... si-mi spui dupa aceea ce simti, cum te simti... ce parere ai!
Stii ce spune Doamne ?!? "Eu stau la usa ta si bat"... Superb! Nu-ti spune nici sa-I deschizi, nici sa-L primesti, nici sa-L asculti, nici sa-L vezi! Te asteapta, te respecta...ai liberul arbitru!
Si cand te mai si gandesti ca atatea minti frumoase, minunate au creat opere... in literatura, in pictura, sculptura etc crezand In Dumnezeu ... le esti superior acestora ?!? Poate te mai gandesti...
Vechi 01.02.2010, 21:19:29
maria-luisa maria-luisa is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.12.2009
Implicit

Citat:
asta e inca un exemplu ca toti avem o masura de wishful thinking...
care-i masura ta de wishful thinking, daca nu sunt indiscreta? :)
Vechi 01.02.2010, 22:00:57
topcat
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de maria-luisa Vezi mesajul
care-i masura ta de wishful thinking, daca nu sunt indiscreta? :)
pai, mai micutza... :)
Vechi 01.02.2010, 22:55:09
AteulCelRau
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de cristinalex Vezi mesajul
Eu iti respect "ateismul" ! Dar nu ma pot abtine sa nu te intreb... nu-i cam devreme sa spui asta despre tine, la 23 de ani ?!? Ai tu atata cunoastere incat sa faci deja alegerea asta?!?
Uite,eu doar iti recomand sa citesti Evangheliile, Noul Testament, asa, frumos in liniste, in tacere, rezervat, cu creionul in mana. pe text, legat... si-mi spui dupa aceea ce simti, cum te simti... ce parere ai!
Stii ce spune Doamne ?!? "Eu stau la usa ta si bat"... Superb! Nu-ti spune nici sa-I deschizi, nici sa-L primesti, nici sa-L asculti, nici sa-L vezi! Te asteapta, te respecta...ai liberul arbitru!
Si cand te mai si gandesti ca atatea minti frumoase, minunate au creat opere... in literatura, in pictura, sculptura etc crezand In Dumnezeu ... le esti superior acestora ?!? Poate te mai gandesti...
Pai asta ma gandeam si eu, ia si tu legendele olimpului si spunemi ce crezi, ce simti, chiar nu simti chemarea lui zeus cand mai fulgera si tuna? NU vezi ca ne cheama la el sa-l acceptam, uite in literatura, pictura, sculpura romanii si grecii ce genii erau? Ei au pus bazele democratiei si ale guvernului de astazi nu datorita lui Zeus? Si cand au venit crestinii ce sa intamplat? Totul e decazut si s-a inapoiat europa intreaga cu o mie de ani, pana cand in renastere nu tot la zei vechi s-au intors pentru intelepciune si europa si-a revenit? Uite sfatul meu dute si fa niste jertfe la templul Atenei si ai sa vezi ce shicmbare o sa simti si mai da si tu ceva la templul aforditei daca vrei sa ai noroc in dragoste. deci deschideti sufletul si citeste legendele olimpului si invata ca nu mai atat ai de facut sal accepti pe Zeus in inima ta!!! Deci tu chair crezi ca la varsta ta poti sa pui la indoiala intelepciunea de mii de ani a stramosilor tai? N uvezi ca stramosii nostri daci tot in mai multi zei credeau? Noi suntem o natiune de politeisti, NU asa neam nascut ca neam cand a venit Traian, cu credinta in Zeus si Muntele Olimp?
Si-ti mai las asta de gandit, daca tu crezi in zeus si el nu exista nu ai nimic de pierdut, dar daca tu nu crezi si Zeus exista, AI PIERDUT TOTUL!!!!!!!

Presupun ca tu creadeai in mos craciun cand erai mic de ce nu mai crezi? Daca poti sa raspunzi la intrebarea aia poti sa afli de ce eu nu mai cred in religie.

Last edited by AteulCelRau; 01.02.2010 at 22:57:48.
Vechi 02.02.2010, 00:32:48
Andra300 Andra300 is offline
Junior Member

Data înregistrării: 01.02.2010
Implicit Fara titlu_ pt ateu

De fiecare data cand intru pe acest site e prezent in actualitate si acest forum... Ce ar trebui sa intreb pe un ateu??? Crezi ca e greu sa fii ateu sau trebuie sa cunosti ceva sa fii astfel?
Stii tu ce inseamna a fi crestin? Uita-te in ochii unui calugar simplu, cel mai simplu pe care il vei intalni_ sa vezi macar o frantura din ceea ce este un crestin..
Cand nu vor mai fi crestini se va vedea ce inseamna sa traiesti intr-o lume in care toate relele vor fi permise, fara frica de Dumnezeu. Cine va fi salvarea ta? Sistemul? Alcatuit din oameni asa ca tine? Razi tu razi, Harap Alb.. vorba lui Ion Creanga. Joaca-te cu viata ta .. crezi ca ii va pasa cuiva de tine? Ce mult ii va placea sufletul tau nemuritor stii tu cui... Trezeste-te inainte _ dupa stop game nu se mai poate face nimic.
Crestinii sunt idealisti, se chinuie sa indrepte orice rau pe lumea asta, orice nedreptate, ar vrea sa salveze pe toti , sa nu sufere nimeni..de aceea toata lumea se straduieste sa-ti explice, sa-ti arate pe Dumnezeu dar salvarea vine din interiorul tau. Daca vrei. E libertatea pe care a lasat-o Dumnezeu tuturor oamenilor si de care te bucuri si tu.
Nu vreau raspuns. De raspuns, vei raspunde.. in fata Celui pe care Il negi acum nu unuia asa ca mine . Greu iti este tie sa dai cu piciorul in tepusa...

Last edited by Andra300; 02.02.2010 at 00:49:01. Motiv: Nu vreau raspuns
Vechi 02.02.2010, 04:17:14
sik sik is offline
Member

Data înregistrării: 30.10.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AteulCelRau Vezi mesajul
Am venit aici pe forum sa lamuresc orice intrebari ati avea in privinta ateilor, nu cred ca am sa ma cert cu voi ca eu nu am nimic de castigat si voi aveti posibil ceva de pierdut, dar daca vreti dezbatere facem si asta. Intrebati orice.

Cateva lucruri care sa va supere dar daca vreti va explic de ce am opinia care o am. Sunt Pro avort, pro legalizarea prostitutiei si drogurilor usoare. Deasemenea am sa spun ceva care probabil va va tulbura pe multi, din punctul meu de vedere Credinta, Patriotismul si Religia sunt niste aberatii care ar trebui sa dispara de pe fata pamantului pentru ca noi toti sa traim intr-o lume mai buna si sa fim mai fericiti si uniti cu totii.
Eu nu sunt nici ateu (pentru ca merg uneori la biserica) dar nu sunt nici crestin din acela care nu vede, nu aude dar de zis... turuie.
Am venit aici pe forum ca sa ma lamuresc de unele lucruri si sper ca voi putea lamuri la randul meu alte lucruri.

Desi vad unele 'avantaje' minore ale avortului, legalizarii prostitutiei si drogurilor usoare, dezavantajele sunt mult prea mari si nu se merita asa ceva. Din punctul meu de vedere credinta si patriotismul sunt aberatii doar daca sunt in exces, fenomen numit si fanatism. In mod clar ele nu ar trebui sa dispara deloc, deoarece contribuie la dezvoltarea spirituala a omului.

Lumea va fi mai buna si vom trai fericiti si uniti in momentul in care se va atinge un echilibru.

Intrebarea mea pentru tine si pt toata lumea de pe forum este urmatoarea: de unde pana unde ideea de "Dumnezeul meu e mai tare si-l bate pe al tau, si daca vrei sa traiesti bine da-te pe legea mea" ?

Last edited by sik; 02.02.2010 at 04:21:23.
Vechi 02.02.2010, 06:59:02
heaven's Avatar
heaven heaven is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.11.2008
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
Citeodata e foarte plictisitor sa vorbesti cu oameni care au aceleasi idei cu tine. De asemenea, modul vostru de gindire e(ra) pentru mine o curiozitate pe care incerc(am) sa mi-o explic.
Avand in vedere numarul mare de postari pe care il ai pe acest forum,incep sa indraznesc sa cred ca ne consideri destul de interesanti si simpatici!
Vechi 02.02.2010, 08:30:01
ai2 ai2 is offline
Banned

Data înregistrării: 24.10.2008
Locație: Micul Paris medieval
Implicit

Citat:
În prealabil postat de heaven Vezi mesajul
Da-mi voie sa nu cumpar faza asta!Exista forumuri de tot soiul si chiar cu si despre atei,asa ca...trebuie sa vii cu ceva mai plauzibil.
Daca eram ateu intr-o tara musulmana, probabil eram deja mort omorat cu pietre samd. Cum sunt intr-o tara ortodoxa si mai sunt si ateu, iaca scriu pe acest forum. Mai sunt si altele dar mai putin populate si daca tot am incredere in ce gandesc am venit unde e mai greu. Sa ma "lupt" cu putini oameni pe un forum pe care-l citesc putini ar insemna sa ma mint singur. Romanii in general sunt cei mai buni la ei acasa asa ca eu am zis sa arat ce pot unde-i mai greu in loc sa cred ca am dreptate de unul singur la mine acasa.
Citat:
PS:A nu se intelege gresit:esti bine primit aici,doar ca na,era o mica curiozitate a mea,la care concret n-ati raspuns nici unul dintre voi,cei ce va numiti atei.
Eu prefer sa va numesc oameni care sunt pe drumul cautarii sufletului.
Nu stiu cine ar fi crezut ca nu ne numim reciproc oameni. :) Faptul ca unii ca Tutea ne numesc dihori nu ma face sa am o parere proasta despre toti crestinii.
Vechi 02.02.2010, 09:01:21
ai2 ai2 is offline
Banned

Data înregistrării: 24.10.2008
Locație: Micul Paris medieval
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinNNN Vezi mesajul
Pai uite o intrabare :Tu esti ateu convins ?Cand va veni vremea sa ai un necaz mare sau sa fi in pragu morti sunt sigur ca vei zice in gandul tau: daca tot cea ce sa spus si sa scris despre Dumnezeu este adevarat?Daca iadul si raiul exista?

Argument prin intimidare. Ineficient. N-am sa fiu convins de ceva doar pentru ca mi-e frica. Religia voastra nu se ocupa cu dragostea si alte chestii nice? Hai sa-ti prezint si o alta varianta de poveste "cand dai de greu":

http://ceziceu.ziarulstrazii.com/moa...igii-1797.html

Iti spun ceva:Daca dumnezeu nu exista si te duci la biserica si ai o viata de cresin nu ai pierdut nimic,dar daca el exista si nu ai facut aceste lucruri ATUNCI AI PIERDUT TOTUL!
Pariul lui Pascal este un argument impotriva credintei. De ce? Pentru ca se poate aplica oricarui zeu, inclusiv celor care nici macar n-au existat in nicio perioada a umanitatii.
In plus, situatia nu e chiar atat de simpla cum este prezentata deformat in citatul tau. Este o formulare tendentioasa si falsa folosita de cei care se pretind credinciosii adevarati. Daca ma duc la biserica si D-zeu nu exista chiar nu pierd nimic? Poate nimic inafara de timp, bani si ocazia sa stiu pe cine ma bazez. Daca D-zeu nu exista va bazati pe un prieten inexistent si asta mi se pare mai rau decat sa stiti ca nu aveti pe cine sa va bazati. Stiu, D-zeu iti da dar nu-ti baga in traista. Dar iti promite!
Daca D-zeu exista si eu nu cred, as prefera sa pierd totul daca acel D-zeu m-ar condamna doar pentru ca am fost sceptic si nu m-am dus la biserica, samd. Daca e mai important sa mergi la biserica si sa te comporti precum cei din povestea de mai sus, eu nu vreau sa petrec o eternitate langa astfel de oameni dar, mai ales, langa un astfel de zeu. Un zeu care m-ar condamna ca m-am descurcat foarte bine singur si care m-ar accepta daca as veni la el doar cand dau de greu este departe de ideea de fiinta superioara si foarte aproape de fiinta umana. (de aceea cred ca oamenii l-au facut pe D-zeu dupa chipul si asemanarea lor)
Subiect închis

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Partener ateu onyx235 Nunta 87 26.03.2011 21:52:20
Suntem crestini, intrebati-ne orice andreicozia Generalitati 133 16.08.2010 23:01:34
Eminescu ateu? pisi Generalitati 39 18.01.2010 16:49:03
De ce sunt ateu agnostic hmiron Teologie si Stiinta 43 30.12.2009 22:51:32
ateu sau crestin? Dan-Virgil Generalitati 33 12.07.2008 21:21:58