Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Sfanta Scriptura > Despre Sfanta Scriptura
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 16.01.2010, 17:06:30
iustin10 iustin10 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.01.2010
Implicit

La fel ca sia:

"Dacă M-ați fi cunoscut pe Mine, și pe Tatăl Meu L-ați fi cunoscut; dar de acum Îl cunoașteți pe El și L-ați și văzut. 8.Filip I-a zis: Doamne, arată-ne nouă pe Tatăl și ne este de ajuns. 9.Iisus i-a zis: De atâta vreme sunt cu voi și nu M-ai cunoscut, Filipe? "
Reply With Quote
Vechi 16.01.2010, 17:10:21
andrei25's Avatar
andrei25 andrei25 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.02.2009
Religia: Ortodox
Implicit ..

De aș grăi în limbile oamenilor și ale îngerilor, iar dragoste nu am, făcutu-m-am aramă sunătoare și chimval răsunător. 2. Și de aș avea darul proorociei și tainele toate le-aș cunoaște și orice știință, și de aș avea atâta credință încât să mut și munții, iar dragoste nu am, nimic nu sunt. 3. Și de aș împărți toată avuția mea și de aș da trupul meu ca să fie ars, iar dragoste nu am, nimic nu-mi folosește. 4. Dragostea îndelung rabdă; dragostea este binevoitoare, dragostea nu pizmuiește, nu se laudă, nu se trufește. 5. Dragostea nu se poartă cu necuviință, nu caută ale sale, nu se aprinde de mânie, nu gândește răul. 6. Nu se bucură de nedreptate, ci se bucură de adevăr. 7. Toate le suferă, toate le crede, toate le nădăjduiește, toate le rabdă. 8. Dragostea nu cade niciodată." (I Corinteni cap 13:1-8)

Acest pasaj imi place cel mai mult. Sora mea a citit undeva, ca la sfarsitul lumii, dragostea se va uita peste umar la credinta.

Sunt un mandru, un fatarnic, si-un viclean! Fac ceva bun ca sa ma vada altii, si astept sa fiu laudat!

"Gustati si vedeti ca bun este Domnul".
Reply With Quote
Vechi 12.04.2010, 13:25:50
sia's Avatar
sia sia is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.11.2007
Locație: Bucuresti
Implicit Hristos a inviat!

Iisus i-a zis a treia oară: Simone, fiul lui Iona, Mă iubești?
Petru s-a întristat, că i-a zis a treia oară: Mă iubești? și I-a zis:
Doamne, Tu știi toate, Tu știi că Te iubesc. ( Ioan 21)
Vechi 13.06.2014, 17:45:45
Marcel_Ionut's Avatar
Marcel_Ionut Marcel_Ionut is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.07.2012
Implicit

Imi puteti da versetele cand este spus " de cate ori vei cadea ridica-te si te vei mantui " ?
Vechi 12.04.2010, 13:38:34
Lavrentiu's Avatar
Lavrentiu Lavrentiu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.09.2005
Locație: Bucuresti
Implicit

Daca ar fi sa aleg un singur verset din Scriptura pe care sa mi-l amintesc, ar fi acesta:

"Si Cuvantul trup (carne - sarx) S'a facut si S'a salasluit intru noi; si noi vazutu-I-am slava ca pe slava Unuia-Nascut din Tatal, plin de har si de adevar" (Ioan 1, 14)
Reply With Quote
Vechi 17.03.2011, 12:01:49
marina31 marina31 is offline
Member

Data înregistrării: 20.02.2011
Locație: Cluj-Napoca
Implicit

Ecc.III, 1-8
Pentru orice lucru este o clipa prielnica
si o vreme pentru orice miscare de sub cer:
o vreme este sa te nasti si o vreme sa mori,
o vreme este sa sadesti si o vreme sa smulgi ce-ai sadit;o vreme este sa ucizi si o vreme sa vindeci,
o vreme este sa darami si o vreme sa zidesti;o vreme este sa razi si o vreme sa plangi,
o vreme este sa te tangui si o vreme sa joci;
o vreme este sa azvarli pietre si o vreme sa strangi pietre,
o vreme este sa imbratisezi si o vreme sa fugi de icirc;mbratisare;o vreme este sa cauti si o vreme sa pierzi,
o vreme este sa pastrezi si o vreme sa arunci;o vreme este sa desiri si o vreme sa cosi,
o vreme este sa taci si o vreme sa vorbesti;
o vreme este sa iubesti si o vreme sa urasti,
o vreme este pentru razboi si o vreme pentru pace
Reply With Quote
Vechi 17.03.2011, 13:25:31
windorin's Avatar
windorin windorin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.10.2006
Implicit

"Iată vin zile, zice Domnul Dumnezeu, în care voi trimite foamete pe pământ,
nu foamete de pâine și nu sete de apă, ci de auzit cuvintele Domnului" (Amos 8, 22).

Reply With Quote
Vechi 17.03.2011, 13:42:50
Pavel77 Pavel77 is offline
Banned

Data înregistrării: 12.03.2011
Implicit O conditie - un rezultat - trei promisiuni

Iisus a răspuns și i-a zis:

Dacă Mă iubește cineva,
va păzi cuvântul Meu,
și
Tatăl Meu îl va iubi,
și
vom veni la el
și
vom face locaș la el.
Ioan 14:23
Reply With Quote
Vechi 19.03.2011, 20:31:01
MariS_'s Avatar
MariS_ MariS_ is offline
Senior Member

Data înregistrării: 18.10.2009
Locație: Religie: creștin
Implicit Romani, cap.13

Romani, cap.13

10. Iubirea nu face rău aproapelui; iubirea este deci împlinirea legii.
11. Și aceasta, fiindcă știți în ce timp ne găsim, căci este chiar ceasul să vă treziți din somn; căci acum mântuirea este mai aproape de noi, decât atunci când am crezut.
12. Noaptea e pe sfârșite; ziua este aproape. Să lepădăm dar lucrurile întunericului și să ne îmbrăcăm cu armele luminii.
13. Să umblăm cuviincios, ca ziua: nu în ospețe și în beții, nu în desfrânări și în fapte de rușine, nu în ceartă și în pizmă;
14. Ci îmbrăcați-vă în Domnul Iisus Hristos și grija de trup să nu o faceți spre pofte.

Har, smerenie si jertfa de sine.
Cum nu înțelegeți că nu despre pâini v-am zis? Ci feriți-vă de aluatul fariseilor și al saducheilor! (Matei 16:11)
Omul deține atâta Adevăr câtă Iubire dăruie.
Reply With Quote
Vechi 28.11.2012, 07:15:13
Annyta
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de marina31 Vezi mesajul
Ecc.III, 1-8
Pentru orice lucru este o clipa prielnica
si o vreme pentru orice miscare de sub cer:
o vreme este sa te nasti si o vreme sa mori,
o vreme este sa sadesti si o vreme sa smulgi ce-ai sadit;o vreme este sa ucizi si o vreme sa vindeci,
o vreme este sa darami si o vreme sa zidesti;o vreme este sa razi si o vreme sa plangi,
o vreme este sa te tangui si o vreme sa joci;
o vreme este sa azvarli pietre si o vreme sa strangi pietre,
o vreme este sa imbratisezi si o vreme sa fugi de icirc;mbratisare;o vreme este sa cauti si o vreme sa pierzi,
o vreme este sa pastrezi si o vreme sa arunci;o vreme este sa desiri si o vreme sa cosi,
o vreme este sa taci si o vreme sa vorbesti;
o vreme este sa iubesti si o vreme sa urasti,
o vreme este pentru razboi si o vreme pentru pace
Am citit și eu, recent, Ecclesiastul și mi-a plăcut nespus! Are o muzicalitate anume și învățături de preț. Este captivant, ușor de citit... spun aceasta pentru cei care, ca și mine (dacă mai sunt, bineînțeles) au dificultăți în a citi Vechiul Testament, întrucât conține părți mai "greoaie"... Sunt foarte bucurosă că am deschis Biblia la acest capitol, pe care îl recomand tuturor :-)

Mi-a mai plăcut pilda referitoare la înțelepciunea lui Solomon (III Regi, Cap. 3) cu cele două mame care se certau pentru un copil (copilul uneia murise, iar mama lui încerca să spună că cel viu era al ei...)... Vă las să citiți urmarea, cei care nu o știți...

În mod sigur mai sunt și alte părți mai atractive... probabil nu ar trebui să fac o astfel de clasificare referitoare la Biblie, însă mesajul meu (de auto-încurajare) este că și VT este accesibil și merită citit!

O zi bună tuturor!

Last edited by Annyta; 28.11.2012 at 07:53:18.
Reply With Quote
Răspunde

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Pasaje eliminate din Prohodul Domnului getaballa Generalitati 28 29.09.2012 15:20:00
Ce invataturi v-au impresionat mai mult ? radugherasim Din Noul Testament 55 02.12.2010 02:10:20
Contradictii Biblice julline Generalitati 99 09.07.2010 00:24:23
versete.ro tracer Resurse ortodoxe on-line 1 27.06.2008 00:10:10
Poliția globală a gândirii decretează pasaje ale Iustin32 Generalitati 3 22.05.2008 21:11:27