![]() |
![]() |
|
|
|
|||||||
| Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|
|
|
||||
|
||||
|
Biserica a luptat mereu cu aceste patimi, dar neavand o legatura intre stat si Biserica nu s-au mai "institutionalizat" parerile clerului. Ele sunt exprimate in Biserica, in carti, in publicatii si daca se mai permite, odata la 100 de ani, atunci cand mai avem o emisiune ortodoxa la televizor. alcoolul si tutunul exista mai demult, insa drogurile sunt putin mai noi. si recunosc ca din partea ierarhilor bisericii am primit cam putine reactii, dar exista multe carti pe aceasta tema venite din randul preotilor sau mirenilor. Doamne ajuta!
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Intrebarea este de ce reactia nu e proportionala? |
|
|
||||
|
||||
|
marijuana are efecte mai puternice decat betia. din pacate, ti-o spun din experienta.
proportionalitate in ce sens? sa se acorde importanta egala celor trei?
|
|
|
|||
|
|||
|
Nu am experiente de acest tip, ma bazez pe ultimul studiu in materie: http://www.msnbc.msn.com/id/17760130/
Pe baza acelor criterii (impact asupra sanatatii, potential de dependenta si impact in societate), alcoolul e pe locul 5 si tutunul pe locul 9. Acolo se spune ca 40% (procentul mi se pare cam mare, dar important sigur este) din boli sint provocate de tutun si alcoolul e responsabil pentru 50% din vizitele la spitalele de urgenta. |
|
|
||||
|
||||
|
da, sunt de acord in legatura cu implicatiile asupra organismului. in rest, in legatura cu pozitia Bisericii, am postat mai sus. Daca deschizi televizorul si nu vezi nicaieri vreo urma de ortodoxie, asta nu e vina Bisericii. desi, intr-un fel, purtam responsabilitate fiecare in parte pentru degradarea morala a societatii de azi.
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
|
|
|
|||
|
|||
|
Nu de canale duceti lipsa
|
![]() |
| Thread Tools | |
| Moduri de afișare | |
|
Subiecte asemănătoare
|
||||
| Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
| Tutunul | cristiboss56 | Generalitati | 29 | 06.01.2010 11:55:21 |
| Liber la droguri si prostitutie?!? | coralina | Generalitati | 230 | 01.10.2009 16:21:17 |
| alcoolul | danyel | Generalitati | 13 | 20.12.2006 20:59:29 |
|
|