Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 04.01.2010, 00:29:46
ovidiu-s's Avatar
ovidiu-s ovidiu-s is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.05.2008
Locație: Targu Mures
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de hoinarul
Nu dupa moarte mergi la judecata ci dupa inviere (in care tu nu crezi).
Nu mai spune!! D-ta îi zici unui creștin ortodox în ce crede și în ce nu?

Să lasăm mai bine pe apostoli să ne explice ce înseamnă Învierea:
Sf Pavel ne vorbește despre Înviere:

Filipeni 3. 11 "Ca, doar, să pot ajunge la învierea cea din morți."

Sf Pavel ne vorbește despre ceea ce înseamnă Înviere:

Filipeni 1. "22.Dacă însă a viețui în trup înseamnă a da roadă lucrului meu, nu știu ce voi alege. 23.Sunt strâns din două părți: doresc să mă despart de trup și să fiu împreună cu Hristos, și aceasta e cu mult mai bine; 24.Dar este mai de folos pentru voi să zăbovesc în trup."

La fel o face și sfântul Ioan în Apocalipsă. Iată ce ne spune el despre Înviere:
Apoc.20."4.Și am văzut tronuri și celor ce ședeau pe ele li s-a dat să facă judecată. Și am văzut sufletele celor tăiați pentru mărturia lui Iisus și pentru cuvântul lui Dumnezeu, care nu s-au închinat fiarei, nici chipului ei, și nu au primit semnul ei pe fruntea și pe mâna lor. Și ei au înviat și au împărățit cu Hristos mii de ani".

Amândoi apostoli văd învierea ca un eveniment ce se petrece cu un suflet ce există conștient, care capătă un trup duhovnicesc, nou, nestricăcios, nu e vorba de un om inexistent și recreat.
În rest pseudo-dezbaterile sâmbetiștilor sunt de prisos!

Last edited by ovidiu-s; 04.01.2010 at 00:40:08.
Reply With Quote
Vechi 04.01.2010, 01:00:15
tricesimusquintus tricesimusquintus is offline
Banned

Data înregistrării: 09.05.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ovidiu-s Vezi mesajul
Sf Pavel ne vorbește despre ceea ce înseamnă Înviere:

Filipeni 1. "22.Dacă însă a viețui în trup înseamnă a da roadă lucrului meu, nu știu ce voi alege. 23.Sunt strâns din două părți: doresc să mă despart de trup și să fiu împreună cu Hristos, și aceasta e cu mult mai bine; 24.Dar este mai de folos pentru voi să zăbovesc în trup."
Unde vezi dumneata Înviere în pasajul de mai sus?
Reply With Quote
Vechi 04.01.2010, 11:18:48
Danut7 Danut7 is offline
Banned

Data înregistrării: 30.07.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de tricesimusquintus Vezi mesajul
Unde vezi dumneata Înviere în pasajul de mai sus?
Avezi saducheilor adventisti voi sunteti cei care nu credeti in Inviere, si in Hristos cel Adevarat si Inviat din morti,si carora nu va place ziua Invierii Duminica,s.a.m.d.Inviere nu inseamna crearea din nou.
Reply With Quote
Vechi 04.01.2010, 11:27:37
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Danut7 Vezi mesajul
Avezi saducheilor adventisti voi sunteti cei care nu credeti in Inviere, si in Hristos cel Adevarat si Inviat din morti,si carora nu va place ziua Invierii Duminica,s.a.m.d.Inviere nu inseamna crearea din nou.
1. Noi credem în înviere (pentru voi nu are sens învierea, dacă răsplata se capătă înainte de înviere)
2. Noi credem în Hristos Cel adevărat
3. Noi credem că Hristos a înviat din morți (voi credeți că nu a murit, că a propovăduit Evanghelia în cele 3 zile)
4. Nouă ne plac toate zilele, însă doar una (a 7-a) o punem deoparte.
5. Înviere înseamnă readucere la viață așa cum e normal: în-viere (doar pentru voi este o anexă a legii lui Lavoisier: trecerea dintr-o formă în alta).
Reply With Quote
Vechi 04.01.2010, 11:41:08
Danut7 Danut7 is offline
Banned

Implicit

Citat:
1. Noi credem în înviere (pentru voi nu are sens învierea, dacă răsplata se capătă înainte de înviere)
2. Noi credem în Hristos Cel adevărat
3. Noi credem că Hristos a înviat din morți (voi credeți că nu a murit, că a propovăduit Evanghelia în cele 3 zile)
4. Nouă ne plac toate zilele, însă doar una (a 7-a) o punem deoparte.
5. Înviere înseamnă readucere la viață așa cum e normal: în-viere (doar pentru voi este o anexă a legii lui Lavoisier: trecerea dintr-o formă în alta).
In ce Inviere credeti voi?Astept sa-mi explici cum s-a intamplat Invierea lui Iisus Hristos.Daca ati crede in Inviere si in viata de dupa moarte nu la-ti face pe Hristos, pe Moise, pe Iacov(Israel), pe David , pe Solomon , pe Pavel, pe Petru, pe Luca intr-un cuvant pe toti parintii si insusi pe Iisus Hristos , Dumnezeu mincinosi.Hai mai bag-o odata pilda aia cu bogatu nemilostiv si saracu lazar... tare mult ne place.
Reply With Quote
Vechi 04.01.2010, 11:53:27
Banned

Implicit

Citat:
In ce Inviere credeti voi?
În învierea din morți așa cum spune Scriptura, nu în "învierea din viață" cum o înțelegeți voi.

Citat:
Astept sa-mi explici cum s-a intamplat Invierea lui Iisus Hristos.
Exact așa cum o raportează Scriptura. Hristos a murit vineri și a înviat duminica, pe toată perioada aceasta nu s-a coborât nici în Infern, nu s-a urcat nici în Rai ci S-a odihnit în mormânt în Sabat. Dacă n-ar fi murit, înseamnă că n-a dus mântuirea noastră până la capăt, S-a prefăcut doar că moare pe cruce. Dacă n-ar fi înviat din morți (ci a trecut dintr-o stare în alta), înseamnă că creștinii nu mai au nici o nădejde să învie din morți.

Citat:
Hai mai bag-o odata pilda aia cu bogatu nemilostiv si saracu lazar... tare mult ne place.
Știu că vă plac basmele evreești. Dacă vrei îți mai spun o pildă-poveste din Scriptură: Judecători 9,8-15. Să nu te duci niciodată singur în pădure... vei auzi voci...
Reply With Quote
Vechi 04.01.2010, 11:59:53
Danut7 Danut7 is offline
Banned

Implicit

Citat:
În învierea din morți așa cum spune Scriptura,
Lasa tu Scriptura ca nu crezi in Scriptura,fapt dovedit de nspemii de ori, mai ales cu privire la viata dupa moarte.
Citat:
nu în "învierea din viață" cum o înțelegeți voi.
Adica in re-creare , super.Aia nu e inviere saducheule.Vezi ca la Inviere(cea adevarata) nici nu te mai insori , nici nu te mai mariti , nici nu mai meri la lucru , nici la "biserica" adventista.Nu lucrezi sase zile si in a "saptea zi" tii sambata lui White,capul "bisericii voastre".

Citat:
Exact așa cum o raportează Scriptura. Hristos a murit vineri și a înviat duminica, pe toată perioada aceasta nu s-a coborât nici în Infern, nu s-a urcat nici în Rai ci S-a odihnit în mormânt în Sabat. Dacă n-ar fi murit, înseamnă că n-a dus mântuirea noastră până la capăt, S-a prefăcut doar că moare pe cruce. Dacă n-ar fi înviat din morți (ci a trecut dintr-o stare în alta), înseamnă că creștinii nu mai au nici o nădejde să învie din morți.
La ce ne-a folosit moartea Lui?
Citat:
Știu că vă plac basmele evreești. Dacă vrei îți mai spun o pildă-poveste din Scriptură: Judecători 9,8-15. Să nu te duci niciodată singur în pădure... vei auzi voci...
Acuma nici Scriptura nu mai e buna?Ce fel de cretin esti dumneata?Sola White?:)
Reply With Quote
Răspunde

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Cateva intrebari pentru neoprotestanti si protestanti. Seraphim7 Secte si culte 104 23.10.2022 00:36:38
Profeti adventisti NeInocentiu Secte si culte 592 07.05.2012 09:41:27
Cateva intrebari pentru sfintii preoti si crestini RafaelMiticaPitulice Despre Sfanta Scriptura 25 02.08.2011 09:01:17
Despre Penticostali, Baptisti, Adventisti danyel Secte si culte 741 11.08.2010 21:37:50