![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Astfel de invataturi, date de Domnul sambetei, referitor la modul cum trebuie pazita aceasta zi sfanta, gasesti in toate Evangheliile. Despre pazirea zilei intaia a saptamanii (duminica), nu spune absolut nimic. Nici chiar dupa invierea Sa, in timpul celor 40 de zile, cat a mai ramas pe pamant. Domnul sambetei (Marcu 2:28) a maruntit sambata!? Inca o perla, pe langa cea cu "odihna spirituala a lui Dumnezeu" (si altele). Tu crezi ca Domnul Iisus Hristos este Domnul tau? Daca da, inseamna ca o sa te marunteasca si pe tine. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
- ne invata ca este bine sa vindeci in ziua sambetei; - ne invata despre legea dragostei, in ziua sambetei: "Milã voiesc, iar nu jertfe"(Matei 12:7) spune Mantuitorul cand ucenicii sai flamanzi au rupt spice in ziua sambetei; - ne invata sa facem binele in ziua sambetei (este vorba de binele care trebuie facut atunci). Cred ca stii aceste lucruri, dar le-ai perceput gresit. Ca pe o desfiintare a sambetei (imi revine in minte perla aceea a ta cu "Iisus a maruntit putin cate putin sambata"). |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
"Argumentul" lor e următorul: Luca 6.5 "Și le zicea: Fiul Omului este Domn și al sâmbetei. " Sâmbetiștii nu vor da niciodată acest verset în contextul său, ca să îi denatureze complet sensul. Contextul este: Luca 6 "Într-o sâmbătă, a doua după Paști, Iisus mergea prin semănături și ucenicii Lui smulgeau spice, le frecau cu mâinile și mâncau. 2. Dar unii dintre farisei au zis: De ce faceți ce nu se cade a face sâmbăta? 3. Și Iisus, răspunzând, a zis către ei: Oare n-ați citit ce a făcut David, când a flămânzit el și cei ce erau cu el? 4. Cum a intrat în casa lui Dumnezeu și a luat pâinile punerii înainte și a mâncat și a dat și însoțitorilor săi, din ele, pe care nu se cuvine să le mănânce decât numai preoții? 5. Și le zicea: Fiul Omului este Domn și al sâmbetei." E limpede ce vrea să spună Hristos mai sus. Adică faptul că Fiul Omului este una cu Tatăl-Creatorul și că este stăpân pe întreaga Sa creație, inclusiv pe sâmbătă. Ioan 10.30 "Iar Eu și Tatăl Meu una suntem. " Hristos nu le cerea apostolilor săi să păzească sâmbăta pentru că nici El, Dumnezeul întrupat nu o făcea, dându-le astfel un exemplu.
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Despre nașterea din nou, din Duhul Sfânt și despre Botez | Savonarola | Sfinti Parinti (Patrologie) | 15 | 20.07.2013 13:28:48 |
Limba ebraica a VT. Aplicatie pentru cuvantul Sabat. | AdrianAamz | Din Vechiul Testament | 9 | 08.02.2011 10:02:02 |
Petre Tutea despre Dumnezeu si despre atei | tigerAvalo9 | Generalitati | 34 | 02.12.2010 15:37:16 |
Despre ziua de sabat a adventistilor | Iustin32 | Secte si culte | 747 | 04.06.2009 15:32:12 |
|