Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 19.12.2009, 18:04:30
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Fani71 Vezi mesajul
Dragi forumisti, nu stiu unde sa public acest mesaj, il public aici.
Va urez tuturor sarbatori cu pace, bucurie si binecuvantare.
Eu fac un 'post de forum' pana la Craciun. Poate voi reveni mai calma si mai rabdatoare pe urma. ;-)
Daca am suparat pe cineva, va rog sa ma iertati.
Pe curand!
Simpatică ca în totdeauna ! Mi-a plăcut tare mult chestia cu un "post de forum". Să ne revedem cu bine , draga noastră ! Doamne ajută ! +
Vechi 19.12.2009, 20:08:36
glykys's Avatar
glykys glykys is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.08.2009
Locație: Bucuresti
Implicit

Sarbatori fericite, Fani!
Vechi 30.12.2009, 00:47:19
Langu Langu is offline
Banned

Data înregistrării: 08.02.2009
Locație: Madrid
Religia: Alta confesiune
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru Langu
Implicit parere personala

Sunt plecat din tara de mai bine de 10ani si bolnav fiind,in concediu medical,mi-am zis sa profit de timp si sa dau o fuga prin forum.Asa ca in putin timp am alergat ca si prin toate paginile scriind dupa nepriceperea mea dar incercand in primul rind sa caut lamuriri unor intrebari "delicate" si totodata sa dau un sfat acolo unde am crezut de cuviinta ca pot aporta ceva.Sunt mai bine de 15 ani de cand nu mi-am permis un concediu si tot cam atat de cand n-am mai citit de-adevaratelea.drept pt. care imi cer scuze pt.greseli de exprimare si ortografie.In sfarsit,sa trec la subiect,ceea ce vroiam sa spun este ca intr-adevar limbajul folosit in forum este in general tahant,nu exista un dialog real,totul se reduce la "daca nu esti de acord cu mine esti necrestin",la citate directe fara comentarii,la un soi de eliminare a tot ce iese dintr-un anumit tipar.Propun sa se faca un fel de juriu dintre persoanele cele mai moderate si mai pregatite care sa aiba dreptul de a opri orice dialog in momentul cand un utilizator depaseste bunul simt.Prin vointa cred ca vom fi capabili sa ne comportam civilizat si sa abordam orice discutie.
Reply With Quote
Vechi 30.12.2009, 01:03:44
Miha-anca
Guest

Implicit

Insanatosire grabnica, domnule Lungu!
Reply With Quote
Vechi 30.12.2009, 01:58:06
eucred's Avatar
eucred eucred is offline
Member

Data înregistrării: 19.11.2009
Locație: ***
Implicit Rolul formativ al religiei

http://www.crestinortodox.ro/editori...iv-al-religiei
Reply With Quote
Vechi 30.12.2009, 08:41:30
OmuBun
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Langu Vezi mesajul
Sunt plecat din tara de mai bine de 10ani si bolnav fiind,in concediu medical,mi-am zis sa profit de timp si sa dau o fuga prin forum.Asa ca in putin timp am alergat ca si prin toate paginile scriind dupa nepriceperea mea dar incercand in primul rind sa caut lamuriri unor intrebari "delicate" si totodata sa dau un sfat acolo unde am crezut de cuviinta ca pot aporta ceva.Sunt mai bine de 15 ani de cand nu mi-am permis un concediu si tot cam atat de cand n-am mai citit de-adevaratelea.drept pt. care imi cer scuze pt.greseli de exprimare si ortografie.In sfarsit,sa trec la subiect,ceea ce vroiam sa spun este ca intr-adevar limbajul folosit in forum este in general tahant,nu exista un dialog real,totul se reduce la "daca nu esti de acord cu mine esti necrestin",la citate directe fara comentarii,la un soi de eliminare a tot ce iese dintr-un anumit tipar.Propun sa se faca un fel de juriu dintre persoanele cele mai moderate si mai pregatite care sa aiba dreptul de a opri orice dialog in momentul cand un utilizator depaseste bunul simt.Prin vointa cred ca vom fi capabili sa ne comportam civilizat si sa abordam orice discutie.
Intr-un fel ai dreptate, dar pe de alta parte poate te-ai si pripit nitel. Ce ne-am face fara rabdare, oare? Incearca sa privesti pe fiecare-n parte ca pe niste persoane cu caracter puternic, ce nu pot fi modelate dupa bunul nostru plac. In general trebuie sa incercam pe cat ne sta in putere sa nu mahnim pe nimeni prin vorbele noastre si sa respectam asa cum ne-ar placea noua sa fim respectati, indiferent de opinie sau atasamernt religios.
Cat despre "moderatori", imi amintesc ca si eu scriam parca pe undeva ceva asemanator, dar pe de alta parte, cei care indeplinesc acele conditii, nu pot intra regulat, iar daca intra, au timp limitat si n-au chef de dispute si de sters mesaje, sub presiunea nervilor sau a influentei grupului de prieteni. In plus, cred ca adminul are dreptate sa ne lase pe noi singuri sa aducem pacea pe forum, mai ales prin faptul ca nu e unul oarecare, cu unul cu useri care in majoritatea lor se pretind a fi credinciosi!
Doamne-ajuta!
Reply With Quote
Vechi 30.12.2009, 08:59:10
ory ory is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.09.2006
Locație: Galați
Implicit

Acum sunt racita, am frisoane dar cred ca nu delirez...n-am inteles niciodata statutul crestinului, mai ales in societate . Ce se vrea aici, sa pretindem ca a fi crestin echivaleaza doar cu datoria de a da din gura despre cele sfinte, sau cum ? Nu inteleg !
De ce este inlaturata sistematic ideea de a vorbi ca si om, ca si crestin, ca si sot-sotie, ca si om de afaceri sau oricare mererie am detine, pretinzandu-se a fi departajate vizibil de calitatea de crestin, sa inteleg ca, crestinul se defineste doar prin confesiunea pe care o inalta, prin rugaciunea pe care o pronunta si atat ? Sau, si prin calitatea lui in societate, in familie, in sine ca individ, la serviciu, la scoala...peste tot esti crestin, peste tot arati statutul tau de crestin prin comportament, nu este nevoie sa faci cruce sa arati, poti sa dai mana unui om cazut si astfel arati compasiune si intelegere...sau, trebuie cumva sa strigi in gura mare ca faci acest lucru pentru Domnul ?
Eu citesc multa superficialitate in calitatea crestinului, permanent speriat de propriile lucruri, de propria natura si indatorire, de parca Dumnezeul Cerului si al Pamantului, ar fi doar al cerului....
Degeaba spune Geo ca noi suntem mai pe dinafara daca nu aducem la cunostinta citate interminabile si povesti frumos creionate despre suferinta si pedeapsa crestinului, noi suntem oameni diferiti, ca atare ne exprimam diferit, credem diferit, intelegem diferit si, dupa cum se vede traim diferit, chiar daca sustinem acelasi crezamant.
Crestinul nu este doar crestin, nu se duce doar la biserica si se hraneste doar cu cuvinte, crestinul merge si la serviciu, supus de un sef mai putin crestin, crestinul merge la sotie si la copii...supusi atator drepturi si obligatii, crestinul mananca si bea, are hobii si interese. Crestinul este o persoana, un individ, este o fiinta umana, este o anatomie extrem de compleza, o psihologie pe masura....crestinul este Creatia Lui Dumnezeu, iar acesta nu a dat gres, degeaba i-l tot contestam, contestandu-ne natura , Dumnezeu a creat un echilibru extraordinar intre bine si rau, prin cea mai responsabila posibilitatea ce ni s-a dat de a alege, de a discerne si de a actiona in consesinta.
Toate astea ne definesc ca si crestini, ca oameni in primul rand, nu doar viziunea si revelatia inselatoare ca suntem speciali si trebuie sa ne desavarsim in masura in care ajungem sa-i renegam pe ceilalti si pe insusi Dumnezeu, din mandria noastra.
Vechi 30.12.2009, 09:01:55
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Implicit

Citat:
În prealabil postat de OmuBun Vezi mesajul
Intr-un fel ai dreptate, dar pe de alta parte poate te-ai si pripit nitel. Ce ne-am face fara rabdare, oare? Incearca sa privesti pe fiecare-n parte ca pe niste persoane cu caracter puternic, ce nu pot fi modelate dupa bunul nostru plac. In general trebuie sa incercam pe cat ne sta in putere sa nu mahnim pe nimeni prin vorbele noastre si sa respectam asa cum ne-ar placea noua sa fim respectati, indiferent de opinie sau atasamernt religios.
Cat despre "moderatori", imi amintesc ca si eu scriam parca pe undeva ceva asemanator, dar pe de alta parte, cei care indeplinesc acele conditii, nu pot intra regulat, iar daca intra, au timp limitat si n-au chef de dispute si de sters mesaje, sub presiunea nervilor sau a influentei grupului de prieteni. In plus, cred ca adminul are dreptate sa ne lase pe noi singuri sa aducem pacea pe forum, mai ales prin faptul ca nu e unul oarecare, cu unul cu useri care in majoritatea lor se pretind a fi credinciosi!
Doamne-ajuta!
De pacea și curățenia acestui forum se ocupă adminul, Adrian , un om deosebit , cu pregătire în domeniu . Îi putem citi din articolele lui echilibrate și de bun simț , chiar aici pe site și sunt semnate Adrian Cocoșilă. Nu e nevoie de nu știu ce comisii și alte cele, pentru că are cine să vegheze la administrarea acestui site. Fiecare să -și vadă de treaba și menirea lui , noi ca membrii și adminul de problemele de administrare , nefind nevoie de alte și alte structuri birocratice și inutile .
Vechi 30.12.2009, 09:10:43
ory ory is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.09.2006
Locație: Galați
Implicit

Cat te rogi la Dumnezeu este in inima ta, in constiinta ta, in pasiunea care te stapaneste si-ti da forta de a te simti ma aproape de Dumnezeu, dar asta nu inseamna ca cel care nu se roaga atat de mult ca tine, nu se roaga, sau nu este sluga Domnului . Unii oameni nu au rabdare sa se roage atat si nici pasiune inflacarata, dar incearca sa faca mai mult bine, sa faca fapte mai multe, mai apropiate si pentru semeni, altii incearca sa invete , altii doar sa rabde, si tot asa .
Nu stiu daca din smerenie, un om prea credincios poate arata cu degetul pe cel care nu se arata asa de credincios ca el si de propovaduitor, sa-l arate si sa-l pretinda necredincios...poate doar mandria sa-ti insufle o astfel de atitudine si incercare, si nu smerenia si duhul umilit.
Sunt mult oameni care intra si raman pe forumul acesta fiindca le pasa de credinta, de Dumnezeu, altfel nu ar intra, insa isi manifesta acesta in mod diferit, fiindca suntem caractere diferite, iar Dumnezeu ne judeca dupa particularitatea fiecaruia interioara si exterioara , nu dupa " propovaduire ", dupa inimasi fapte .

Last edited by ory; 30.12.2009 at 09:14:50.
Reply With Quote
Vechi 30.12.2009, 09:39:16
Langu Langu is offline
Banned

Data înregistrării: 08.02.2009
Locație: Madrid
Religia: Alta confesiune
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru Langu
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Miha-anca Vezi mesajul
Insanatosire grabnica, domnule Lungu!
Multumesc mult Miha-anca, 2010 sa-ti aduca toate cele bune!
Reply With Quote
Răspunde

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Forumul nostru II (sau de ce se judeca ortodocsii unii pe altii) sophia Biserica Ortodoxa si Massmedia 362 28.04.2010 16:47:40
Forumul nostru omulet Biserica Ortodoxa si Massmedia 479 04.11.2009 15:39:44
Abuz sau educatie? erzbet Preotul 77 04.07.2008 23:25:46