Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 28.12.2009, 10:26:26
windorin's Avatar
windorin windorin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.10.2006
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de andreicozia Vezi mesajul
Mama, cum este posibil ca voi ortodocsii sa mincati carnea si sa beti singele Salvatorului vostru?...si asta la modul ritualistic de care vorbesti si care este prezentat aproape zilnic pe TV in filmele de groaza cu Zombi.

Eu nu cred ca Hristos asta a vrut sa spuna : Mincati-ma!...lucru care suna oribil, a canibalism. Principalul accent a fost pus pe MANIFESTAREA COMUNITARA DE IMPARTIT AL PIINII SI VINULUI celor cu care stai LA MASA, spunindu-le ca aceste daruri vin DE LA MINE, nu faptul ca acum voi IMI beti singele si IMI mincati carnea.

M-ai mai intrebat tu odata ce primesc eu la Impartasanie: Fii sigura ca primesc VIN si PIINE de la Hristos, ma rog, alegoric vorbind, El se imparte pentru mine, adica da TOTUL din el, dar nu o bucata din PULPA LUI si nu un pahar plin de SINGE DIN JUGULARA LUI...si imi este de ajuns pentru a ma Impartasi. Tu, insa desigur ca esti libera sa-ti imaginezi CE VREI, ..este alegerea ta!
Te rog, vorbeste mai cu teama de Sfintele Taine.
Nu se cade a mahni pe cei care prefera un limbaj mai tacut asupra acestora.

Sfintii Parinti vorbesc foarte deschis si direct despre impartasania cu Trupul si Sangele lui Hristos.
Insa aceasta este nebunie pentru cei ce nu cred.

Te rog mult, vorbeste mai cuviincios despre Hristos. (Nici macar gluma nu se cade a o folosi.)
Iarta'ma.

Reply With Quote
Vechi 28.12.2009, 10:40:37
heaven's Avatar
heaven heaven is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.11.2008
Locație: Brasov
Implicit

Din pacate multi romani se supun acestor traditii pagane si primitive,care intr-adevar nu au nici o legatura cu spiritualul si crestinismul.
Craciunul si Pastele,in loc sa fie sarbatori ale sufletului,pentru multi sunt sarbatori ale burdihanurilor umplute la refuz si ale alcoolului,incat de fiecare data spitalele de urgenta se umplu de astfel de pacienti.
In privinta impartasaniei,cu siguranta Iisus nu s-a referit la un trup fizic,ci la o hrana spirituala pentru sufletul nostru.
Reply With Quote
Vechi 28.12.2009, 11:02:59
windorin's Avatar
windorin windorin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.10.2006
Implicit

Citat:
În prealabil postat de heaven Vezi mesajul
In privinta impartasaniei, cu siguranta Iisus nu s-a referit la un trup fizic, ci la o hrana spirituala pentru sufletul nostru.
Ai mare grija la dreapta credinta. Multi s'au ratacit prin aceasta intelegere.
Trupul este real si este fizic. Hristos nu a fost o naluca, ci a fost adevarat Dumnezeu.
Trupul Sau indumnezeit (fizic) ni se face putere in trupul nostru pe cale de indumnezeire.

Pentru necredinta lor, cand s'au impartasit, multi au simtit in gura lor carne si sange.
Atunci au inteleg greseala necredintei lor si s'au pocait. Dupa aceea nu au mai simtit aceea, ci doar paine si vin.

Sa ne ferim la a afirma ca intelegem bine aceasta neinchipuita Taina.
Aici se cade cuvantul (pe care nu il folosesc niciodata) "crede si nu cerceta".
Sa nu sfidam Taina aceasta, crezand ca o putem cuprinde cu mintea noastra necuratita de patimi, pacate si mandrie.

Reply With Quote
Vechi 28.12.2009, 19:22:27
andreicozia andreicozia is offline
Banned

Data înregistrării: 23.02.2009
Locație: Hristos, Budha, Mohamed, Krisna, iubire, pace
Implicit

Citat:
În prealabil postat de heaven Vezi mesajul
In privinta impartasaniei,cu siguranta Iisus nu s-a referit la un trup fizic,ci la o hrana spirituala pentru sufletul nostru.
Se pare ca si tu esti printre putinii care au realizat asta, si nu inteleg cum este cu putinta sa se inteleaga literal acest lucru, mai ales pentru cei care au trecut printr-o scoala, sa crezi ca tu bei singe si maninci carne. Da, piinea si vinul se preschimba in Lumina lui Hristos, dar nu in singe si carne...in fine...fiecare poate crede si imagina ce vrea, este treaba lor...

insa Hristos clar a facut referire la Lumina Sa, cu care sa ne hranim si care este in esenta de neinteles, insa in nici un caz nu a sugerat Apostolilor sa consume partea carnala, lumeasca, care este lut, fara folos duhovnicesc, altfel ce rost ar fi avut sa faca referinte dese la Imparatia lui Dumnezeu, daca el ar fi vorbit de carne

@Windorin
Unde vezi tu ca glumesc?. Eu deseori vorbesc din alta perspectiva ,mai SOBRA, pentru a scoate in evidenta niste aspecte, da, si mai glumesc, insa nu in acest caz.
Sfintii Parinti vorbesc de Trupul si Singele lui Hristos dar se refera tot la Lumina corpului Dumnezeiesc al Mintuitorului nu la carne.

Ginditi-va ca in acest caz de intelegere literala, credinciosii ar incepe sa consume Sfintele Moaste pentru a se mintui, la fel cum se face prin triburile de aborigeni

Last edited by andreicozia; 28.12.2009 at 19:24:40.
Reply With Quote
Vechi 28.12.2009, 21:24:06
caliyo caliyo is offline
Senior Member

Data înregistrării: 22.10.2009
Locație: Bucuresti
Implicit

andreicozia, si altora care ganditi la fel, va scriu nu pt. ca am chef de contraziceri. Va implor, pt. sufletele voastre, sa va dati seama ca aceasta( cum ca Sfanta Impartasanie doar inchipuie si nu este cu adevarat Trupul si Sangele lui Hristos) este o gandire protestanta.
Te miri cum pot gandi asa ( ca un crestin mananca Trupul si Sangele lui Hristoa) oameni invatati care au trecut printr-o scoala. Pai asa am invatat la Facultatea de Teologie Ortodoxa si asa cred cu tarie. Asa scrie in Dogmatica Ortodoxa, asa scrie in Catehismul Ortodox, asa scrie in Biblie. Asta spune invatatura crestina Ortodoxa. De aia ii si zice Taina. Pt. ca noi vedem in continuare paine si vin , desi este cu adevarat Trup si Sange. Din cauza slabiciunii omenesti, Dumnezeu ne lasa sa vedem in continuare paine si vin , pt. ca altfel nu ne-am putea impartasi.
E o diferenta mare intre canibalism si Impartasanie. Iisus Hristos nu este un simplu Om ci este Dumnezeu-Om. Daca era numai Om , atunci puteam vorbi despre canibalism.
Te rog, chiar sa nu ma crezi pe mine pe cuvant , ci cerceteaza, informeaza-te, citesete Biblia, Dogmatica Ortodoxa, Catehismul Ortodox si o sa vezi scris totul mult mai lamurit si mai frumos decat am scris eu aici.
Reply With Quote
Vechi 29.12.2009, 07:57:10
anna21 anna21 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.03.2009
Implicit zilele din urma?

"Și aceasta să știi că, în zilele din urmă, vor veni vremuri grele;
Că vor fi oameni iubitori de sine, iubitori de arginți, lăudăroși, trufași, hulitori, neascultători de părinți, nemulțumitori, fără cucernicie,
Lipsiți de dragoste, neînduplecați, clevetitori, neînfrânați, cruzi, neiubitori de bine,
Trădători, necuviincioși, îngâmfați, iubitori de desfătări mai mult decât iubitori de Dumnezeu,
Având înfățișarea adevăratei credințe, dar tăgăduind puterea ei. Depărtează-te și de aceștia. " (Timotei cap.3)

Dragi frati crestini, ce se intampla? Ne este teama ca ne este "inteligenta" insultata marturisind ca Sf. Euharistie este cu adevarat Trupul si Sangele lui Hristos?
Ne este jena? Trebuie sa ne fie confirmat acest fapt de stiinta lumeasca?
Citat:
În prealabil postat de andreicozia
nu inteleg cum este cu putinta sa se inteleaga literal acest lucru, mai ales pentru cei care au trecut printr-o scoala, sa crezi ca tu bei singe si maninci carne.
Tagaduim puterea lui Dumnezeu sau intelepciunea Lui?
Ne rusinam de invatatura Sf. Parinti si o "adaptam" la invatatura (draceasca) a corpului astral!
Hristos s-a intrupat si s-a jertfit pentru noi.. iar noua ne este rusine de invatatura Lui?! Sfanta Liturghie nu este destul de "rafinata" pentru mofturile noastre? Trebuia sa ne intrebe Dumnezeu cum vrem sa fim mantuiti?
Mantuirea nu este obligatorie.
Nici a fi crestin ortodox nu este obligatoriu.. fiecare este ce vrea.
Dar daca ai ales sa fii crestin, ei bine, ar trebui sa-ti asumi complet alegerea facuta! Un crestin nu-si pretuieste mai mult inteligenta decat Invatatura Bisericii! Ca nu prin ratiune ajungi la Adevar! Ci doar prin invatatura bisericii ortodoxe!
Reply With Quote
Vechi 29.12.2009, 13:39:05
maria-luisa maria-luisa is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.12.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de anna21 Vezi mesajul
"Și aceasta să știi că, în zilele din urmă, vor veni vremuri grele;
Că vor fi oameni iubitori de sine, iubitori de arginți, lăudăroși, trufași, hulitori, neascultători de părinți, nemulțumitori, fără cucernicie,
Lipsiți de dragoste, neînduplecați, clevetitori, neînfrânați, cruzi, neiubitori de bine,
Trădători, necuviincioși, îngâmfați, iubitori de desfătări mai mult decât iubitori de Dumnezeu,
Având înfățișarea adevăratei credințe, dar tăgăduind puterea ei. Depărtează-te și de aceștia. " (Timotei cap.3)

Dragi frati crestini, ce se intampla? Ne este teama ca ne este "inteligenta" insultata marturisind ca Sf. Euharistie este cu adevarat Trupul si Sangele lui Hristos?
Ne este jena? Trebuie sa ne fie confirmat acest fapt de stiinta lumeasca?

Tagaduim puterea lui Dumnezeu sau intelepciunea Lui?
Ne rusinam de invatatura Sf. Parinti si o "adaptam" la invatatura (draceasca) a corpului astral!
Hristos s-a intrupat si s-a jertfit pentru noi.. iar noua ne este rusine de invatatura Lui?! Sfanta Liturghie nu este destul de "rafinata" pentru mofturile noastre? Trebuia sa ne intrebe Dumnezeu cum vrem sa fim mantuiti?
Mantuirea nu este obligatorie.
Nici a fi crestin ortodox nu este obligatoriu.. fiecare este ce vrea.
Dar daca ai ales sa fii crestin, ei bine, ar trebui sa-ti asumi complet alegerea facuta! Un crestin nu-si pretuieste mai mult inteligenta decat Invatatura Bisericii! Ca nu prin ratiune ajungi la Adevar! Ci doar prin invatatura bisericii ortodoxe!
Nu contrazic ce spui aici, am doar o intrebare: Ce intelegi prin mantuire?
Reply With Quote
Vechi 29.12.2009, 14:57:34
sergiu's Avatar
sergiu sergiu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.06.2007
Locație: Bucuresti
Implicit

Citat:
În prealabil postat de maria-luisa Vezi mesajul
Nu contrazic ce spui aici, am doar o intrebare: Ce intelegi prin mantuire?
Mantuire=absolvire de pacate. Adica iertarea pacatelor. Adica o curatire.

Thread Tools
Moduri de afișare