Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 14.12.2009, 23:43:20
maria-luisa maria-luisa is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.12.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de BogdanF2 Vezi mesajul
Nu asta era interpretarea profetiei. De fapt sunt 2, si nu stiu exact la care te referi:

1. "Unii din cei care stau aici nu vor gusta moartea pana nu vor vedea Imparatia Cerurilor venind" - Imparatia Cerurilor a inceput sa vina odata cu Invierea, si cei care au crezut au vazut-o. Dupa cum a mai spus Hristos, "Imparatia Cerurilor este inauntrul vostru".

2. "Nu va trece neamul acesta pana nu se vor intampla toate astea" - Se refera la distrugerea Ierusalimului si a Templului, ceea ce s-a intamplat in anul 70, dupa vreo 37 de ani de la Profetie.

Alta Profetie interesanta din Vechiul Testament. Nu mai retin care Profet a spus ca un anume oras (Tirul sau Sidonul parca) va fi distrus si ramasitele lui aruncate in mare. Orasul a fost intr-adevar distrus (nu mai retin de cine), iar populatia s-a refugiat pe o insula aflata la foarte mica departare. Distrugatorii au aruncat ramasitele orasului in mare ca sa construiasca un "pod" pe care sa ajunga la populatia refugiata.

Bogdan.
De acord cu ceea ce ai spus despre imparatia cerurilor.
Reply With Quote
Vechi 14.12.2009, 23:49:37
MariS_'s Avatar
MariS_ MariS_ is offline
Senior Member

Data înregistrării: 18.10.2009
Locație: Religie: creștin
Religia: Ortodox
Implicit

Omul autonom, doar cu mintea sa, si-a atins limitele. Nu mai face
fata la provocarile globale, la amenintarile si pericolele pe care singur
si le-a creat, si nu le mai poate gestiona. Sa se intoarca spre
Dumnezeu nu prea vrea. Prefera amagirile si minciunile facile ca
sa-si protejeze comoditatea. Va trebui scuturat ca sa se trezeasca.
Si va fi. Nu in 2012. Insa va fi tot in sec.21. S-ar putea sa fie deja
prea tarziu ca sa se mai trezeasca. Nu o spun ca sa ne speriem,
ci ca sa crestem in trezvie. Dar nu data trebuie sa ne preocupe,
ci cum sa ne luam pavaza cea mai sigura: Iisus.
Iertare.
Cum nu înțelegeți că nu despre pâini v-am zis? Ci feriți-vă de aluatul fariseilor și al saducheilor! (Matei 16:11)
Omul deține atâta Adevăr câtă Iubire dăruie.
Reply With Quote
Vechi 14.12.2009, 23:52:47
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de elizabeta Vezi mesajul
Mda, Andrei, despre Terra si sfericitatea ei...hai sa vedem...un moment...gata, am gasit:
Sfânta Evanghelie după Luca, capitolul 17:
31. În ziua aceea, cel care va fi pe acoperișul casei, și lucrurile lui în casă, să nu se coboare ca să le ia; de asemenea, cel ce va fi în țarină să nu se întoarcă înapoi.
32. Aduceți-vă aminte de femeia lui Lot.
33. Cine va căuta să-și scape sufletul, îl va pierde; iar cine îl va pierde, acela îl va dobândi.
34. Zic vouă: În noaptea aceea vor fi doi într-un pat; unul va fi luat, iar celălalt va fi lăsat.
35. Două vor măcina împreună; una va fi luată și alta va fi lăsată.
36. Doi vor fi în ogor; unul se va lua altul se va lăsa.

Asadar, eu de-aici inteleg asa: va fi si zi si noapte. Pai cum asa? Pai simplu, Terra e sferica...
sau poate mai degraba inseamna ca manuirea sufletului si dreptatea lui Dumnezeu se va face pentru fiecare in parte ( si chiar se face si s-a si facut pana acum), fara sa se tina cont ca sunt din aceiasi grupare,poate fi si ziua si noaptea.
Reply With Quote
Vechi 15.12.2009, 00:04:36
Senior Member

Smile

Citat:
În prealabil postat de costel Vezi mesajul
Orice crestin adevarat nu se pregateste pentru anul 2012, ci isi traieste fiecare zi ca fiind ultima: iubind si multumind.
sunt de acord cu tine aici.
Reply With Quote
Vechi 15.12.2009, 00:23:40
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de MariS_ Vezi mesajul
Omul autonom, doar cu mintea sa, si-a atins limitele. Nu mai face
fata la provocarile globale, la amenintarile si pericolele pe care singur
si le-a creat, si nu le mai poate gestiona. Sa se intoarca spre
Dumnezeu nu prea vrea. Prefera amagirile si minciunile facile ca
sa-si protejeze comoditatea. Va trebui scuturat ca sa se trezeasca.
Si va fi. Nu in 2012. Insa va fi tot in sec.21. S-ar putea sa fie deja
prea tarziu ca sa se mai trezeasca. Nu o spun ca sa ne speriem,
ci ca sa crestem in trezvie. Dar nu data trebuie sa ne preocupe,
ci cum sa ne luam pavaza cea mai sigura: Iisus.
Iertare.
Credeti ca daca El ar fi crezut ca ar putea sa fie
prea tarziu ca sa se mai trezeasca , ar mai fi venit?
Reply With Quote
Vechi 15.12.2009, 09:19:44
florinbrasov0 florinbrasov0 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.11.2008
Implicit

Am postat mai jos ceea ce am primit pe mail

Bogdan Mateciuc, 29 noiembrie 2009

O prietenă mi-a trimis deunăzi, pe email, un document în care un pretins oficial norvegian dezvăluia lumii că guvernul lui construiește bunkere pentru a se adăposti în timpul evenimentelor cataclismice prevăzute pentru 2012. Cu câteva luni în urmă, un prieten de pe internet îmi prezenta abundența de date "științifice" despre sfârșitul lumii în 2012, despre planeta Nubiru care va lovi Pământul și despre activitatea solară care va pârjoli planeta noastră în același an. Amândoi mă întrebau ce părere am, dar dintre cei doi, doamna era cu adevărat îngrijorată. Are o fetiță și grija ei era îndreptată către copil.

Preocuparea aceasta față de sfârșitul lumii și de anul 2012 s-a iscat de aproximativ un an de zile, când pe internet au început să înflorească informații despre calendare maiașe, informații scurse de la NASA și viziuni ale unor Mame Omida. Filmul 2012, care se vinde foarte bine, ține și el aproape cu aceste preocupări deși, la creștini, ideea din film nu prea prinde: sfârșitul lumii nu poate veni prin apă sau potop (Facerea 9:11).

Întâmplător sau nu, cu o zi înainte ca prietena mea să mă abordeze cu acea întrebare, dădusem pe internet peste un site despre niște copii bolnavi - nu vi-l povestesc, intrați aici. Dar chiar și fără acest site, care ne poate trezi emoții de moment, pe care le uităm a doua zi, întrebările despre sfârșitul lumii și ce am să fac eu mi se par inutile. Am în jurul meu destule motive pentru ca asemenea întrebări să mi se pară fără rost.

Florin, 40 de ani, coleg de serviciu. I s-a făcut rău, l-au dus la spital, tumoră pe creier. Și-a pierdut vederea într-o singură zi. Familia și noi sperăm că va ajunge în Germania la operație.

Un alt Florin, 50 de ani, tot coleg de serviciu, anul trecut. I s-a făcut rău, într-o lună a murit. Leucemie.

Tatăl unei colege, tot anul trecut. Într-o zi a început să-l doară zona cervicală. Cancer osos. Într-o lună a murit.

Sfârșitul lumii în 2012? Pentru fiecare dintre noi, sfârșitul lumii poate veni MULT mai devreme. Într-o lună, de exemplu.

Am întrebat-o pe prietena mea - Ce vrei să faci, să te apuci să sapi un bunker în curte? Nu prea înțeleg de ce, însă ea voia un răspuns de la mine.

Dacă sfârșitul lumii va veni peste o lună sau în anul 2012, nu prea am multe de făcut. Iar a mă avânta în cercetări asupra predicțiilor sau a pune mâna pe cazma și mistrie nu se numără printre ele.

Acum vreo 2000 de ani a venit pe pământ Unul care a spus că e Fiul lui Dumnezeu. I-a învățat ceva pe oameni și a făcut multe minuni, care îi adevereau cuvintele. Apoi, ca o dovadă supremă că nu e un simplu om, a înviat din mormânt. Eu cred că Iisus din Nazaret chiar e Fiul lui Dumnezeu. I-ar El mi-a spus că nimeni nu știe când va veni sfârșitul lumii, în afară de Dumnezeu. Și chiar dacă ar știi cineva, ce ar putea face? Nu știu. Tot ce pot face eu și tu este să ne ținem de mâna lui Dumnezeu. Așa cum Petru, mergând pe apă, s-a speriat de ce vedea în jur și a început să se scufunde și a întins mâna ca să-l prindă de mână pe Domnul Iisus, așa putem și trebuie să facem și noi. Cu El vom trece prin oricâte sfârșituri de lume.

__._,_.___
Vechi 15.12.2009, 16:45:24
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de florinbrasov0 Vezi mesajul
Am postat mai jos ceea ce am primit pe mail

Bogdan Mateciuc, 29 noiembrie 2009

O prietenă mi-a trimis deunăzi, pe email, un document în care un pretins oficial norvegian dezvăluia lumii că guvernul lui construiește bunkere pentru a se adăposti în timpul evenimentelor cataclismice prevăzute pentru 2012. Cu câteva luni în urmă, un prieten de pe internet îmi prezenta abundența de date "științifice" despre sfârșitul lumii în 2012, despre planeta Nubiru care va lovi Pământul și despre activitatea solară care va pârjoli planeta noastră în același an. Amândoi mă întrebau ce părere am, dar dintre cei doi, doamna era cu adevărat îngrijorată. Are o fetiță și grija ei era îndreptată către copil.

Preocuparea aceasta față de sfârșitul lumii și de anul 2012 s-a iscat de aproximativ un an de zile, când pe internet au început să înflorească informații despre calendare maiașe, informații scurse de la NASA și viziuni ale unor Mame Omida. Filmul 2012, care se vinde foarte bine, ține și el aproape cu aceste preocupări deși, la creștini, ideea din film nu prea prinde: sfârșitul lumii nu poate veni prin apă sau potop (Facerea 9:11).

Întâmplător sau nu, cu o zi înainte ca prietena mea să mă abordeze cu acea întrebare, dădusem pe internet peste un site despre niște copii bolnavi - nu vi-l povestesc, intrați aici. Dar chiar și fără acest site, care ne poate trezi emoții de moment, pe care le uităm a doua zi, întrebările despre sfârșitul lumii și ce am să fac eu mi se par inutile. Am în jurul meu destule motive pentru ca asemenea întrebări să mi se pară fără rost.

Florin, 40 de ani, coleg de serviciu. I s-a făcut rău, l-au dus la spital, tumoră pe creier. Și-a pierdut vederea într-o singură zi. Familia și noi sperăm că va ajunge în Germania la operație.

Un alt Florin, 50 de ani, tot coleg de serviciu, anul trecut. I s-a făcut rău, într-o lună a murit. Leucemie.

Tatăl unei colege, tot anul trecut. Într-o zi a început să-l doară zona cervicală. Cancer osos. Într-o lună a murit.

Sfârșitul lumii în 2012? Pentru fiecare dintre noi, sfârșitul lumii poate veni MULT mai devreme. Într-o lună, de exemplu.

Am întrebat-o pe prietena mea - Ce vrei să faci, să te apuci să sapi un bunker în curte? Nu prea înțeleg de ce, însă ea voia un răspuns de la mine.

Dacă sfârșitul lumii va veni peste o lună sau în anul 2012, nu prea am multe de făcut. Iar a mă avânta în cercetări asupra predicțiilor sau a pune mâna pe cazma și mistrie nu se numără printre ele.

Acum vreo 2000 de ani a venit pe pământ Unul care a spus că e Fiul lui Dumnezeu. I-a învățat ceva pe oameni și a făcut multe minuni, care îi adevereau cuvintele. Apoi, ca o dovadă supremă că nu e un simplu om, a înviat din mormânt. Eu cred că Iisus din Nazaret chiar e Fiul lui Dumnezeu. I-ar El mi-a spus că nimeni nu știe când va veni sfârșitul lumii, în afară de Dumnezeu. Și chiar dacă ar știi cineva, ce ar putea face? Nu știu. Tot ce pot face eu și tu este să ne ținem de mâna lui Dumnezeu. Așa cum Petru, mergând pe apă, s-a speriat de ce vedea în jur și a început să se scufunde și a întins mâna ca să-l prindă de mână pe Domnul Iisus, așa putem și trebuie să facem și noi. Cu El vom trece prin oricâte sfârșituri de lume.

__._,_.___
Asa este. Doamne ajuta!
Reply With Quote
Vechi 15.12.2009, 18:17:20
andreicozia andreicozia is offline
Banned

Data înregistrării: 23.02.2009
Locație: Hristos, Budha, Mohamed, Krisna, iubire, pace
Implicit

Citat:
În prealabil postat de florinbrasov0 Vezi mesajul
planeta Nubiru care va lovi Pământul și despre activitatea solară care va pârjoli planeta noastră în același an.

__._,_.___
Planeta asta Nubiru sau X este invisibila, nu?,ca urmare nu avem de ce sa ne temem din moment ce impactul va tot invisibil :)), iar cine a trecut pe la orele de geografie si fizica, poate confirma ca daca soarele este pe cale sa ne pirjoleasca, s-ar fi simtit pina acum. Fenomenele geologice se petrec in decurs de sute , mii de ani, si milioane, nu de pe azi pe miine. :)))
Reply With Quote
Vechi 15.12.2009, 18:23:21
MariS_'s Avatar
MariS_ MariS_ is offline
Senior Member

Data înregistrării: 18.10.2009
Locație: Religie: creștin
Implicit

Citat:
În prealabil postat de maria-luisa Vezi mesajul
Credeti ca daca El ar fi crezut ca ar putea sa fie
prea tarziu ca sa se mai trezeasca , ar mai fi venit?
Ai observat bine, luisa. Am vrut sa spun ca e prea tarziu nu pentru
trezire ci pentru a mai opri rostogolirea planetei spre dezastru. Din
viteza a iesit altceva. Multumesc pentru observatie.
Iertare.
Cum nu înțelegeți că nu despre pâini v-am zis? Ci feriți-vă de aluatul fariseilor și al saducheilor! (Matei 16:11)
Omul deține atâta Adevăr câtă Iubire dăruie.
Reply With Quote
Vechi 15.12.2009, 19:05:12
truthtostone's Avatar
truthtostone truthtostone is offline
Senior Member

Data înregistrării: 12.10.2008
Implicit

Ei macar sa vina pe 1 ianuarie 2013,doar asa sa ne arate ca nimeni nu stie cand vine sfarsitul "nici Fiul,numai Tatal".

Oricum sunt aproape sigur ca se vor folosi de acest an "astia importanti" sa bage spaima si idei false in oameni.Presimt ca vor aparea niste "minuni"(fie ele si stiintifice) care sa ia Biblia la palme.(Mda...ca parca ar fi primii care incearca..).

Si la faza cu soarele...se poate sa se fi antrenat soarele la 100m garduri de poate ajunge in 2-3 ani sa ne sufle in ceafa.

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Ce insemnatate are pentru voi sarbatoarea Pastelui? lacrimi Diverse Sarbatori 4 06.04.2010 00:23:38
Apocalipsa in 2012? alinnasser2010 Generalitati 3 21.03.2010 18:59:08
Filmul 2012 dumitrucelmare2000 Resurse ortodoxe on-line 11 14.01.2010 12:17:00
misterul-2012 AngelSmile Generalitati 20 26.06.2007 12:05:51