Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Sfanta Scriptura > Din Vechiul Testament

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 12.12.2009, 15:51:21
bmadalin bmadalin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.07.2009
Locație: Ilfov
Religia: Ortodox
Implicit

Recunosc ca n-am citit toate cele 5 pagini, poate s-a mai zis asta insa la prima:
Citat:
Căci, cine păzește toată Legea, și greșește într-o singură poruncă, se face vinovat de toate.

Aici as putea pune o alta intrebare:
Daca cineva te ajuta cu un serviciu bun, te duce la doctor cand esti bolnav si e langa tine sa-ti asculte durerile si sa te sustina, dar peste o saptamana iti fura actele de la casa si face altul fals care sa ateste ca i-ai vandut-o, ce valoare mai au faptele lui bune pentru tine?

Vei fi mai putin suparat pe el?
Sau si faptele lui bune sunt otravite de cea rea, si vei considera ca a fost un sarpe care a palificat totul minutios?

Si mai e ceva. Omul nu poate pazi poruncile lui Dumnezeu numai cu ajutorul sau. Nu ni se zice: nu puteti face nimic bun fara Mine?

Iar cine reuseste sa tina toata legea, mai putin o porunca, e cel ce a primit mult ajutor de la Dumnezeu si totusi nu a mers pana la capat. S-a lepadat la sfarsit.

Citeam undeva (paremi-se in Pateric la Avva Macarie) despre cum avva gaseste o teasta pe jos, vorbeste cu ea, si teasta ii povesteste despre chinurile din iad. Iar mai la sfarsit teasta i-a zis ca cei ca el au primit putina mila de la Dumnezeu căci nu L-au cunoscut, iar cei care L-au cunoscut pe Dumnezeu si s-au lepădat de El sunt mai jos ca ei.
Reply With Quote

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Parerea mea... iustin10 Generalitati 22 20.09.2010 12:18:01
parerea mea luciamanta Despre Biserica Ortodoxa in general 13 26.06.2010 23:52:17
parerea dumneavoastra Anamaria_anca Generalitati 12 11.03.2010 19:57:39
PAREREA VOASTRA ! cristiboss56 Botezul 51 20.08.2008 17:51:03
spuneti-va parerea alexa.oni Generalitati 12 06.01.2008 16:40:38