Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 05.12.2009, 14:34:54
MariS_'s Avatar
MariS_ MariS_ is offline
Senior Member

Data înregistrării: 18.10.2009
Locație: Religie: creștin
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ovidiu-s Vezi mesajul
Păi tocmai asta e problema. Cine anume v-a autorizat pe voi după 2 milenii de existență a Bisericii întemeiate de Hristos, să spuneți ce anume este conform și ce nu este conform cu Biblia?

2 Petru 1.20 "Aceasta știind mai dinainte că nici o proorocie a Scripturii nu se tâlcuiește după socotința fiecăruia;
21. Pentru că niciodată proorocia nu s-a făcut din voia omului, ci oamenii cei sfinți ai lui Dumnezeu au grăit, purtați fiind de Duhul Sfânt."
2 Petru 3.16 "Cum vorbește despre acestea, în toate epistolele sale, în care sunt unele lucruri cu anevoie de înțeles, pe care cei neștiutori și neîntăriți le răstălmăcesc, ca și pe celelalte Scripturi, spre a lor pierzare."

Si dacă fiecare are libertatea de a interpreta Biblia după cum poate, și Biblia vă spune aceleași "adevăaruri", atunci de ce fiecare sectant e învățat să perceapă Biblia așa cum este el învățat la secta lui?
Dacă mântuirea vine din interpretarea proprie a Bibliei așa cum învață sectele neoprotestante, atunci de ce Hristos nu vă spune același lucru la toți?
De exemplu punctele doctrinare caracteristice penticostalilor pe care nu le mai întâlnesti la alte secte occidentale sunt "vorbirea in limbi" și învățătura despre "Răpirea Bisericii" în vremurile din urmă. Adventiștii la rândul lor au alte "adevăruri biblice" cum este ținerea sabatului, inexistența sufletului după moarte, interdicțiile alimentare etc, baptistii au și ei "adevărurile" lor "biblice", cum "experiența mântuirii personale" , iehoviștii și ei pe ale lor: Numele lui Dumnezeu e Iehova, iar Hrsitos a fost doar un om etc.

Asta ca să nu mai vorbim de faptul că există deosebiri fundamentale de credință și în cadrul acelorași secte. Bunăoară unii eretici penticostali consideră asemenea baptiștilor că mântuirea odată primită nu mai poate fi pierdută, alții că aceasta poate fi pierdută prin păcate "grave". Unii penticostali consideră că există pentru creștinii de azi două botezuri (unul cu apă, altul cu Duh Sfânt). Alți penticostali consideră că există numai unul.
Dacă aveți Duhul lui Dumnezeu, adică Autorul Scripturii, atunci de ce nu vă învață același lucru pe toți? De ce interpretarea Bibliei vă conduce uneori la puncte de divergență și la doctrine total opuse și asta în cadrul aceluiași cult?

Aștept răspuns.
ovidiu-s ai pus punctul pe i. De mult vroiam sa pun aceeasi intrebare.
Doriana, draga, raspunsul tau nu atinge esentialul. Nu e vorba de pareri
sau opinii, ci de adevaruri esentiale. In ortodoxie adevarul trebuia sa iasa
la iveala din universalitatea lui, pe langa alte criterii. De aceea se intruneau
sinoadele ecumenice. Ca sa decanteze adevarul. Si era unul, nu mai multe.
La voi sunt mai multe. N-o lua ca pe un repros facut tie. Nu tu esti vinovata.
Cum nu înțelegeți că nu despre pâini v-am zis? Ci feriți-vă de aluatul fariseilor și al saducheilor! (Matei 16:11)
Omul deține atâta Adevăr câtă Iubire dăruie.
Vechi 05.12.2009, 14:43:57
AndruscaCIM's Avatar
AndruscaCIM AndruscaCIM is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.08.2009
Locație: Germania
Implicit

Citat:
În prealabil postat de MariS_ Vezi mesajul
la iveala din universalitatea lui, pe langa alte criterii. De aceea se intruneau
Citeste sa vezi ce afirmatii lanseaza Doriana cand e sincera...si cand nu mai suporta sa joace teatru, cum ca ar fi interesata de Ortodoxie sau de aflarea Adevarului...pentru ea de fapt nu exista decat adevaul lui Charles si atat!!!!
Vechi 05.12.2009, 15:36:18
Doriana Doriana is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.11.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de MariS_ Vezi mesajul
Despre ce adevaruri fundamentale spui ca sunt mai multe la noi? Nu am cunostinta. [daca gresesc e vina mea. Noi suntem responsabili pentru ceea ce facem, desi vor da socoteala si cei ce ne invata. Dar cea mai importanta e motivatia cu care am facut ce am facut]

Andrusca, ai putea sa pui si ceva substanta in mesajele tale, afara de rasete continui si repetarea numelui lui Charles, din care vad ca ai facut o simpatie.
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14
Vechi 05.12.2009, 15:53:38
AndruscaCIM's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Doriana Vezi mesajul
Andrusca, ai putea sa pui si ceva substanta in mesajele tale, afara de rasete continui si repetarea numelui lui Charles, din care vad ca ai facut o simpatie.
Mie simpatic nu are cum sa imi fie, mi se pare un freak si atat....

Dar el este fondatorul sectei tale, nu iti face placere sa ii auzi numele??? Dar tu crezi in ce a instituit el, tu il primesti pe Duhul Sfant asa cum l-a primit el si ceilalti adepti, el este profetul deosebit care a infiintat secta ta, si pe urmele caruia mergeti voi...adeptii!!!!

Este unicul fondator...deci daca el e un eretic, inseamna ca voi sunteti eretici si credeti intr-un prooroc mincinos...daca o fi fost bun, atunci nu avea de ce sa fie excomunicat pentru ca darul lui ar fi fost cunoscut si apreciat in istoria Crestinismului, nu???...El a spus ca acest dar a continuat sa fie primit de crestini?

A continuat sa fie primit acest dar in forma in care a fost primit de el, sau asa i s-a parut lui si a vrut sa creada asta, la fel si sa convinga lumea ca e deosebit???

Cine este fondatorul Religiei Ortodoxe?
Vechi 05.12.2009, 16:01:59
Senior Member

Implicit

Whatever, continua cu Charles...

Citat:
În prealabil postat de AndruscaCIM Vezi mesajul
Cine este fondatorul Religiei Ortodoxe?
cel care a initiat schisma; istoria difera la BO si BC.
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14
Vechi 05.12.2009, 16:03:49
Ioana-Andreea's Avatar
Ioana-Andreea Ioana-Andreea is offline
Senior Member

Data înregistrării: 01.11.2009
Locație: Ploiesti
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru Ioana-Andreea
Implicit

Citat:
Whatever, continua cu Charles...

Catolicii s-au despartit de noi,nu noi de ei.Cea Catolica are fondator uman,Ortodoxia e creata de Hristos.
Vechi 05.12.2009, 16:18:35
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Ioana-Andreea Vezi mesajul
Catolicii s-au despartit de noi,nu noi de ei.Cea Catolica are fondator uman,Ortodoxia e creata de Hristos.
Sigur catolicii nu sunt de acord cu voi si pot dovedi asta. Fiecare si-a scris istoria si legendele in functie de interese.

Voi sunteti primii care ati impartit Biserica in doua [sau i-ati dat voie sa se imparta] si acum ii acuzati pe sectari ca fac ce au invatat de la voi. Nu va dati seama ca astfel va acuzati singuri.

Andrusca, vrei comunicare si luminarea mintii? Asta o face numai Cuvantul Domnului, nu lauda oamenilor. Si, da, toti sunt mandri si cauta adepti, afara de tine, desigur...
Vechi 05.12.2009, 16:27:12
AndruscaCIM's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Sigur catolicii nu sunt de acord cu voi si pot dovedi asta. Fiecare si-a scris istoria si legendele in functie de interese.

Voi sunteti primii care ati impartit Biserica in doua [sau i-ati dat voie sa se imparta] si acum ii acuzati pe sectari ca fac ce au invatat de la voi. Nu va dati seama ca astfel va acuzati singuri.

Andrusca, vrei comunicare si luminarea mintii? Asta o face numai Cuvantul Domnului, nu lauda oamenilor. Si, da, toti sunt mandri si cauta adepti, afara de tine, desigur...
Vreau totusi sa vad in ce crezi tu, si cat de corupta ti se pare realitatea din jurul sectei tale, pentru ca suna cam ciudat aceste afirmatii confuze pe care le faci constant...pentru a evita sa crezi in orice altceva!

Parca te protejezi de ceva...de ce anume iti este frica totusi?

Ceva te impiedica sa fii tu...se vede ca nu poti spune exact ceea ce vrei sa spui...dar eu sunt foarte sincera, zic exact ce vreau!!!
Vechi 05.12.2009, 16:38:39
Ioana-Andreea's Avatar
Ioana-Andreea Ioana-Andreea is offline
Senior Member

Data înregistrării: 01.11.2009
Locație: Ploiesti
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru Ioana-Andreea
Implicit

Citat:

Catolicii nu ar putea avea adepti daca ar recunoaste ca ei nu sunt Biserica Adevarata.Dar istoria arata cine a schimbat dogmele si cine nu.
Vechi 05.12.2009, 16:20:10
AndruscaCIM's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Cine a initiat Schisma si cum a avut ea loc?

Cum difera?

Cine a introdus adaosul Filioque in Simbolul Credintei, si cine il pastreaza exact asa cum s-a hotarat pe parcursul celor 7 Sinoade Ecumenice, impreuna cu temelia credintei cristalizata in aceasta perioada?

Ce Biserica are o istorie clara inca din primul secol si pana acum, cinstind pe toti Sfintii Parinti care au contribuit la unitatea Credintei si este aceeasi?

Ce Biserica a facut prozelitism fortat si si-a dorit puterea cu orice pret, si ce Biserica are o istorie pasnica si stabila??
Subiect închis

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Vorbirea in limbi la penticostali... lacrimi Secte si culte 2217 03.04.2012 13:35:20
Ce ziceti de calugarul care a trecut la penticostali? Raul Ortodox Secte si culte 120 28.05.2011 01:21:11
Despre Penticostali, Baptisti, Adventisti danyel Secte si culte 741 11.08.2010 21:37:50