Citat:
Tare te mai tulbura duhurile rele daca te revolti cu atata sarguinta impotriva credintei.
|
Daca vrei sa afli ce duh mai bantuie, citeste-mi semnatura
Nu ma revolt neaparat impotriva credintei, si impotriva a orice ingradeste. Credinta e OK. Chiar e. Atata timp cat nu iese in spatiul public, etichetand concepte, ideologii si oameni.
Ca o mentiune separata, imi e foarte antipatic si comunismul.
Citat:
Daca ai chef sa-ti cresti la casa un animal cu chip de om, nu te opreste nimeni.
|
Si iata o mostra de dragoste si toleranta de origine crestina. Nu esti botezat, esti animal. Am inteles. Asta e cam ca aia cu "barbarii educati".
Citat:
De fapt cred ca tupeul tau intrece masura.
|
Masura cui? Faptul ca spun ceva ce nu iti convine nu se cheama tupeu. Atac idei, nu persoane.
Citat:
Copilul, chiar daca moare cand e mic, moare crestin, uite de-aia ca are parinti responsabili care se ingrijesc de sufletul lui.
|
Din nou aroganta. Nu mori crestin, you're screwed. Am inteles. Nasol de aia 4.5 mld care nu sunt crestini.
Te rog sa intelegi ca sunt si oameni carora chiar isi traiesc viata dupa regulile unei carti veche de mii de ani, cu origini incerte, plina de contradictii. De fapt nici voi, crestinii nu o faceti, si mai orice regula "divina" din respectiva carte care nu e compatibila cu vremurile in care traim, e convenabil interpretata, pentru a deveni digerabila social.
Dupa cum a zis Bernard Shaw: “No man ever believes that the Bible means what it says: He is always convinced that it says what he means”
Te rog sa intelegi ca si oamenii astia care cred in altceva decat voi sunt tot oameni, si mai mult decat atat, parteneri perfect egali de dialog. Nu suntem posedati, sau stricati. Pur si simplu avem alte repere.
Citat:
Ai ocazie, daca nu te pocaiesti, sa te prajesti vesnic in flacarile iadului.
|
Uite cum sta treaba. Sunt ateu, botezat ortodox. Am ajuns ateu pentru ca am citit biblia, si m-am ingrozit. Dupa aia, am mai citit si alte carti, am calatorit pe 3 continente, si am inceput sa ma amuz. Deci amenintarile cu iadul ma lasa... rece.
Incerc sa fac cat de mult bine in jurul meu, si sa ajut pe cat mai multi oameni pot. Nu pentru a ajunge in rai, ci pentru ca am ales sa fac asta, nu pentru ca ma feresc de o eventuala pedeapsa divina, sau pentru ca sper la vreo rasplata, si ea, divina. Daca cei care pe care ii ajut atunci cand pot imi multumesc, e suficient.
A, si inca ceva. Macar sunt sincer, nu sustin ca iubesc pe toata lumea, sunt tot o iubire, uite asa... Dar nu stiu cum se face ca injur lumea pe forumuri. Ortodoxe.
O seara buna.