![]() |
![]() |
|
|
|
|||||||
| Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Ma gandesc acum cand este "vremea" roadelor. Ce inseamna asta? |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Cred ca vremea roadelor este tot timpul, pentru ca se aduna, ca intr-o camara, adica nu punem doar dulceata de capsuni, mai trebe si zacusca, si muraturi... adica diverse fapte, chiar mici, in tot timpul vietii, ca sa nu le lasam pentru ultima clipa, despre care clar nu stim cand este... eu asa cred, dar poate ma insel... |
|
|
|||
|
|||
|
"Roadele" sau "roada" la smochinul aratat ca pilda profetica de Domnul Iisus este roada Duhului Sfant in noi, crestinii.
Din moment ce esti nascut din nou, din Dumnezeu si devii copil al lui Dumnezeu trebuie sa "rodesti" in tine roada Duhului Sau. "Roada Duhului, dimpotriva, este: dragostea, bucuria, pacea, indelunga rabdare, bunatatea, facerea de bine, credinciosia, blandetea, infranarea poftelor..." si spune mai departe: "Cei ce sunt ai lui Hristos Iisus si-au rastignit firea pamanteasca impreuna cu patimile si poftele ei. Daca traim prin Duhul, sa si umblam prin Duhul." Cu alte cuvinte, noi fiind in firea pamanteasca avem o "lege" in noi insa fiind "in Duhul" avem, prin harul lui Dumnezeu, aceasta "menire" sa rodim fapte duhovnicesti. Pilda aceasta tainica incepe cu un lucru care te inspaimanta: "Iisus a flamanzit..." Domnul nostru nu are decat un singur scop: sa nasca prin Duhul Sfant copii de Dumnezeu. De aceea in alt loc, cand este indemnat sa manance, Domnul nostru spune: "Mancarea Mea este sa fac voia Celui ce M-a trimis si sa implinesc lucrarea Lui. (Ioan.4:34) Voia Tatalui??? "Voia Tatalui Meu este ca oricine vede pe Fiul si crede in El sa aiba viata vesnica; si Eu il voi invia in ziua de apoi." (Ioan.6:40) Iisus Hristos ne-a aratat dragostea Lui prin aceea ca Si-a dat viata Lui pentru ca sa ne castige iar acum isi arata mai departe "foamea Lui" sau "dorinta firii Sale dumnezeisti" ca noi sa nu ne pierdem in firea noastra pamanteasca ci sa fim gasiti rodind in Firea Lui dumnezeiasca. Last edited by ucenic; 10.04.2012 at 16:31:26. |
|
|
|||
|
|||
|
Foarte frumoase dezlegări ați găsit, iar eu am citit una srisă de părintele N. Steinhardt care m-a minunat de-a dreptul:
http://www.nistea.com/steinhardt_timpul_smochinelor.htm ca mai apoi să-i găsesc susținere în Scriptură, când Isus i-a chemat pe Iacov și pe Ioan: 11. Și trăgând corăbiile la țărm, au lăsat totul și au mers după El.(Lc5,11) sau pe Simon și Andrei: 17. Și le-a zis Iisus: Veniți după Mine și vă voi face să fiți pescari de oameni. 18. Și îndată, lăsând mrejele, au mers după El. La fel, când un ucenic I-a cerut să-l învoiască: 21. Un altul dintre ucenici I-a zis: Doamne, dă-mi voie întâi să mă duc și să îngrop pe tatăl meu. 22. Iar Iisus i-a zis: Vino după Mine și lasă morții să-și îngroape morții lor. 23. Intrând El în corabie, ucenicii Lui L-au urmat.(Mt8,21-23) Adică, spre deosebire de smochin, omul trebuie să fie ”pe rod” tot timpul, să fie capabil să-și depășească limitele umane pentru că e creeat după chipul și asemănarea lui Dumnezeu. |
|
|
||||
|
||||
|
Atunci cand iubesti cu adevarat, nu ai parte de pauze de iubire. Asa se intampla si cu omul bine placut Domnului, rodeste tot timpul.
|
![]() |
| Thread Tools | |
| Moduri de afișare | |
|
Subiecte asemănătoare
|
||||
| Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
| Timpul sacru | georgeval | Sfanta Liturghie | 17 | 17.02.2014 23:59:21 |
| Va rog, pomeniti-o si pe mama mea in rugaciunile voastre caci este la spital! | Anna Vasilica | Rugaciuni | 5 | 27.10.2011 03:28:27 |
| Sa nu judecam, caci toti suntem pacatosi! | sofronie | Generalitati | 28 | 12.02.2011 21:41:11 |
| Rugativa pentru noi caci grele si dureroase sunt vremurile care le traim | emiliulia | Umanitare | 82 | 28.07.2010 13:49:27 |
| TIMPUL ? | allen_sky | Generalitati | 45 | 13.09.2007 20:51:02 |
|
|