![]() |
![]() |
|
|
|
|
|
|
|||
|
|||
|
Simtul civic reprezinta, in mare masura, o consecinta a educatiei. Insa consider ca o si mai mare influenta asupra acestuia ar trebui sa o aiba actul credintei. Invatatura Bisericii cu privire la om si la raportul sau cu semenii, cu natura, daca ar fi cunoscuta si insusita, altfel ni s-ar infatisa situatia actuala.
Este pacat ca trebuie sa ne schimbam comportamentul in bine, in societate, fiind constransi prin legi si amenzi. Nu de teama acestora trebuie sa ne schimbam modul de a fi ci din proprie convingere. Problema noastra este ca nu am inteles problema libertatii. Intr-adevar, in lume, trebuie sa ne manifestam libertatea, insa o libertate responsabila. |
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
Germania nu a fost o tara educata si ingrijita datorita populatiei germane....ba chiar si ei fugeau de la locul accidentelor soldate cu victime pentru a nu fi trasi la raspundere, dar in timp s-au dat legi care sa ii constranga sa ramana la fata locului orice ar fi, pentru ca in caz contrar sunt ridicati cu catuse de la domiciliu si e mai grav... |
|
|
|||
|
|||
|
Si eu zic la fel - trebuie legi, care sa poata fi aplicabile, amenzi, care sa se soldeze chiar cu cazier, campanii de educare etc..
|
|
|
||||
|
||||
|
Evident, legile nu sunt pentru cei care sunt educati si se comporta ca atare in orice context...insa ele sunt necesare si au aparut in special pentru cei care nu stiu de nimic, nu au niciun Dumnezeu...sunt si incapatanati si nici nu urmeaza exemplele pozitive din jurul lor!!!
|
|
|
|||
|
|||
|
Intampin mici dificultati cu inmatricularea masinii. Cineva m-a sfatuit sa ma prefac ca nu stiu limba tarii in care sunt si imediat autoritatile vor face totul in locul meu! ... Asta da civism!
|
|
|
||||
|
||||
|
Adică , minciună și înșelătorie ! . . .
|
||||
|
||||
|
De ce spui asta???
Stiai de exemplu ca daca o persoana nu mai tine minte unde si-a parcat masina...in momentul in care cere ajutorul politiei, ii sta la dispozitie si il ajuta sa o caute??? Cred ca in Ro ar stramba din nas si ar fi prea " ocupati", iar strainilor pentru orice serviciu li s-ar cere muulti bani...ca doar strainii au, traiesc bine...de ce sa nu isi mai usureze cardul??!!! |
![]() |
| Thread Tools | |
| Moduri de afișare | |
|
Subiecte asemănătoare
|
||||
| Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
| Forumul Civic al Romanilor din Harghita, Covasna si Mures | Decebal | Stiri, actualitati, anunturi | 6 | 30.01.2013 01:05:58 |
| Spiritul de sacrificiu | alexdu | Generalitati | 18 | 01.03.2011 16:54:09 |
| Spiritul de turma | Traditie1 | Generalitati | 11 | 27.02.2011 20:21:26 |
| Zeitgeist sau spiritul vremurilor | Gabriela4ever | Intrebari utilizatori | 4 | 12.07.2010 00:35:29 |
|
|