![]() |
![]() |
|
|
|
|
|
|
|||
|
|||
|
Și uite așa am reușit să mâzgâlim până și acest topic... În ciuda diferențelor de opinii și a contradicțiilor, rămâne totuși adevărul că avem în comun tot ceea ce zice simbolul de credință ortodox: Crezul.
Putem găsi și alte puncte comune? Eu sper că da! Doamne ajută! |
|
|
||||
|
||||
|
Si din Maria Fecioara si S-a facut om. Voi credeti ca Maica Domnului este Fecioara? Noi asa credem, nu stiu voi.
|
|||
|
|||
|
Bineînțeles credem că a fost sfântă și fecioară, doar de aceea a fost aleasă de Dumnezeu. Nu trebuie să credeți toate minciunile ce ne fac pe noi hulitori de maica Domnului.
|
|
|
|||
|
|||
|
Aia cu crezu e falsa;
Daca ne punem sa analizam fiecare parte a crezului o sa vezi ca e exact pe dos. |
|
|
|||
|
|||
|
Dacă nu crezi, putem continua de unde am rămas... Aceasta a fost intenția când am deschis topicul.
|
|
|
|||
|
|||
|
Bine, haideti sa admitem ca avem acelasi Crez. Sa admitem ca o consideram cu totii pe Preasfanta Fecioara ca preacurata si pururea fecioara si Maica Domnului. Desi aici cred ca ne diferentiem, pentru ca in BO exista un cult extraordinar fata de Preasfanta. La fel si in BC.
Si sa mai facem un pas. Sfanta Euharistie este simbol sau prezenta vie a Mantuitorului sub chipul speciilor? |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Însă în esență, noi credem la fel că la fel cum pâinea și vinul le asimilăm și devin parte a trupului nostru, deci trăim; la fel asimilând învățătura și caracterul lui Hristos în noi, ele devin mod de viață și astfel trăim. Trăim nu numai acum, ci vom avea "parte cu El" și în veșnica Lui Împărăție. |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
dar "si intr-Unul Domn Iisus Hristos,Unul Nascut" dar prin Intruparea Sa ce intelegi? "care pentru noi oamenii si pentru a noastra mantuire S-a Intrupat" dar prin "a Inviat a treia zi dupa Scripturi" si prin "va sa vina sa judece vii si mortii ca" dar despre Duhul Sfant ce credeti? Ai sa vezi cat de izbitor de diferita este credinta adevarata fata de cultul adventist. |
![]() |
| Thread Tools | |
| Moduri de afișare | |
|
Subiecte asemănătoare
|
||||
| Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
| Noi avem nou martir | mihaiB | Stiri, actualitati, anunturi | 9 | 07.11.2012 20:51:45 |
| BOR, rabinii si cooperarea pentru "binele comun" | Decebal | Biserica Ortodoxa Romana | 4 | 10.09.2012 22:07:28 |
| Ce au miscarea legionara si musulmanismul in comun? | mihailt | Generalitati | 14 | 02.11.2010 22:35:34 |
| Avem Patriarh | danyel | Stiri, actualitati, anunturi | 34 | 11.02.2009 23:03:42 |
|
|