Lacrimi cred ca esti subiectiva cand spui "Sunt convinsa ca exista si oameni buni in acest cult, dar eu nu i-am cunoscut...".De ce spui ca nu ai cunoscut oameni buni in acest cult?Intr-adevar unii din acest cult nu ii agreaza pe cei de alta religie cum sunt ortodocsii(dar nici ortodocsii nu ii agreaza:),sunt mai distanti fata de ei.Asta nu inseamna ca sunt rai,sunt convins ca daca vei fi nevoita sa apelezi la unii dintre ei,daca ei sunt cu adevarat slujitori ai Lui Dumnezeu,te vor ajuta indiferent de ce religie esti.Si iar spui "Biblia sub brat, minciuna si mandria".Crede-ma biblia,minciuna si mandria nu se impaca deloc:).Nu stiu de ce spui ca sunt mincinosi.Pe cine sa minta?Ce au de castigat de aici?Iar nu stiu de ce vorbesti despre mandrie,chiar se feresc de mandrie,si cred ca stii despre ce vorbesc,prin felul in care se comporta sau se imbraca,vor sa fie smeriti.Si tot nu inteleg de ce spui ca "in realitate sunt pacalititi".De ce crezi asa ceva?
In ceea ce priveste casnicia ta voi incerca sa iti dau cateva sfaturi desi poate nu sunt in masura sau nu sunt vreun psiholog sau orice altceva de genul acesta.
Incearca putin sa te pui in locul lui ca sa intelegi cum stau lucrurile.
Tu nu ti-ai pus niciodata intrebarea ce l-a determinat pe sotul tau sa se boteze la penticostali? Oare doar pentru ca este slab?Macar l-ai intrebat?
Dar nu trebuie sa fii trista pentru asta.Stii doar cu cine te-ai casatorit.Faptul ca a trecut la o alta religie nu inseamna ca nu te mai iubeste,sau orice iti inchipui.Tu spui ca suferi,sa fii sigura ca si el sufera,e imposibil sa simta altfel,chiar daca iti poate da de inteles ca nu.
Ma bucur ca nu ai fugit "ca o lasa".Indiferent ce ar face tu trebuie sa ii fii mereu alaturi pentru ca asa ai promis la Sfanta Taina a cununiei.E grav ca spui ca nu mai exista comunicare intre voi,dar cred ca esti constienta ca este vina amandurora pentru asta.Incearca sa discuti cu el,nu conteaza pe ce tema,da-i de inteles ca inca ii esti alaturi si vei vedea ca si el se va deschide din nou fata de tine.Faptul ca el a trecut la alta religie,crede in lucruri care tie iti par bizare,nu este un motiv sa rupeti o casnicie.E grav ca spui ca nu va mai sfatuiti.Nu pot sa aprob ceea ce face aici sotul tau.Dar trebuie sa ii arati ca ai ramas alaturi de el,comporta-te cu el ca si cum nu s-a intamplat nimic, si vei vedea ca toate lucrurile se vor rezolva.Degeaba te intristezi,asta nu va schimba cu nimic situatia,nu iti va face decat rau.
Eu nu iti doresc decat sa ai o casnicie fericita.
|