![]() |
![]() |
|
|
|
|
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
Last edited by georgeval; 16.11.2009 at 22:17:50. |
|
|
|||
|
|||
|
Nu dețin ceva care să verifice informațiile. Dețin aceste informații de la oameni care cunosc rănduiala bisericească și care studiază cărțile scrise în limba slavonă.
|
|||
|
|||
|
Si la noi se citeste ,sau ar trebui sa se citeasca in continuu Psaltirea 3 zile
|
|
|
|||
|
|||
|
Si la noi se citeste sau ar trebui sa se citeasca in continuu Psaltirea
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Nu stiu de ce in secolul XXI dam la o parte ce ne invata stiinta si folosim carti despre spiritualitate pentru concluzii semidocte. Probabil si din cauza credintei ca exista suflet ca entitate separata. Daca nu am fi inzestrati cu creier ,am percepe noi ca sintem un suflet (pe de-a intregul)? Inima este folosita simbolic ca centru al afectivitatii ,ca loc unde se cuibareste dragostea in timp ce ratiunea spunem ca o avem in creier. Se face o legatura in felul nostru de exprimare cind unim inima cu creierul ,altfel s-ar ajunge la extreme care ne pot afecta . Inima alege dragostea chiar daca e pentru ceva bun sau rau ,pe cind ratiunea rece ne ajuta sa alegem cele doua cai. |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
|
|||
|
|||
|
Citat:
Biblia ne-a fost data in scop spiritual spre a ne intoarce spre Dumnezeu . Cei care o folosesc in stiinte exacte vor ajunge si prin drumuri infundate. Asa ca prefer sa fiu mai precaut. Pentru cautarea stiintifica Dumnezeu care a creat totul, ne trimite la ce ne inconjoara ca sa intelegem frumusetea lucrurilor create de El si sa le descoperim acolo ,nu in Biblie. Nu uita ca Biblia e scrisa de oameni si nu va putea niciodata sa ne spuna absolut tot despre voia Domnului. In ea gasim tot ce ne trebuie pentru a -L descoperi pe Hristos ca sa fim mintuiti prin El si numai prin El. |
|
|
||||
|
||||
|
Dar sa nu uitam ca este inspirata Scriptura. Corect, in ea nu se epuizeaza revelatia. Nu pot avea o interpretare "docta" daca nu am o pregatire duhovniceasca. Sa nu uitam ca s-a scris in Duh si nu poate fi interpretata decat in Duhul.
|
|
|
||||
|
||||
|
Scuze lui Iustin45,nu am citit tot inainte sa postez acel verset,deja il postase.
|
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
| Moduri de afișare | |
|
Subiecte asemănătoare
|