![]() |
![]() |
|
|
|
|||||||
| Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Daca Dumnezeu nu si-a dat nici un nume(si a interzis la modul vehement sa fie numit intr-un fel sau altul cum poti tu afirma ca Dumnezeul la care se roaga musulmanii, budustii, hindusii, catolicii, protestantii, masonii, iudeii samd nu este acelasi cu Dumnezeul Ortodocsilor? Cumva noi avem o intelegere secreta de club privat ortodox cu Dumnezeu?, in care ne-a spus ca el este doar al romanilor ortodocsi, PACT de care pur intimplator nimeni nu stie? Sf Apostol Pavel a fost clar pentru globalizare, integrare a credintelor locale in crestinism prin adaugarea la intelegerea conceptului de Dumnezeu si NOUL CONCEPT revelat de el, a lui Hristos Mintuitorul. Astfel a avansat el in lumea "dumnezeului vechi" care de fapt nu era vechi ci doar incomplet. Deci acum fiecare face ce vrea cu aceast nou CAPITOL introdus de Apostoli in completarea intelegerii revelatiei divine lasate oamenilor spre IMBUNATATIRE Unii au acceptat altii inca se mai scarpina pe cap ce sa faca, si nu-i grabeste nimeni. Dumnezeu are rabdare, iar daca nu inteleg, vor fi judecati dupa legile locale care se invirt in mare parte in JURUL INIMII ...cele(Iudeice, budiste, musulmane, samd) |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Stii Crezul? Copilul meu il stie! Nu este Dumnezeu marturisit in crez? Inseamna ca ei se inchina la altceva! La produsul imaginatiei lor, adica. Iaca am explicat pe intelesul unui copil. Si nu avem mult timp sa ne scarpinam in cap, cum spui tu. http://www.youtube.com/watch?v=qzwT4TplAaM Last edited by anna21; 13.11.2009 at 19:50:02. |
|
|
|||
|
|||
|
Citesc și tot citesc și mă iertați dar nu înțeleg ce caută acest subiect la "Umanitare" ? ! ?
Cred că la "Pocăința" era mai bine așezat. |
|
|
||||
|
||||
|
Iarta-ma sora Dorina, nu e vorba de POCAINTA ca stare de penitenta, ci sunt probleme care ne privesc pe NOI pe TOTI!!! Si atunci am decis sa scriu la „umanitare”!!! Iarta-ma!!
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Vreți voi părinți
Vreți voi părinți, să fie copii voștri sfinți? Scăldați-i nu în apă,ci-n lacrime fierbinți. Hrăniți-i nu cu pâinea aceasta pe pământ, Ci cu puterea dulce a sfântului cuvânt. Vreți voi să vă asculte în totul și mereu! - Dar ascultați voi oare așa de Dumnezeu? Vreți voi ca ei să fie copii ai firii noi? - Dar viața voastră cum e,și ce văd ei la voi? Îi vreți cu-îmbrăcămintea smeriți și cumpătați Și cu umblări curate,dar voi cum vă purtați? Când voi umblați ca lumea și vă purtați așa, Voi veți purta osândă de creșterea lor rea! Cădeți mai bine-n lacrimi cu-amar să vă rugați Să vi se ierte vina și viața să schimbați. Abia atunci vor crește și-ai vostri fii frumos Cu sufletul și trupul urmași ai lui Hristos! |
|
|
|||
|
|||
|
Nici eu nu vad locul acestui articol in sectiunea asta, dedicata oamenilor aflati in necaz. Este ca o ironie pentru ei: "trebuie sa suferiti pentru ca parintii vostri au fost pacatosi."
Geo, iarta-ma dar esti viitor preot - mai stii una din prouncile lui Iisus: respecti pe mama si pe tatal tau...? Si noi ne apucam aici, pe un forum crestin sa lovim in parinti si sa-i judecam. Asta e una la mana A doua: Geo, iti scriu plangand, crede-ma. La inceput am crezut ca-l citesc pe Par. Cleopa. Fix copia lui, dar pe un ton mai bland. De ce sunt oamenii casatoriti desfranati? Si cand sa mai faca ei copii, cand toate zilele sunt interzise. Te rog eu mult numara pe calendar zilele interzise: 5 din saptamana, posturile toate si sarbatorile, toate zilele cu liturghii si spune-mi cate zile raman din an pentru sotul/sotia si pentru a face copii. Cum sa respectam sotul/sotia alungandu-l mereu de la noi? Da, pentru calugari este asa usor sa vorbeasca si sa judece pe cei casatoriti. De ce asa? Dumnezeu ne-a dat Taina cununiei si ne-a binecuvantat casatoria si ne-a spus sa ne inmultim. Tu inca nu stii Geo, nu esti casa torit, dar ai sa aflii curand totul si ai sa gandesti mai altfel. Sper, cel putin. Si sa nu uitam ca un copil nu se face la prima apasare de buton. Poate la unii da, dar la multi altii trebuie mult "lucru", in zilele propice, etc. Dar numai oamenii casatoriti stiu asta... A treia: Suntem fiecare cu crucea noastra intr-un cuvant (necazuri, greutati etc.), dar cine este de vina nu putem stii. Cand si cum ne-au conceput parintii nu stim. Or fi facut ei greseli, dar cine suntem noi sa judecam asta? Si de ce sa fie ei vinovati de totul. Vinovata este si lumea din jur si halul in care a ajuns, vinovat este omul insusi care a adus lumea in starea asta, lipsa de iubire a lui etc. Sa nu mai dam vina pe parinti, pe post, pe casatoriti. Sa cautam sa intelegem invataturile lui Iisus asa cum le-a lasat si nu asa cum convin unora si altora. Da, sa respectam in toate niste limite...normale. Geo, iarta-ma - n-am nimic cu persoana ta, dar te rog eu nu mai lovi mereu in oameni cu ceea ce le-a dat lor Dumnezeu: ba in femeie lovesti, ba in cei casatoriti (chiar si prin aceste citate). Suntem toti fapturi ale lui Dumnezeu si nu suntem mai prejos decat altii si poate ca ne nevoim mai mult decat iti inchipui si isi inchipuie altii, ca femei si cu raspunderea unei familii pe care trebuie s-o respectam, a omului de langa noi. Casatoria fara relatii trupesti este interzisa din cate stiu. Mai bine gandeste-te tu si ajuta si pe altii aflati in pragul casniciei si nasterii de copii cum sa se poarte cu sotul/sotia, cum sa se imaparta intre om/familie si Dumnezeu, ca sa nu indurereze pe nici unul, sa nu se ajunga la lacrimi, la cuiburi fara copii si lacrimi in suflet, la divort, sau la trimiterea sotului/sotiei pe cai cu adevarat nepermise. |
|
|
||||
|
||||
|
Iarta-ma sora Sophia, NU AM NIMIC CU NIMENI! Articolul nu-mi apartine este a parintelui Arsenie Boca, mi-a placut si l-am postat! NU te priveste personal, nu l-am pus pt fratia ta, cine vrea sa il citeasca si il accepta asa cum e el, bine, cine nu-l accepta, iar bine. Ideea este ca pacatele parintilor sunt trase de copii! Asta este „blestemul” dumnezeiesc pt curatirea pactelor parintilor!
Te rog frumos nu te lua de mine si nu ma jigni ca nimic din ce fac nu fac cu atentie ridicata asupra cuiva ci asupra realitatii UMANE!!! Doar atat! Poate cineva care citeste se regaseste in cuvintele Parintelui si il ajuta... de ce trebuie fratia ta sa te iei de mine??? TE ROG FRUMOS IARTA-MA! NU AM VRUT SA FAC RAU NIMANUI!!! POATE AI DREPTATE, CA SA NU MAI POSTEZ NIMIC NICIODATA!!! Fii binecuvantata!!! |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Nu mai este ca pe vremuri cind ABSOLUT TOATA COMUNITATEA participa " cu suturi in fund" la corectarea greselilor de comportament a copiilor Copiii sunt luati "cu asalt" TRUP si suflet de catre jocuri, video, internet, tv, si a alte prostii nesanctionate de comunitate ale anturajului. Nimanui nu-i mai pasa sau le este frica! |
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
|
|||
|
|||
|
Citat:
Priveste Crezul! CREZUL Cred Într-Unul Dumnezeu, Tatăl Atoțiitorul, Făcătorul cerului și al pământului, văzutelor tuturor și nevăzutelor. PINA AICI TOATE RELIGIILE CRED LA MODUL ABSOLUT IN ACESTE DOUA VERSURI LA FEL MAI DEPARTE CONTINUA CU "SPECIFICUL" CRESTIN deci care-i neintelegerea ta? (Unii vor fi judecati pentru primele doua versuri, altii SI dupa poruncile lui Hristos) mie mi se pare foarte clar si fara nu stiu ce arama inchipuita de tine) Și întru Unul Domn Iisus Hristos, Fiul lui Dumnezeu, Unul-Născut, Care din Tătal S-a născut, mai înainte de toți vecii. Lumină din Lumină, Dumnezeu adevărat din Dumnezeu adevărat, Născut, nu făcut, Cel de o ființă cu Tatăl, prin Care toate s-au făcut. Care pentru noi oamenii și pentru a noastră mântuire S-a pogorât din ceruri Și S-a întrupat de la Duhul Sfânt și din Maria Fecioara Și S-a făcut om. Și S-a răstignit pentru noi în zilele lui Pilat din Pont, Și a pătimit și S-a îngropat. Și a înviat a treia zi după Scripturi . Și S-a suit la ceruri și Șade de-a dreapta Tatălui. Și iarași va să vină cu slavă, să judece viii și morții, A cărui Împărăție nu va avea sfârșit. Și întru Duhul Sfânt, Domnul de viață Făcătorul, Care din Tatăl purcede, Cela ce împreună cu Tatăl și cu Fiul Este închinat și slăvit, Care a grăit prin prooroci. Întru-una Sfântă Sobornicească și apostolească Biserică, Mărturisesc un botez întru iertarea păcatelor, Aștept învierea morților și viața veacului ce va să fie. Amin ! |
![]() |
| Thread Tools | |
| Moduri de afișare | |
|
Subiecte asemănătoare
|
||||
| Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
| Parintele Arsenie Boca - Despre dragostea lui Dumnezeu fata de oameni | cristian67 | Intrebari utilizatori | 0 | 08.09.2010 13:09:06 |
| Parintele Arsenie Boca | marlene | Stiri, actualitati, anunturi | 23 | 31.12.2009 13:44:31 |
| Parintele Ilie Cleopa catre Parintele Arsenie Boca | Laurentiu | Mari Duhovnici si predicile lor | 0 | 04.02.2007 16:57:47 |
|
|