Citat:
În prealabil postat de laurschepsis
Doamne-ajuta!
Nimeni nu-si doreste sa fie umilit. Dar, de la un anume nivel este posibil sa simti ocara ca pe o lauda si lauda ca pe o ocara. Asta inseamna ca esti masochist sau ca ai ajuns la un nivel superior de intelegere a rostului tau prin aceasta viata?
Din nefericire, de prea multe ori confundam ce a facut Iisus Hristos cu ce a spus sa facem. Noi nu suntem aici cu misiunea cu care a venit Dumnezeu printre noi. Noi suntem aici impreuna cu Hristos, pentru a inmulti prin Hristos talantii primiti, in dezmarginirea noastra catre Hristos.
Doamne-ajuta!
|
Laur, iar eu iti spun ca asta e apanajul omului slab , " pres pentru ceilalti" nativ...dar nu pentru ca isi doreste el sa ajunga asa, ci tocmai pentru ca nu schimba ceva la el.
Mantuitorul nu a fost umilit din cauza modului cum gesticula, a culorii parului, caracterului sau, sau a modului cum se exprima...si poti sa imi spui tu orice mi-ai spune, insa daca o persoana este iritanta e greseala ei, si nu se poate asemana cu Mantuitorul oricat s-ar autosugestiona.
Exista oameni secanti, slabi, tolomaci, bolanzi, genul "ochi de catel milog",lenti ... iar astia fac un pacat foarte grav in momentul in care isi gasesc apanajul in modelul Hristic si practic se considera perfecti, martiri, crestini adevarati, in timp ce ceilalti sunt mari persecutori...dar unde Doamne iarta-ma este elementul religios pentru care sunt atacati ????? Nu exista...iar ei sunt in general atacati si umiliti pentru ca ceva din atitudinea lor e foarte enervant si irita, atat.
Multumesc lui Dumnezeu, dar eu nu sunt genul de om care sa fie tratat cum considera fiecare de cuviinta, dar cu siguranta sunt tratata exact asa cum vreau eu sa fiu...sunt respectoasa si politicoasa, asa sunt tratata la randul meu, nu sunt pres de sters picioarele-nu pot fi tratata asa, daca cineva foloseste un vocabular pe care eu nu il apreciez...ei bine spun imediat si nu il mai foloseste

...si uite asa, daca toti s-ar respecta, nu i-am mai indemna pe cei din jurul nostru la pacate
Doamne ajuta!