![]() |
![]() |
|
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
deci maica domului se mira de ce ingerul i se inchina!auzi, INGERUL!oare nu se cuvine cu atat mai mult omului sa i se inchine? cand era pe cruce, Hristos o incredinteaza pe maica Sa tocmai ucenicului iubit, ca acesta sa-i poarte de grija si sa aiba grija de ea ca de o mama."fiule, iata mama ta". deci atat de mult a iubit-o Hristos incat a incredintat-o ucenicului sau iubit ca sa aiba grija de ea. oare nu cu atat mai mult ar trebui sa o iubim noi,cei de pe pamant, daca insusi Hristos ne-a lasat un model despre cum sa o iubim si sa o cinstim? de ce nu au vb apostolii despre cinstirea maicii Domnului? f simplu. datorita conjuncturii in care se aflau, fiind inconjurat de popoare politeiste, care ar fi putut sa faca un cult al ei, neglijand total cinstirea lui Dumnezeu! vedem aceasta predispozitie a oamenilor acelor vremuri in insasi epistolel pauline, in care sf apostol pavel, mahnit de faptul ca unii incepusersa sa spuna ca sunt ai lui hristos, altii ai lui Sila, altii ai lui Pavel."oare pavel s-a rastignit ptr voi?"(citez din memorie, deci se poate sa fie un pic modificat) pt fiecare om cea mai importanta fiinta este MAMA SA, deci e firesc ca si ptr Hristos mama sa insemna o fiinta foarte draga. una dintre cele mai mari jigniri care le poti aduce unui om e sa o ponegresti pe mama sa, sa i aduci vorbe de ocara. Oare Hristos, care o iubeste atat, nu se mahneste cand vede ca oamenii, o mana de tarana, indraznesc sa o ponegreasca pe acesta fiinta atat de sfanta???????? |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Sfintii Apostoli au dorit "sa nu stie nimic intre noi, decat pe Hristos si El rastignit" (versetul din semnatura mea). Citat:
Poate, fara sa va dati seama, din prea mult zel, chiar dvs. o ponegriti. Stiti cum? Nerespectandu-i invatatura pe care a dat-o oamenilor. Cu ocazia nuntii din Cana Galileii (Ioan cap. 2) Maica Domnului ne invata sa facem orice ne va spune Mantuitorul.(vers. 5). Este singura invatatura pe care o da oamenilor. Apoi, dispare, aproape complet, din peisajul biblic. Ultima data este pomenita in Fapte cap. 1:14. Haideti sa-i cinstim pe Sfintii Apostoli si pe Maica Domnului, respectand invataturile lor. Prin adaugirile noastre nu facem decat sa stricam. Apoi, mai avem si indrazneala sa-i acuzam pe altii de ponegrire. |
|
|||
|
|||
![]()
Sfantul Ioan Gura de Aur are o talcuire a versetelor din Evanghelia dupa Ioan cap. 2 (in special versetele 4 si 5), care nu sunt agreeate de ortodoxie (se vede ca Sfantul Ioan Gura de Aur nu a fost de acord cu amestecul Maicii Domnului ca "intermediar" intre oameni si Hristos. Maica Domnului repara aceasta greseala, retragandu-se si invatandu-ne "sa facem tot ce ne va spune El" ).
|
|
||||
|
||||
![]()
Domnule Condor,
La nunta din Cana Galileii ni se descopera si ca Dumnezeu a randuit ca Preasfanta Nascatoare de Dumnezeu sa se poata ruga Fiului Sau pentru a-i ajuta pe semeni. Inca nu venise vremea minunilor (Ioan 2, 4), dar Iisus Hristos nu a refuzat-o pe mama Lui care a insistat in mod smerit sa ca El sa rezolve problema lor. Simplu si clar ca buna ziua. Noi avem o cantare de lauda in care marturisim ca Preasfanta Fecioara este "mai cinstita decat Heruvimii si mai marita fara de asemanare decat Serafimii". Ce inseamna acest lucru? Maica Domnului este faptura care s-a apropiat cel mai mult de asemanarea cu Dumnezeu, mai presus decat au reusit ingerii sau oricare dintre oameni. Si este logic sa fie asa, din moment ce este Nascatoare de Dumnezeu, din care Dumnezeu-Fiul a primit trup si sange devenind Frate cu noi, prin Care am primit posibilitatea mantuirii de rau. Prin binele pe care l-a facut, ea a capatat slava cea mai mare in Imparatia Cerurilor si, ceea ce vreau neaparat sa subliniez, asemanarea ei cu Dumnezeu, adica scopul la care tinde orice om si pe care ea l-a atins cel mai mult, aceasta asemanare ii permite sa faca in continuare cat mai mult bine ajutandu-ne cu rugaciunile sale puternice in lupta noastra impotriva raului. La fel si Sfintii continua prin rugaciunile lor sa ne trimita ajutorul Lui Dumnezeu. Chiar si dupa Judecata, in "veacurile" viitoare cei mantuiti vor inainta mereu in bine la nesfarsit, dar nu stim in ce fel, vom vedea. Ti se pare ilogic ce spun? In perspectiva ortodoxa, normal, caci stiu credinta ta in intreruperea vietii de la moarte pana la Invierea generala...
Să nu abați inima mea spre cuvinte de vicleșug, ca să-mi dezvinovățesc păcatele mele; Psalmul 140, 4 Ascultați Noul Testament ortodox online. Last edited by Florin-Ionut; 21.10.2009 at 16:59:39. |
|
|||
|
|||
![]()
nu mai aruncati margaritarele porcilor si cele sfinte cainilor
|
|
||||
|
||||
![]()
Insa suntem datori sa ne iubim unii pe altii, nu? Ce daca cel cazut intre talhari este de alt neam, il lasam sa moara pe carare?
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Cred ca cel mai logic ar fi, din orice perspectiva, sa ascultam de ceea ce ne-au spus Sfintii Apostoli ai Domnului Iisus Hristos, referitor la Maica Domnului. |
|
|||
|
|||
![]()
pune mana si citeste atunci , iti recomand Sfantul Ioan Maximovici - Cinstirea Maicii Domnului in teologia ortodoxa si Adrian Lucian Dinu - Maica Domnului in Teologia Sfintilor Parinti ;
uite si linkuri mai iti dau sa fie bine : http://www.scribd.com/doc/8011248/Sf...ditia-Ortodoxa http://www.scribd.com/doc/2058180/Ad...ntilor-Parinti |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Eu va recomand scrierile Sfintilor Apostoli, contemporani cu Domnul Iisus Hristos (le gasiti in Sfanta Scriptura). Va recomand si scrierile Sfantului Ioan Gura de Aur. Postez un comentariu la Ioan 2:4. Imi pare rau ca nu am gasit nici un site romanesc cu acest comentariu (de inteles, nu place ortodoxiei ce spune Sfantul Ioan Gura de Aur). http://www.ccel.org/ccel/schaff/npnf114.iv.xxiv.html O intrebare importanta: stiti de cand au inceput crestinii sa o venereze pe Maica Domnului. Daca se poate sa dati un raspuns documentat (nu abureli din care sa reiasa ca a venerat-o insusi Hristos). |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
46. Și a zis Maria: Mărește sufletul meu pe Domnul. 47. Și s-a bucurat duhul meu de Dumnezeu, Mântuitorul meu, 48. Că a căutat spre smerenia roabei Sale. Că, iată, de acum mă vor ferici toate neamurile. 49. Că mi-a făcut mie mărire Cel Puternic și sfânt este numele Lui.
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Maica Domnului | NEKTARIOS. | Intamplari adevarate | 1 | 25.09.2014 08:14:13 |
Maica Domnului | steliana-steli | Generalitati | 23 | 03.07.2014 18:59:57 |
Maica domnului | patricia2006 | Rugaciuni | 7 | 29.09.2012 10:44:47 |
Maica domnului | cristina13 | Mari Duhovnici si predicile lor | 6 | 06.06.2010 02:20:01 |
Maica Domnului | catalinabalhui | Stiri, actualitati, anunturi | 1 | 03.08.2009 13:11:05 |
|