![]() |
![]() |
|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Cu mare bucurie vă spun că sunt pe forum câțiva creștini milostivi care discret,vor să trimită lunar câte o sumă modestă de bani ce le va suplimenta alocația și ajutorul de la stat,insuficiente pentru trailul lor. |
|
|||
|
|||
![]()
Multumim, Dorina.
Te rog sa ne spui daca si in ce masura se implica si cele doua fundatii umanitare. |
|
|||
|
|||
![]()
Am reușit în sfârșit să ajungem la Târgu-Bujor.Deja este foarte frig.Sobele erau gata ,urma să le pună burlanele.Într-o camereă era văruit și se afla o canapea dăruită de cineva.Se aranjau hăinuțele într-un loc improvizat deoarece acel dulap stricat a fost dat afară.Era spălat și pe jos iar copii cei mici erau în pat sub o plapumă așa cum veți vedea.
În cealaltă cameră două creștine vrednice dădeau cu var.Paturile cele vechi au fost scuturate și curățate după putera lor. |
|
|||
|
|||
![]()
Le-am dus căruțul,bidonul pentru apă,încălțăminte,jucării hăinuțe de iarnă.Din banii adunați de părintele la biserica dumnealui s-au cumpărat alimente ,sucuri,dulciuri.
Mulțumim pe această cale tuturor celor care au inițiat ,care au pus munca și banul lor pentru ca această familie să aibă în această iarnă puțin mai mult decât iarna trecută. Mulțumim părintelui Adrian care s-a deplasat cu mașina proprie și care a pus mult suflet pentru a aduna ceva bânuți și lucrușoare de la credincioșii pe care îi păstorește și care au contribuit cu ce au putut pentru ca acești necâjiți să mai aibă câteva zile ce pune pe masă. Geamuri nu s-au găsit,nu au nici șifonier,nu au încă lemne.Să sperăm că ajutați de Dumnezeu,de rugăciunile noastre vor termina curățenia și atunci cnd vom mai merge la ei va ieși fum pe coșuri și nu vor mai fi geamuril lipsă. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
S-au facut progrese si asta e promitator. Omul sfinteste locul! Un lucru nu inteleg: de ce se pastreaza ambele paturi din camera cu TV, ambele stricate si ca vai de lume,si nu se scoate unul dintre ele, ca fetele in sfarsit sa doarma separat de baieti si tatal. In felul acesta s-ar face loc pentru o masa cu scaune, care altfel nu are loc nicaieri. O sugestie: poate discutati acest aspect data viitoare cand mai mergeti pe acolo... Cunoscand acum casa, stiu acum unde s-ar putea improviza un loc in care sa se spele, si anume pe holul de la intrare, in fata dulapului de bucatarie - care intre noi fie vorba, necesita si el o mana de vopsea, pentru a arata cat de cat bine- si unde s-ar putea trage o perdea de plastic, atunci cand se spala cineva acolo. Ar fi loc destul pentru cadita pe care ati cumparat-o. Incerc sa mai trimit odata o perdea de plastic pentru baie, in cazul in care perdeaua si carligele nu se gasesc printre lucrurile primite. Sa nu uitam si o oglinda, caci nu e sigur ca acesti copii stiu cum arata! Citat:
As vrea sa intreb daca s-a discutat posibilitatea deschiderii unui cont pe numele dlui Fanel Balcan. S-ar putea trimite bani in cont pentru lemne, dulap si alte necesitati, cu conditia ca acesta sa fie deschis si facut cunoscut aici pe forum. Dar stiu ca timpul e intotdeauna prea scurt pentru a rezolva toate problemele. Dorina, cred ca le-ar trebui si o galeata de apa cu capac, speciala pentru apa de baut. Deasemeni un bidon cu robinet, pentru spalat pe maini si fata. Intr-un fel sau altul trebuie sa-i ajutam sa-si formeze unele deprinderi in ceea ce priveste igiena. Cam cat costa o masa de bucatarie cu 6 scaune? Le este f necesara pentru a aduna familia in jurul ei la ora mesei, precum si pentru a servi la facutul lectiilor. Sunt cel putin 3 copii, care merg la scoala si nu au un loc de facut lectiile. Intrebare: scoala a inceput de o luna; oare au cartile, caietele si rechizitele necesare?!? Sa nu uitam ca in vechiul cont mai erau 693 coroane daneze, care nu s-au scos, si care ar fi foarte folositoare acum... |
|
|||
|
|||
![]()
Cel mai mare dusman al acestor copii este plictiseala. Fara o indrumare ei nu stiu ce sa faca cu timpul pe care il au, prea mult si nestructurat.
Dar agentul maternal nu poate fi contactat pentru a se implica mai mult? Scoala nu-i poate atrage pe copiii, care merg la scoala la activitati extrascolare: sport, desen, muzica, etc.? |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Sigur ca se pot face astfel de activitati de catre profesori care se ofera benevol. In tara astfel de activitati extrascolare nu sunt remunerate, si foarte putini dascali aleg sa lucreze cu copiii gratis in timpul lor liber. La salariile care sunt in invatamant, fiecare profesor se orieteaza in timpul liber spre ceva ce poate rotunji bugetul familiei. Tatal ce program are, cate ore pe zi lucreaza? Ar putea fi sprijinit putin sa organizeze timpul copiilor atunci cand este cu ei. Si cine ar putea sa-l ajute in acest sens? |
![]() |
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
rugaciuni pentru copii | urzicuta | Generalitati | 14 | 24.07.2012 21:28:09 |
Familia fara copii | anonim97 | Spiritualitatea ortodoxa | 9 | 08.07.2011 23:24:12 |
rugaciune pentru copii | ginabadea | Pocainta | 4 | 19.03.2010 00:38:42 |
postul pentru copii | MarinaAlca | Generalitati | 17 | 19.08.2009 12:31:55 |
|