Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 05.10.2009, 12:38:37
AndruscaCIM's Avatar
AndruscaCIM AndruscaCIM is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.08.2009
Locație: Germania
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de zaharia_2009 Vezi mesajul
pt. andruscaCIM:
Sora,te rog sa nu te superi pe mine pt. interventia la subiectul ,,duhovnicul" Este adevarat ca propriile pareri ne tradeaza credinta, mentalitatea ,parerile... dar efectiv cu tine nu am nimic de ,,atins" sau ,,mustrat" .Am folosit insa ocazia aparuta pt. a spune si altora ce am auzit eu despre duhovnic ca ar fi. Eu am crezut asa, am si procedat asa ...si pt. ca mi s-a parut bine,potrivit am vrut sa arat si alta fata a subiectului. Este adevarat ,eu sunt mai colerica,nu stiu, ma aprind mai repede,am arderi mai rapide,uneori parca si bunul simt il mai ,,ciobesc" dar adulta fiind am dobindit ca fel de exprimare pe cel direct,fatis, taios pt. lucrurile care cred ca sunt gresite. De aceea de multe ori imi si cer scuze,pt. iertare si nu pt. coplezenta !
Pentru ce sa ma supar???? Ai foarte mare dreptate, numai ca am vrut sa fiu putin mai explicita, pentru ca am tot incercat sa imi expun punctul de vedere referitor la ce ar trebui sa facem si noi pentru noi insine. Eu respect foarte mult Taina Spovedaniei si de asemenea existenta duhovnicului in viata crestinului...insa voiam sa subliniez ca eu cred ca exista oameni care nu se gandesc niciodata sa isi aloce jumatate de ora pe un scaun/banca in aer liber si sa mai mediteze la ce ar trebui sa schimbe in ei, sa se intrebe unde gresesc in anumite situatii repetitive...pentru ca tot ceea ce le vine in minte este sa fuga repede la duhovnic crezand ca asa se rezolva totul in viata.

Doamne ajuta!

Citat:
În prealabil postat de linistea Vezi mesajul
fiind din tagma juniorilor care va supara pe voi senioarele orice argument paleste in fata intelepciunii voastre pline de har,voi detineti adevarul absolut plin de fariseism...

dupa cum zicea cineva aici sunt cazuri in care si duhovnicul iti spune sa te duci la doctor,psiholog,psihiatru,insa in lumea voastra unde canta ingerasii probabil ca n-ati auzit de cazuri de genul asta,cum ar fi sinucideri din dragoste,etc,nu toti care vin la duhovnic imediat primesc invatatura si gata se lumineaza.....ascultarea de duhovnic se face in timp,treb. sa lucrezi la asta,sunt copii de 18-21 de ani care nu au rabdare au probleme diverse...

ma repet si duhovnicul te trimite la doctor cand ai probleme
Normal ca exista tot felul de cazuri, insa eu chiar cred ca e de datoria noastra sa facem in asa fel incat sa nu ajungem la sinucideri din dragoste sau din cauza perioadei de criza...pentru ca Dumnezeu cred ca ne-a inzestrat cu de toate pentru a putea gandi si a ne intelepti fara sa fie nevoie sa tot apelam la sfaturile celor din jur. Nu cred ca exista vreo scuza pentru oamenii care dispera si ajung sa ia decizii triste, nici macar in faptul ca nu si-au gasit duhovnicul cel mai potrivit sau pe cineva care sa ii sfatuiasca. Cred ca in primul rand noi trebuie sa stim ce vrem de la viata, cine suntem, cum suntem si cum trebuie sa fim ( si cred ca absolut toti credinciosii ar trebui sa stie sa se autoevalueze, sa stie cum trebuie sa fie si cum trebuie abordata viata)...si atunci ar fi mai simplu sa ne croim viata cu ajutorul duhovnicului si nicidecum numai datorita lui

Doamne ajuta!
Reply With Quote
Vechi 05.10.2009, 14:45:58
zaharia_2009's Avatar
zaharia_2009 zaharia_2009 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 05.07.2009
Locație: Romania
Implicit pt. fratii si surorile cu spirit de daruire

Va rog sa ma iertati ca sunt asa ignorant si fraierica si cu multe lipsuri...dar va rog spuneti-mi daca inseamna si ce inseamna(cum se traduce) semnul grafic :) si :))))))
Ma incurc si nu mai inteleg simbolistica si as putea gresi !

Ajutati-ma ,va rog si va voi multumi cu prisosinta !

(PS: Un frate sora sau o sora ca un frate, zis : Zaharia !)
Reply With Quote
Vechi 05.10.2009, 15:32:03
AndruscaCIM's Avatar
AndruscaCIM AndruscaCIM is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.08.2009
Locație: Germania
Talking Sper sa iti fie de folos raspunsul meu...

Citat:
În prealabil postat de zaharia_2009 Vezi mesajul
Va rog sa ma iertati ca sunt asa ignorant si fraierica si cu multe lipsuri...dar va rog spuneti-mi daca inseamna si ce inseamna(cum se traduce) semnul grafic :) si :))))))
Ma incurc si nu mai inteleg simbolistica si as putea gresi !

Ajutati-ma ,va rog si va voi multumi cu prisosinta !

(PS: Un frate sora sau o sora ca un frate, zis : Zaharia !)
Incerc eu sa iti raspund :

1. Primul inseamna zambet...un simplu zambet :)

2.Inseamna un ras foarte copios....si cred ca e folosit cu preponderenta de mine, eu rad foarte mult si prin acest semn grafic incerc sa exprim amuzamentul meu.

Sunt semne grafice corespunzatoare emoticoanelor de pe messenger.

Sper ca te-am ajutat!

P.S. Am sa incerc sa nu mai fac uz atat de mult de ele...
Reply With Quote
Vechi 05.10.2009, 21:56:20
zaharia_2009's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de AndruscaCIM Vezi mesajul
Incerc eu sa iti raspund :

1. Primul inseamna zambet...un simplu zambet :)

2.Inseamna un ras foarte copios....si cred ca e folosit cu preponderenta de mine, eu rad foarte mult si prin acest semn grafic incerc sa exprim amuzamentul meu.

Sunt semne grafice corespunzatoare emoticoanelor de pe messenger.

Sper ca te-am ajutat!

P.S. Am sa incerc sa nu mai fac uz atat de mult de ele...

Sa fi binecuvintata si sa ai pace in suflet ... si sa ma ierti ingaduindu-ma cind 'om polemiza!
Reply With Quote
Vechi 06.10.2009, 14:32:28
rebellu007's Avatar
rebellu007 rebellu007 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.08.2007
Implicit ...

apropo de ce zicea andrusca...
duhovnicul meu imi povestea despre cum certa el pe unele fiice duhovnicesti care veneau si se plangeau ca nu isi gasesc baieti.
le lua la "blagoslovit"... :)) saracele erau imbracate in negru, infofolite, cu capul in pamant, de parca ziceai ca-s cine stie ce cuvioase. si le-a spus ca, daca data viitoare nu vin imbracate altfel (adica sa-si puna o fusta cu culori mai vii sau o bluza mai inflorata) nu le mai primeste...
ce vreau sa spun e ca problema e tot in capul lor si nu la duhovnic.
fetele nu fac altceva decat sa se pedepseasca luand atitudinea asta de mironosite. sunt maicute? nu. sunt in doliu? nici atata. atunci? vrei sa te mariti dar cum te astepti sa se apropie un baiat de tine? nimeni nu zice sa-ti pui fusta scurta sau decolteu pana la buric. nu cred ca nu poti sa te imbraci decent si sa fii o fata atragatoare (in sensul bun). si poti sa infrunti privirea unui baiat cu decenta, fara sa-ti curga balele sau sa te holbezi. e valabil mai ales invers...:))) trebuie sa va incurajati in acest sens si sa comunicati. prin cuvinte, prin semne, prin atitudine. Dumnezeu da dar nu baga in traista!

sper ca n-am fost prea mult off topic...
Doamne ajuta!
Reply With Quote
Vechi 05.10.2009, 21:34:08
linistea's Avatar
linistea linistea is offline
Member

Data înregistrării: 29.09.2009
Locație: bucuresti
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AndruscaCIM Vezi mesajul
Pentru ce sa ma supar???? Ai foarte mare dreptate, numai ca am vrut sa fiu putin mai explicita, pentru ca am tot incercat sa imi expun punctul de vedere referitor la ce ar trebui sa facem si noi pentru noi insine. Eu respect foarte mult Taina Spovedaniei si de asemenea existenta duhovnicului in viata crestinului...insa voiam sa subliniez ca eu cred ca exista oameni care nu se gandesc niciodata sa isi aloce jumatate de ora pe un scaun/banca in aer liber si sa mai mediteze la ce ar trebui sa schimbe in ei, sa se intrebe unde gresesc in anumite situatii repetitive...pentru ca tot ceea ce le vine in minte este sa fuga repede la duhovnic crezand ca asa se rezolva totul in viata.

Doamne ajuta!

Normal ca exista tot felul de cazuri, insa eu chiar cred ca e de datoria noastra sa facem in asa fel incat sa nu ajungem la sinucideri din dragoste sau din cauza perioadei de criza...pentru ca Dumnezeu cred ca ne-a inzestrat cu de toate pentru a putea gandi si a ne intelepti fara sa fie nevoie sa tot apelam la sfaturile celor din jur. Nu cred ca exista vreo scuza pentru oamenii care dispera si ajung sa ia decizii triste, nici macar in faptul ca nu si-au gasit duhovnicul cel mai potrivit sau pe cineva care sa ii sfatuiasca. Cred ca in primul rand noi trebuie sa stim ce vrem de la viata, cine suntem, cum suntem si cum trebuie sa fim ( si cred ca absolut toti credinciosii ar trebui sa stie sa se autoevalueze, sa stie cum trebuie sa fie si cum trebuie abordata viata)...si atunci ar fi mai simplu sa ne croim viata cu ajutorul duhovnicului si nicidecum numai datorita lui

Doamne ajuta!
asa ar fi ideal ca toti credinciosii sa fie echilibrati psihic

zaharia tu ce esti sora sau frate? zaharia e nume masculin.
Reply With Quote
Vechi 05.10.2009, 21:53:04
zaharia_2009's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de linistea Vezi mesajul
asa ar fi ideal ca toti credinciosii sa fie echilibrati psihic

zaharia tu ce esti sora sau frate? zaharia e nume masculin.
Sunt un suflet... neutru

Zaharia!

( PS:daca voiesti, urmareste-mi postarile ...este limpede !)
Reply With Quote
Răspunde

Thread Tools
Moduri de afișare