Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 17.09.2009, 20:10:10
Noesisaa's Avatar
Noesisaa Noesisaa is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.10.2008
Locație: Christendom
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de coralina Vezi mesajul

Noesisaa, drept sa spun ma cam deranjeaza psihoanaliza din mesajul tau (partea cu ciuda pe care as simti-o eu...). Eu sunt genul de om devotat firmei pentru care lucreaza, mie imi pasa cand banii se arunca pe fereastra / pe incompetenti / pe lenesi. Eu ma simt demotivata pentru ca in loc sa tragem toti la caruta in mod cinstit, asist la un comportament care frizeaza bunul simt. Cum sa nu ma indigneze situatia cand stiu ca un coleg de-al meu venea la munca si cand era bolnav rau de tot (tusea cu sange), ca seful meu face zilnic 240 de km de naveta, ca un alt coleg are nevasta internata la psihiatrie de 2 luni si tot vine la munca si-si face datoria cum poate el!? Toti avem probleme insa asta nu ne legitimeaza a ne trage in piept angajatorul si a-i supraincarca pe colegi cu sarcini pe care ar trebui sa le rezolvam noi insine!
!
Si uite asa se explica de ce exista in Romania, si nu numai, oameni care mor de extenuare sau ca nu isi trateaza bolile, sau pur si simplu o iau razna din cauza serviciului. Pai daca tie ti se pare de admirat ca cineva vine la munca tusind sange, mie mi se pare strigator la ceruri. Ca seful face 240 de km pe naveta, pai este sef, doar nu o sa stea acasa, si apoi probabil ca iese mai ieftin decat sa isi cumpere aprtament/chirie in Bucuresti, sau unde sunteti voi. Sa nu mai spun ca in vest sunt nenumarati oameni care fac naveta asta in fiecare zi, si fara sa fie sefi. Deci nu vad de unde admiratia.

In fine, mie imi vine greu sa inteleg si sa admir loialitatea asta pana la sange fata de firma, angajator...pai ce, daca muncesti esti platit. Ca doar nu iti este familie, nici nu te-a nascut, nici nu ti-a dat san...Muncesti exact cat esti platit, mai mult nu. Abuzurile incep atunci cand oamenii sunt prea loiali -- cine te pune sa muncesti in locul tipei aleaia care e lenesa? Daca voi angajatii din birou nu ati fi fraieri sa luati asupra voastra si munca celei care nu vrea sa munceasca, patronul ar fi mai responsabil cu cine angajeaza, ar verifica in fiecare zi ce a facut/realizat fiecare angajat in parte, mai ales ca am inteles ca nu sunteti multi...lucru elementar in management. Si viata voastra ar fi mai putin stresanta. In experienta mea, oamenii prosti de buni nu sunt buni de sefi. Fie sunt luati peste picior, fie fiecare face ce vrea, fie n-are macar o leaca de curaj sa puna piciorul in prag, ceea ce duce la un mediu stresant de munca. Dar in fine, lipsa de profesionalism a managementului in ceea ce priveste relatia cu personalul angajat in Romania este considerata absolut normala.

Tot nu inteleg, mai ales ca spui ca esti in relatii mai mult decat cordiale cu seful, de ce nu ii spui de treaba asta care te framanta.
Reply With Quote

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Va cer un sfat Dreamm Generalitati 20 12.07.2011 09:46:19
Un sfat? silent assasin Generalitati 24 30.03.2011 22:24:41
un sfat va rog monacu Impartasania (Taina Euharistiei) 14 25.03.2011 15:01:31
Un sfat va rog potoceanc Generalitati 33 07.09.2010 00:44:39
un sfat de la voi pacifistul Generalitati 19 14.10.2008 19:30:25