Citat:
În prealabil postat de condor
Hai s-o lasam balta. Eu am intrebat ce religie au avut romanii inainte de a deveni ortodocsi. Poti afla singur, cautand pe google "cum a patruns ortodoxismul in Romania". Nu este nevoie sa-mi raspunzi. Am citit ce au scris istorici ca Nicolae Iorga, AD Xenopol si multi altii.
Deja am deviat cam mult de la subiectul topicului "botezul in Biblie".
|
pe vremea geto-dacilor religia a fost monoteista zeul principal fiind Zamolxis si Gebeleus ,dupa venirea romanilor aug.106 e.n.era predominat fenomenul de sincretism religios,dar revenid la botez pe care tu nu intelegi de ce la prunci?si vrei acele paragrafe din Biblie care sa confirme botezul pruncilor...asta vrei?o explicatie concreta???uite eu iti raspund concret dar dupa ce tu imi vei raspunde tot concret cu citate EXACTE asa cum vrei si tu FARA interpretari...OK???????intrebarea:DE CE BISERICA AVENTISTA SI TOATE CULTELE AU APARUT DUPA ANUL 1000??????????{da probabil a trebuit 1000 de ani ca sa si dea seama...}DECE NU AU INTERPRETAT BIBLIA ASA CUM O INTERPRETEAZA ACUM SI ATUNCI IN PRIMELE SECOLE?????{da cred ca ca a luat mult pana ce sa trezit un intelept sa interpreteze dupa bunul plac}UNDE SCRIE IN NOUL TESTAMENT CA BOTEZUL SE FACE LA 33 DE ANI????????SAU LA MATURITATE ?DAR CU CITATE EXPRESE FARA INTERPRETARI........