Citat:
În prealabil postat de getagrip
Este imbucurator faptul ca dupa atatia ani se scoate in sfarsit religia din scoli. Cei care isi doresc un suflet la fel de imaculat ca si creierul, sa opteze pt profesori particulari. Sub supravegherea parintilor, de preferinta, pt a nu avea surprize de genul celei de la Caldarusani. In cadrul invatamantului obligatoriu, copiii au nevoie de cunostinte care sa ii ajute in viata, nu de povesti cu balauri vandute pe post de adevaruri. La urma urmei, e si ridicol sa inveti la ora 9 la Biologie despre evolutie, iar la ora 10 sa vina nenea parintele si sa iti explice ca alea sunt minciuni, totul sub indemnul 'crede si nu cerceta'. Dupa care sa le ceara bani pt biserica.
Astept cu nerabdare ziua in care bisericile, moscheile si toate lacasurile de cult din lume vor fi vizitate doar de catre turisti, la fel ca templele din Grecia, alte vestigii parasite ale unor zei inchipuiti de oameni prea inapoiati pt a-si putea explica fenomenele inconjuratoare. Eu nu voi mai prinde ziua aceea, probabil nici copiii mei, dar acest lucru se va intampla inevitabil, iar Biblia va lua loc in raft langa Legendele Olimpului, unde ii e locul.
|
Din pacate mai exista si astfel de indarjiti contra Lui Dumnezeu, care mai cred ca viata s-a nascut din bacterii extraterestre.Nu am nimic cu Darwin,dar inca de la teoria lui incoace nu s-a demonstrat descendenta omului din primate,deci mai lipseste o veriga!!! Atentie sa nu cadem in patetic incercand sa demonstram ca Dumnezeu nu exista,cred ca Adevarul ii va ajuta in viata pe copii intr-o lume fara niciun reper moral adevarat,in afara stiintei dusa pana la absurd,stiinta care in final ne va extermina,uitandu-ne in sus si implorand pe Bunul Dumnezeu sa dea macar un pic timpul inapoi,ca sa ne putem repara greselile voit facute in ciuda avertismentelor care apar zi de zi ,clipa de clipa.Suntem prea orbi sa mai putem vedea altceva in afara de "fenomene inconjuratoare". Si apropo,stiu mult mai multe cazuri in care elevii au luat note dupa ureche si cadouri date "dascalilor de stiinte exacte si Biologie".Nu stiu care copil va avea sufletul si creierul imaculat,cel care invata reproducerea de la varsta de 4 ani,cu tot cu supravegherea parintilor sau cel care mai merge si la Biserica macar sa se impartaseasca? Dar se vede treaba ca ca unii bunici si parinti au scos asul din maneca ,cum ca religia ar fi plina de balauri ca o poveste rasuflata citita si rascitita
de ei din dorinta de a evita lecturarea si intelegerea Bibliei. Dixit ! Doamne-ajuta!