![]() |
![]() |
|
|
|
|||||||
| Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|
|
|
|||||||||||||||
|
|||||||||||||||
|
Citat:
Citat:
Citat:
Mai mult, tipariturile lui Coresi nu apar la 1500, ci la 1556. Citat:
Citat:
In alta ordine de idei, si cuvantul "ticalos" vine din grecul "tikalos", care inseamna "ce frumos". Daca eu te fac ticalos, are vreo relevanta de unde vine cuvantul? Citat:
Dar, vezi tu, astea sunt lucruri care tin exclusiv de mine si de cei din jurul meu. Mai mult, nu incerc sa impun modul meu de a vedea lucrurile nimanui, cu atat mai putin in scoala. Si da, agnostic fiind, sper sa gasesc un dzeu pe undeva, dar sper sa nu se asemene celui din biblie, care e orice altceva decat a reasonable, loving guy. Citat:
Citat:
Citat:
Mi se pare total deplasat sa etichetezi un copil drept "crestin" sau "musulman", bazandu-te strict pe familia sau poporul in care s-a nascut. Parca era vorba la un moment dat de liberul arbitru? Daca ortodoxismul e intrinesc neamului romanesc, de ce atata insistenta? E clar ca un individ roman, indiferent de varsta, va realiza la un moment dat ca ortodoxia is the way. De ce trebuie sa ii aducem aminte asta, din clasa 1? Citat:
Citat:
Citat:
La fel , yoginii lui Bivolaru, au, de asemenea, o imensa sete de cunoastere. Ar fi OK cu tine daca treaba aia s-ar preda in scoli? Sub pretextul "setei de cunoastere"? Citat:
Sunt ferm convins ca daca BOR ar incepe sa faca scoli de duminica, un numar mult mai mic decat cei 86% de ortodocsi si-ar duce copiii acolo. Plus ca ar fi pe banii BOR, nu ai statului. Citat:
Citat:
Inca astept un raspuns la neimplicarea BOR (sau chiar opozitia BOR) in momentele considerate emblematice, din punct de vedere istoric, pentru poporul roman. Ai ales sa ignori total pasajele respective. |
|
|
|||||
|
|||||
|
Citat:
Citat:
Ce preferi, sa nu avem soferi deloc sau sa avem soferi responsabili si educati? Citat:
Citat:
De asemenea, un om e ce e. Un om nu e suma stramosilor lui, si nu e reprezentat de traditie. Nu exista pacat colectiv, in acelasi fel in care nu exista bagaj de traditie cu care te nasti. Poti sa fii orice vrei, si nu ar trebui sa fii nimic altceva decat ce vrei sa fii. Citat:
Omul rational nu exclude religia, atata doar ca ideea de religie sau spiritualitate poate fi un pic diferita de ideea dumnezeului biblic. Atata tot. |
|
|
||||
|
||||
|
Nu stiu cat de utila este aceasta disciplina educatia sexuala in scoala, mi- e teama sa nu ne intoarcem la psihanaliza lui Freud cu frustraile sexuale la baza tuturor nevrozelor. Adler un alt psihanalist a ajuns la concluzia ca vidul spiritual, lipsa de sens sta la baza nevrozelor.
|
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
Intr-adevar nu avem o traditie cu care sa ne mandrim. Aceasta este parerea romanului despre el , trebuie sa vina tot timpul strainii ca sa ne faca sa ne dam seama de lucrul asta. Un om nu este suma stramosilor lui, insa este o fereastra a acelei traditii. Pentru omul modern, traditia sau omul care tine la traditie e considerant "sclerozat" . Ei bine, toata bogatia noastra culturala tine de traditia noastra, pe care noi nu stim s-o apreciem, insa vin strainii si abia atunci ne dam seama. Pentru omul rational, religia incurca. Este o piedica in calea lui. Oricum, daca studiezi curentul postmodernist, ai sa vezi ca printre altele propune reintoarcea la traditia autentica stramosilor nostrii. Daca ai sa citesti ai sa si vezi de ce ... |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Si, ce incearca scoala sa scoata de pe bancile sale, nu oameni rationali? |
|
|
|||
|
|||
|
Iata ce zice un Sfant despre omul rational:
|
|||
|
|||
|
Ce inseamna pentru tine: sa fie indreptat?
|
![]() |
| Thread Tools | |
| Moduri de afișare | |
|
Subiecte asemănătoare
|
||||
| Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
| Scoaterea Episclezei | adelin | Biserica Ortodoxa Romana | 40 | 14.02.2011 13:50:25 |
| Patriarhia Bulgariei -cere reintroducerea RELIGIEI in scoli | cristiboss56 | Stiri, actualitati, anunturi | 0 | 10.10.2010 20:56:58 |
| Predarea religiei in scoli | Mirean | Biserica Ortodoxa Romana | 229 | 05.10.2010 22:46:18 |
| Pastrarea religiei in scoli | laurschepsis | Generalitati | 15 | 23.11.2009 00:26:44 |
|
|