![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
condor , daca se refera la invataturile din scriptura si din afara scripturii , inseamna da ca sola scriptura cade.
"Deci fratilor stati neclintiti si tineti predaniile pa care le-ati invatat fie prin cuvant fie prin epistola noastra"(IITes 2;15) "fie prin cuvant" tu ce intelegi prin asta? "Deci și alte multe minuni a făcut Iisus înaintea ucenicilor Săi, care nu sunt scrise în cartea aceasta. Dar acestea s-au scris, ca să credeți că Iisus este Hristosul, Fiul lui Dumnezeu, și, crezând, să aveți viață în numele Lui." (Ioan 20:30-31) "Dar sunt și alte multe lucruri pe care le-a făcut Iisus și care, dacă s-ar fi scris cu de-amănuntul, cred că lumea aceasta n-ar cuprinde cărțile ce s-ar fi scris. Amin. "(Ioan 21:25) Trebuie subliniat ca in vremea aia se comunica mai mult direct fata catre fata , Apostolii deplasandu-se personal ei , sau prin ucenicii trimisi de ei , invatand pe oamenii datinile lui Dumnezeu si propovaduind evanghelia lui Hristos. "Pentru aceasta am trimis la voi pe Timotei, care este fiul meu iubit și credincios în Domnul. El vă va aduce aminte căile mele cele în Hristos Iisus, cum învăț eu pretutindeni în toată Biserica."(1Cor 4:17) " Dar eu(Pavel) voi veni la voi degrabă - dacă Domnul va voi - și voi cunoaște nu cuvântul celor ce s-au semețit, ci puterea lor. " (1 Cor 4:19) 4. Și de se va cuveni să merg și eu, vor merge împreună cu mine. 5. Ci voi veni la voi, când voi trece prin Macedonia, căci prin Macedonia trec. 6. La voi mă voi opri, poate, sau voi și ierna, ca să mă petreceți în călătoria ce voi face. 7. Căci nu vreau să vă văd acum numai în treacăt, ci nădăjduiesc să rămân la voi câtăva vreme, dacă va îngădui Domnul. 8. Voi rămâne însă în Efes, până la praznicul Cincizecimii. 9. Căci mi s-a deschis ușă mare spre lucru mult, dar sunt mulți potrivnici. 10. Iar de va veni Timotei, vedeți să fie fără teamă la voi, căci lucrează ca și mine lucrul Domnului. 11. Nimeni deci să nu-l disprețuiască; ci să-l petreceți cu pace, ca să vină la mine; că îl aștept cu frații. 12. Cât despre fratele Apollo, l-am rugat mult să vină la voi cu frații; totuși nu i-a fost voia să vină acum. Ci va veni când va găsi prilej. 13. Privegheați, stați tari în credință, îmbărbătați-vă, întăriți-vă. 14. Toate ale voastre cu dragoste să se facă. 15. Vă îndemn însă, fraților, - știți casa lui Ștefanas, că este pârga Ahaei și că spre slujirea sfinților s-au rânduit pe ei înșiși S 16. Ca și voi să vă supuneți unora ca aceștia și oricui lucrează și se ostenește împreună cu ei. 17. Mă bucur de venirea lui Ștefanas, a lui Fortunat și a lui Ahaic, pentru că aceștia au împlinit lipsa voastră. 18. Și au liniștit duhul meu și al vostru. Cunoașteți bine deci pe unii ca aceștia. 19. Vă îmbrățișează Bisericile Asiei. Vă îmbrățișează mult, în Domnul, Acvila și Priscila, împreună cu Biserica din casa lor. 20. Vă îmbrățișează frații toți. Îmbrățișați-vă unii pe alții cu sărutare sfântă. 21. Salutarea cu mâna mea, Pavel. (1 Corinteni cap 16 versetele 4:21) Apostolii au propovaduit Evanghelia in toate colturile invatand direct datinile si invataturile lui Hristos, formand Biserici peste tot si hitoronisind preoti. "Și hirotonindu-le preoți în fiecare biserică, rugându-se cu postiri, i-au încredințat pe ei Domnului în Care crezuseră. " (Faptele Apostolilor 14:23) Vedem inca de atunci ca existau datini si invataturi nu doar in Scriptura si Epistole ci si invataturi orale(directe) si traditii orale care s-au transmis mai departe.In vremea aceea Biserica interactiona direct cu cei ce au scris NT si exista o relatie directa, nu doar prin scrieri ci si prin cunoastere directa.Precum si Apostolul Ioan zice ca multe a mai facut Iisus , dar acelea au fost scrise ca sa credem.Apostolii au propovaduit Evanghelia , a hitoronisit preoti si episcopi , si au intarit Biserica cu invataturile lor , atat scrise cat si directe. |
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Botezul in BOR | orthodoxia.i.thanatos | Botezul | 594 | 26.01.2010 01:33:12 |
Botezul | Hartford | Biserica Ortodoxa Romana | 34 | 30.12.2009 13:30:00 |
botezul | dulcineea | Mirungerea(Ungerea cu Mir) | 70 | 09.09.2008 10:17:27 |
botezul | mircea/ovidiu | Mirungerea(Ungerea cu Mir) | 0 | 28.08.2005 01:10:00 |
|