![]() |
![]() |
|
|
|
|
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
Eu cunosc preoti duhovnici cu totul si cu totul deosebiti...preoti care imi iau indoielile care apar inevitabil in viata noastra, cu vorba . Cunosc foarte multi preoti de o delicatete si grija pentru sufletele mirenilor extraordinara.Acum problema mea nu e legata de importanta duhovnicului in viata crestinului ( ca pe asta o stiu...nu e nevoie sa citesc citate cat nisipul pe plaja)...ci cata pondere au sfaturile lor in factorul de decizie personal. Eu cand am nevoie de sfaturi si binecuvantari ( ca tot omul de altfel)... nu ma duc la parinte intrebandu-l " Parinte ce ziceti, oare sa merg cu avionul, sau cu caruta?" . Mie imi este foarte frica de calatoriile cu avionul, insa creierul meu nu se duce ca o placinta sa il intrebe pa parinte daca sa merg sau nu, ci mai mult sa imi dea o binecuvantare pentru linistea sufletului meu... dar asta dupa ce creierul meu si-a indeplinit functia, a gandit, a ales, a filtrat ceva saracu'.Faptul ca sunt crestin ortodox ma face sa constientizez deja in linii mari ce e pacat si ce nu. Cu siguranta am nevoie de sfaturi, insa nicidecum eu sa vin cu intrebari grila ( ca sa nu para ca sunt ortodox chiar degeaba) si sa astept raspunsul cu un singur item dat de parintele, in timp ce eu stau cu ochii in soare, sau asteptand ca un mic copist sa aflu raspunsul de la Duhovnic ...de ce sa mai fie nevoie sa gandesc?!! :)))). |
|
|
||||
|
||||
|
Ce facem noi personal ca oameni care avem in noi constiinta data de Dumnezeu pentru Mantuirea noastra? Mi se pare ca unii o dau repede pe " smerenie, ascultare, nu suntem vrednici...etc" si gata....nimic, pauza, nici o decizie personala, toate sunt catalogate drept probleme esentiale, duhovnicul ne spune in fiecare zi " Fa aia, nu fa aia!"...simplu ca buna ziua. Dar noi...pentru ce ne-ar putea rasplati pe noi Dumnezeu, pentru faptul ca stam si asteptam cumintei raspunsul?
|
|
|
||||
|
||||
|
chiar crezi ca nu au o chemare? atunci de ce se duc acolo si nu raman mireni daca nu au chemare?
cat despre parasirea manastirii uite aici http://www.crestinortodox.ro/nodes/a...rea-manastirii sunt niste lucruri pe care noi, mirenii nu le intelegem. cel putin asa cred eu.
Invierea lui Hristos vazand sa ne inchinam Sfantului Domn Iisus, Unuia Celui fara de pacat. Crucii Tale ne inchinam Hristoase si Sfanta Invierea Ta o laudam si o marim, ca Tu esti Dumnezeul nostru, afara de Tine pe altul nu stim, numele Tau numim. Veniti toti credinciosii sa ne inchinam Sfintei Invierii lui Hristos; ca iata a venit prin Cruce bucurie la toata lumea. Totdeauna binecuvantand pe Domnul, laudam Invierea Lui, ca rastignire rabdand pentru noi, cu moartea pe moarte a calcat. |
![]() |
| Thread Tools | |
| Moduri de afișare | |
|
Subiecte asemănătoare
|
||||
| Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
| Duhovnic bun | Lucian_craciunescu | Impartasania (Taina Euharistiei) | 2 | 28.12.2011 17:31:08 |
| cea mai frumoasa ascultare | podolski_2 | Generalitati | 32 | 12.02.2010 13:11:56 |
| Constiinta sau ascultare? | tudor2012 | Calugarul | 31 | 03.02.2009 00:44:00 |
| Duhovnic | pisi | Generalitati | 2 | 24.06.2008 20:14:52 |
|
|