Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica ortodoxa > Despre Biserica Ortodoxa in general
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 21.08.2009, 14:41:09
melb26's Avatar
melb26 melb26 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.04.2009
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de sophia Vezi mesajul
@Cristi tu oi fi inteles, eu nu.

Uite fraza asta:

Si se leaga si ele de povestoara de mai sus pusa de moshu, care de fapt spune inversul: nu recunoastem pe Domnul si nu-i deschidem.
Asta mi se pare chiar aiurea.
Insa boierul s-a bucurat, ca sluga a facut ascultare, chiar daca nu l-a recunoscut.

Daca nu stim sa facem deosebire de unde ne vin visele, mai bine nu credem in ele.
Eu asa am inteles.

Insa, cand iti apar persoane dragi in vis decedate, e foarte dificil uneori sa fac deosebire.
Si intr-adevar unele vise sunt premonitorii, si mie mi s-a intamplat sa-l visez pe tatal meu decedat prezentandumi-l pe actualul meu sot inainte sa-l cunosc...

Last edited by melb26; 21.08.2009 at 14:49:26. Motiv: completare
Reply With Quote
Vechi 21.08.2009, 14:46:48
Fani71 Fani71 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.04.2009
Locație: Bruxelles
Implicit

Citat:
În prealabil postat de sophia Vezi mesajul
@Cristi tu oi fi inteles, eu nu.

Uite fraza asta:
"nu trec de la o infatisare la alta, nici nu ingrozesc simtirea, nici nu aduc rasul sau plansul deodata".

Si se leaga si ele de povestoara de mai sus pusa de moshu, care de fapt spune inversul: nu recunoastem pe Domnul si nu-i deschidem.
Asta mi se pare chiar aiurea.
Se spune ca trebuie sa fim foarte atenti la vise si viziuni pentru ca diavolul poate lua infatisare de inger de lumina, daca vrea, si poate si sa se prefaca ca este Dumnezeu ca sa ne insele.
Un criteriu este efectul pe care il are o aselmenea apartitie. Daca ne face speriti, plini d edragoste, atunci poate sa fie de la Dumnezeu, daca insa ne face mandri, ne tulbura, ne face sa judecam pe altii, sau daca ne flateaza, poiate fi de la cel rau.
Daca Dumnezeu chiar vrea sa ne transmita un mesaj, o va face intr-un mod clar si repetat.
Oricum, trebuie sa cerem sfatul unara mai experimentati.
Vechi 21.08.2009, 15:19:14
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Fani71 Vezi mesajul
Se spune ca trebuie sa fim foarte atenti la vise si viziuni pentru ca diavolul poate lua infatisare de inger de lumina, daca vrea, si poate si sa se prefaca ca este Dumnezeu ca sa ne insele.
Un criteriu este efectul pe care il are o aselmenea apartitie. Daca ne face speriti, plini d edragoste, atunci poate sa fie de la Dumnezeu, daca insa ne face mandri, ne tulbura, ne face sa judecam pe altii, sau daca ne flateaza, poiate fi de la cel rau.
Daca Dumnezeu chiar vrea sa ne transmita un mesaj, o va face intr-un mod clar si repetat.
Oricum, trebuie sa cerem sfatul unara mai experimentati.
Pentru aceasta avem Duhovnici, preoți , iar de nu avem sau nu credem nici în aceștia, mai nimic nu e de spus.
Vechi 21.08.2009, 15:57:17
LapetiteMoc LapetiteMoc is offline
Banned

Data înregistrării: 04.05.2009
Implicit

Mesajul din parabola lui "moshu" este limpede. Domnul nu se supara daca nesocotim visele care vin de la El! Mai bine prudenta si fereala, decat alunecare in desertaciune!

Pilduitor cuvant ai scris! Multumim!
Reply With Quote
Vechi 21.08.2009, 16:18:20
Fani71 Fani71 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.04.2009
Locație: Bruxelles
Implicit

Citat:
În prealabil postat de cristiboss56 Vezi mesajul
Pentru aceasta avem Duhovnici, preoți , iar de nu avem sau nu credem nici în aceștia, mai nimic nu e de spus.
Si eu ziceam, trebuie sa cerem sfatul celor mai cu experienta.

Dar uite, de Sophia stim ca este intr-un oras unde preotul este f putin disponibil si nu ii inspira atata incredere.
Sunt multi care se spovedesc dar nu au duhovnic.
La rusi se face deosebirea intre duhovnic si preotul la care te spovedsti. Poti sa ai la cine sa te spovedesti fara sa ai duhovnic. Calitatea de duhovnic nu o are neaparat orice preot.
Deci, de asta ziceam ca exista si semnale pe care le putem mai intai depista si noi singuri.

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
VISELE Dia20_diana Vrajitoria 22 23.03.2012 08:55:11
cum stiu daca ma iubeste Dumnezeu? linistea Generalitati 57 15.03.2012 23:28:12
Daca Dumnezeu ne-ar parasi pentru o zi? CuzaSfant Intrebari utilizatori 10 08.10.2010 23:32:57
Din invataturile Sfintilor Parinti despre cum se deosebim vedeniile. camiann Generalitati 2 03.02.2009 15:17:44